Bugün - 3 Mayıs 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması

Mersin'de 1. Sınıf öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni büyük ilgi gördü.

Kültür Sanat Haberi - 23 Nisan 2024 Salı - 19:20
Mersin'de 1. Sınıf öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni büyük ilgi gördü.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Minik kalpler, Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni, salonu dolduran öğretmen ve velilerini gösterileri ile gururlandırdılar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Mersinli Ahmet İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, büyük bir coşkuyla kutladı.

Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, okul idarecileri, öğretmenleri, velileri ve öğrenciler birlikte çalışarak unutulmaz bir bayram kutlaması organize ettiler. Program, öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri, müzik performansları, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Öğrenciler, sahnede yeteneklerini sergilerken, veliler de gururla izlediler.

Ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. Yıl dönümü olduğunu belirten Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, "Bugün toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Kutlu olsun" dedi.

Baltacıoğlu, "Bu bayramın anlamına varabilmek, bu bayramı damarlarımızda hissedebilmek için 104 yıl öncesine, 23 Nisan 1920 yıllarına gitmek, o günleri unutmamak, o ruhu yaşamak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugünlere kolay gelmediğini, Atalarımızın, bizlere emanet ettikleri bu kutsal topraklar uğruna yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi ve vermekte olduğumuzu  unutmamalı, birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tutmalıyız. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalı ve düşünmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk'ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açmasıdır" diye konuşuldu.

Okul müdürü Baltacıoğlu, "Bu bayramı sizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizler için 'küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz' sözü siz sevgili çocuklarımıza verilen değer ve  önemini açıklamaktadır. Sevgili öğrencilerim, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önem ve değeri iyi kavramalı ve onun çizdiği ilkeler doğrultusunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmelisiniz. Bu konuda sizlere güvenimiz tamdır. Bizlerin, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız için de çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız. 104 yıl önce milletimizle birlikte yola çıkan, bu milletin evlatlarına bu ülkeyi ve Türkiye Büyük Millet Meclisini emanet eden, başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülke için, Şehit olan tüm şehitlerimizi, Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgi dolu yürekleri ve pırıl pırıl yüzleriyle bu güne anlam katan siz sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Gözlerinizden ışıltı, yüreklerinizden heyecan hiç eksik olmasın" dedi.

 
Anahtar Kelimeler:Mersinde, 1, Sınıf, öğrencilerinin, 23, Nisan, Ulusal, Egemenlik, Çocuk, Bayramı,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Kültür Sanat Haberleri
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
MERSİN'DEKİ KEYİFLİ AKŞAMLARIN 'ROTA'SI
AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Kıratlı’dan 23 Nisan mesajı

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Kıratlı’dan 23 Nisan mesajı
Akdeniz’de “Grup Tillo” Rüzgârı
Mezitli ’devlet tiyatrolarına’ ev sahipliği yapacak
Halk ozanı için destek konseri
Toroslar’da çocuk olmak varmış!
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,14ms