Bugün - 29 Nisan 2024 Pazartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Akdeniz Belediyesi 'Giysi Market' kurdu

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle yardım seferberliğini aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi, yıkıcı depremler sonucu yaşadıkları kentleri terk ederek Mersin’e göç eden vatandaşlar için hazırladığı ve binlerce yeni kıyafetin sergilendiği 'Giysi Market'ini hizmete açtı.

Yaşam Haberi - 24 Şubat 2023 Cuma - 14:17
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle yardım seferberliğini aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi, yıkıcı depremler sonucu yaşadıkları kentleri terk ederek Mersin’e göç eden vatandaşlar için hazırladığı ve binlerce yeni kıyafetin sergilendiği 'Giysi Market'ini hizmete açtı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, depremzede vatandaşlar için ilk günden itibaren başlattığı yardım ve destek seferberliğini sürdürüyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın çağrısıyla başlayan kampanya sayesinde mağazalar ve hayırseverlerin katkısıyla toplanan binlerce kullanılmamış kıyafet, deprem mağduru vatandaşlara ulaştırılacak. Belediye hizmet binası yanında kurulan çadırlara konulan yeni giysiler, depremzede vatandaşlara ilk elden teslim edilecek.

“EKİPLERİMİZİN DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Türkiye’nin, son bin yılın afetini yaşadığını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, depremin ilk gününden itibaren bölgeye arama kurtarma personeli ile birlikte onlarca iş makinesi gönderdiklerini ve çalışmaların halen sürdüğünü hatırlattı. Başkan Gültak, “Mersin’e göç eden depremzede vatandaşlarımızı da mahalle kültür sanat evlerimizde ve diğer tesislerimizde ağırlıyoruz. Akdeniz’de şu an binin üzerinde afet mağduru misafirimiz barınıyor. Hayırsever kişi, kurum ve derneklerin desteğiyle misafirlerimizin 3 öğün yemek ihtiyacını da karşılıyoruz” dedi.

GİYSİ DESTEĞİ PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Akdeniz Kaymakamlığına kayıtlı olan ve ilçe sınırlarında misafir edilen depremzedelere her türlü kıyafet desteğini sunacaklarını kaydeden Gültak, "Giyim marketimizde kadın, çocuk, genç her kesimin ihtiyacına cevap verebilecek sıfır kıyafet çeşitlerimiz hazır. Başvuran depremzede vatandaşlarımız, ihtiyaç duydukları giysileri buradan temin edebilecek. Hizmetimiz, 27 Şubat Pazartesi günü hayata geçiyor. Giysi ihtiyacı olan deprem mağduru vatandaşlarımızı giysi markete bekliyoruz. Misafirlerimize aile sıcaklığını yaşatarak, ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bu marketimizin kurulmasını sağlayan değerli mesai arkadaşlarıma, destek veren mağaza sahiplerine ve depremin ilk gününden beri afet mağduru vatandaşlarımızın yanında olan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

'EVİM YUVAN OLSUN' KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

Öte yandan Akdeniz Belediyesi, Mersin’e göç eden binlerce deprem mağduru vatandaşı mahalle kültür sanat evlerinde ve sosyal tesislerde ağırlarken, bölgede yaşayan afetzedeler için başlattığı yardım seferberliğine aralıksız devam ediyor. Bir yandan iş makineleri ile cadde ve yollarda bulunan inşaat atıkları ve molozları kaldırıp yolları açan ekipler, afetzede vatandaşlara temiz su ulaştırıyor, çadır kent kurulacak zeminleri düzenliyor, tuvalet çukuru kazımı yapıyor. Hatay Kırıkhan’da bulunan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Gündüz Mahallesi’ne kurulan çadır kent için zemin düzenleme çalışmaları yaptı. Yine Kırıkhan'da bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de arazözler yardımıyla bölgede bulunan vatandaşların her gün temiz içme suyu ihtiyacını gidermeye devam ediyor. Diğer yandan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da yaptığı çağrıda, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) başlattığı 'Evim yuvan olsun' kampanyasını hatırlattı, depremzedelere evini açmak veya kiraya vermek isteyen Mersinlilere çağrı yaptı. Gültak, “Gün, kardeşlik ve dayanışma duyguları için bir ve birlik olma günüdür. Devlet ve millet el ele vererek, acılarımızı ve yaralarımızı hep birlikte saracağız. Değerli hemşerilerime çağrımdır; depremlerde evini kaybeden ve kentimizin farklı ilçelerine göç eden afetzede vatandaşlarımıza destek verelim, gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde lütfen onlara yardımcı olalım” dedi.

 
Anahtar Kelimeler:Kahramanmaraş, merkezli, deprem, felaketi, nedeniyle, yardım, seferberliğini, ar,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,07ms