Bugün - 26 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Yazar Detayları

Raşit DOĞAN

Raşit DOĞAN - SCOOTER KRİZİ

SCOOTER KRİZİ
Yazı Tarihi: 23 Temmuz 2020 Perşembe

Türkiye’nin genel anlamdaki nizamı Türkiye Büyük Millet Meclisinde sağlanıyor. Yerelde de Büyükşehir Belediye Meclislerinde…

Şu bir gerçek ki, meclislerde olağan tartışmaların, kavgaların dışındaki hal-hareket, söz ve girişimler, tarafları seçip o koltuklara gönderenler açısından sıkıntı yaratıyor. Vatandaş fena halde geriliyor. Keskin bir biçimde taraf olmak durumunda kalıyor ve bu yoruyor insanı…

Aslında her şeyden öte, vatandaş alması gereken hizmeti alamıyor. Yaşananlar ki, kısır döngü halini alıyor.

Gülümsemelerin ve uzlaşı havasında geçen ve de vatandaş lehine alınan kararlar, takdir görüyor ve ilerisi için umut vaat ediyor.

Ama gelin görün ki bu durum maalesef uzun sürmüyor. Uzun sürmemesinin nedenleri ise işe siyasetin karıştırılması ya da “Madem öyle işte böyle” den hareketle akla, mantığa sığmayan hamleler oluyor.

Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde borçlanma talebinden süregelen bir tartışma var ve maalesef kavgalar gürültüler eksik olmuyor. Cumhur İttifakı paranın nereye harcanacağı ile ilgili açıklamalardan tatmin olmayıp, “Vatandaşın parasını çarçur ettirmeyiz” diyor, Başkan Vahap Seçer, “Borçlanmazsam hizmet edemem” şeklinde karşılık veriyor ve tartışmalar, (ki son birkaç birleşimde hiç de tasvip edilemeyecek boyuttaydı) yaşanıyor.

Şehrin genel anlamdaki nizamının sağlanması büyük oranda büyükşehir meclisinden geçiyorsa ve siz orada ısrarla siyaset yapıp, nizamı sağlayamıyorsanız, şehrin hali düşündürür…

Son birkaç gündür yaşan “Scooter Krizi” “Madem öyleye…”ye örnek teşkil edecek nitelikte.

Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, UKOME kararı olmadığı gerekçesiyle Akdeniz Belediyesine tahsis edilen 15 adet scooter’a el koymaya çalıştı. Üstelik bunu gece yarısı, üstelik de belediye binasının önüne kadar gelip Zabıta Müdürlüğü önünde yaptı.

“Biz vatandaşın hakkını koruyoruz. UKOME diye bir kurum var ve bu kurum yok sayılamaz” diyorsanız, haklı olabilirsiniz ama UKOME kararının gerekip gerekmediği bile net olarak bilinmiyor ve tartışılıyorken ve de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden alınan yazı da geçen, ‘scooter kullanımının yaygınlaştırılmasına engel olunmaması ve rekabet ortamının da korunması hususlarının göz önünde bulundurulması gerekmektedir’ ibaresi, yer alıyorken, neden öncesinde bir uyarı yapılmaksızın ve gece yarısı aniden yapılmak isteniyor?

Sıkıntı buradan başlıyor. Tüm bu bunlar, meclisteki yaşananların rövanşı niteliğinde, “Madem öyle…” düşüncesinden hareket edildiği izlenimini yaratıyor. Dolayısıyla “Su indirimi” konusundaki uzlaşıdan yine uzaklaşılıyor. Yine geriliyoruz.

RANT İDDİASI GÜNDEME GELDİ

Bugün bu tartışmalar ile ilgili bir iddia ortaya atıldı ki, doğruysa vahim bir durum söz konusu…

Buna göre, Büyükşehir Belediyesinin bu girişiminden sonra scooter hizmetini veren firmanın 2019 yılının Temmuz ayında kurulduğu, Ekim ayında Adnan Menderes Bulvarı, Forum civarı ve Babil-Hilton Oteli arasında faaliyet göstermesi ile ilgili UKOME kararının çıkarıldığı, Akdeniz Belediyesinin scooter hizmeti ile ilgili anlaştığı firmanın ise, Mersin Büyükşehir Belediyesine Şubat ayında UKOME kararı ile ilgili başvuruda bulunduğu, ancak gelinen süreçte başvuru ile ilgili Belediye yetkilileri tarafından hiçbir dönüşün sağlanmadığı ortaya çıktı. Haliyle bu durum “Rant mı var” sorusunu gündeme getirdi.

Bu tartışma daha ne kadar sürer, hangi boyutlara taşınır bilinmez ama uzlaşıdan uzak, misilleme düşüncesiyle hareket, kavga-gürültü şehre kaybettirir.

 
İletişim E-Posta: - Telefon:


 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu yazıya hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yazıları

ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
ŞARLATAN
MESKİ’de ‘Sular Durulmuyor’, su duruyor
Akdeniz'de güzel şeyler oluyor
SCOOTER KRİZİ
Söz meclisten içeri
“SU FATURASI” SEÇER’İN AYAĞINA DOLANDI
Koronavirüs bize neler öğretti?
BAŞKAN GÜLTAK, ÖZEL HİSSETTİRİYOR
Böyle devam…
Diğer Yazarlar

TÜRKİYE'DE KİRACI OLMAK
MEVZUAT VE UYGULAYICILARI
GÖZÜNÜZÜ KAZANDAN AYIRMAYIN..!
İŞÇİ DOSTU BAŞKAN
Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
İYİ FUTBOL VE ŞANS..
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,99ms