Bugün - 26 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Yazar Detayları

Raşit DOĞAN

Raşit DOĞAN - BAŞKAN GÜLTAK, ÖZEL HİSSETTİRİYOR

BAŞKAN GÜLTAK, ÖZEL HİSSETTİRİYOR
Yazı Tarihi: 15 Nisan 2020 Çarşamba

Bundan bir ay önce kadar ülkemizin de başına bela olan koronavirüs salgınıyla ilgili mücadele sürüyor. Ülke genelinde topyekun seferberlik hakim. Bir kere şunu belirtmekte fayda var: Bu virüs tüm dünyayı hazırlıksız yakaladı ve kayıplar, verdiği zararlar ortada… Daha ne kadar sürer, ne denli bir zarar tablosu ortaya çıkar kestirilemiyor…

Hazırlıksız yakalandık ve işte tam da bu noktada yönetenlerin, insanlığı tehdit eden bu bela karşısında aldıkları önlemler ile verdiği, vereceği ekonomik, sosyal ve psikolojik desteklerin önemi ortaya çıktı.

Hiç bu tarafından bakılmadı aslında ama ülkeler arası bir mekanik güç olgusu da ortaya çıktı kendiliğinden ve ülkemiz ile diğer ülkelerin durumu ortada.

Mersin yerelinde bir değerlendirme yapacak olursak, kötünün çok çok iyisi bir toblo var. Valilik ve Kaymakamlıklar koordinasyonundaki Vefa Sosyal Destek oluşumları çok iyi çalışıyor. Bu oluşumların en etkili paydaşları ise elbette ki belediyeler.

Hep deriz ya, “Belediyecilik sadece yol, kaldırım, asfalt yapmakla olmaz, halka dokunmak gerekir, sosyal belediyeciliktir önemli olan” diye… İşte bugün bu yaşananların aşılmasında çok büyük, önemli sınav veriyor belediyeler ve Mersin özelinde, tabloyla doğru orantılı başarıdan söz etmek mümkün…

Mersin’de ekonomik, sosyolojik ve sosyo-psikolojik anlamda özel alaka gösterilmesi gereken ilçelerin başında merkez ilçelerden olan Akdeniz ilçesi geliyor.

MUSTAFA GÜLTAK, İYİ BİR SINAV VERDİ

Akdeniz Kaymakamlığı koordinasyonunda Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu ile virüsün ülkedeki ilk vakasından itibaren çalışmalara başladı Akdeniz Belediyesi.. Belediye Başkanı Mustafa Gültak tüm birimleri harekete geçirdi, bir kriz masası kurdurdu mesela en başında…

Ülke genelinde alınan birtakım yasaklar, yeni ihtiyaçları da beraberinde getirdi ve doğal olarak da belediyelere yeni görevler yükledi.

Dezenfektan ve maske ihtiyacı hasıl olduğunda ilçenin her noktası dezenfekte edildi, ücretsiz maske ve temizlik ürünleri dağıtıldı.

Kısıtlı sokağa çıkma yasağında başkaca ihtiyaçlar çıktı ortaya ve ben Başkan Mustafa Gültak’ın elinde poşetler, koliler ile ev ev gezerek bu ihtiyaçları karşılama çabasına şahit oldum.

Geçtiğimiz günlerde genel sayılabilecek bir sokağa çıkma yasağı getirildi ve insanlar da hazırlıksızdı. İşte burada da belediyeler devreye girdi gene. Akdeniz Belediyesi 20 bin ekmek dağıttı. Kriz masasına başvuran binlerce vatandaşın her türlü ihtiyacı karşılandı.

Önemsediğim bir nokta da, evde kalması gereken ve sıkıldıkları düşünülen çocuklara yönelik sosyal medya üzerinden verilen yerinde hizmetler oldu, oluyor. Çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor. 16 Nisan günü saat 11.00’da da Güldüy Güldüy şovun hazırlayıcısı Ezo Sunal’ı çocuklarla buluşturacak Akdeniz Belediyesi.

Hani ilaç, aşı, yasaklar, vs. tüm bunları konuştuğumuz, tartıştığımız bir ortamda belediyece yapılan bu tür hizmetleri küçük görenler olabilir ama değil. Sorumluluk alanında vatandaşını en iyi tanıyan, en çabuk ulaşanlar belediyeler oluyor. O yüzden öyle az-buz, küçük değil çok büyük hizmetler yapılıyor.

Genel yapısı itibariyle özel alaka gösterilmesi gereken bir ilçe Akdeniz ilçesi ve Başkan Gültak, ilçenin her bireyine özel olduklarını hissettiriyordur diye düşünüyorum.

Bu noktada Başkan Sayın Mustafa Gültak’ı tebrik ediyorum. Ama bu işler bir ekip işi tabii. Başta Özel Kalem ve Zabıta Müdürlüğü olmak üzere, koordinasyonu aksatmadan sağlayan, gecesini gündüzüne katan ekipleri de unutmamak gerekiyor.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, son verileri paylaşırken, biraz daha umutlu konuştu. Dünya genelinde de her ne kadar özellikle Amerika başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde kötü bir tablo varsa da; ilaç ve aşı anlamında önemli mesafeler kat edildiği haberleri de geliyor. Umarım yakın bir zamanda kurtuluruz bu beladan ve güzel günlere döneriz yeniden…

 
İletişim E-Posta: - Telefon:


 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu yazıya hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yazıları

ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
ŞARLATAN
MESKİ’de ‘Sular Durulmuyor’, su duruyor
Akdeniz'de güzel şeyler oluyor
SCOOTER KRİZİ
Söz meclisten içeri
“SU FATURASI” SEÇER’İN AYAĞINA DOLANDI
Koronavirüs bize neler öğretti?
BAŞKAN GÜLTAK, ÖZEL HİSSETTİRİYOR
Böyle devam…
Diğer Yazarlar

TÜRKİYE'DE KİRACI OLMAK
MEVZUAT VE UYGULAYICILARI
GÖZÜNÜZÜ KAZANDAN AYIRMAYIN..!
İŞÇİ DOSTU BAŞKAN
Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
İYİ FUTBOL VE ŞANS..
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,98ms