Bugün - 27 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Kiraları ev sahipleri artırıyor!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası artan konut fiyatlarının sorumlusu olarak emlakçıların gösterilmesi üzerine bir açıklama yapan MTSO 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Ümit Mete, “Konut fiyatlarını gayrimenkul danışmanları değil, ev sahibi belirler. Her iki tarafı korumakla yükümlü olan emlakçı ise sadece aracıdır” dedi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da, “Her sektörden fırsatçılar çıkabilir ancak münferit birkaç olay camiaya yüklenemez” diye konuştu.

Ekonomi Haberi - 21 Şubat 2023 Salı - 14:20
Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası artan konut fiyatlarının sorumlusu olarak emlakçıların gösterilmesi üzerine bir açıklama yapan MTSO 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Ümit Mete, “Konut fiyatlarını gayrimenkul danışmanları değil, ev sahibi belirler. Her iki tarafı korumakla yükümlü olan emlakçı ise sadece aracıdır” dedi.  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da, “Her sektörden fırsatçılar çıkabilir ancak münferit birkaç olay camiaya yüklenemez” diye konuştu.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası artan konut fiyatlarının sorumlusu olarak emlakçıların gösterilmesi üzerine sektör temsilcileri MTSO 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi organizasyonunda bir araya geldi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Komite Başkanı Ümit Mete, “Biz, bu tür felaketlerde ortaya çıkan karaborsa meslek grubu değiliz” dedi. Gayrimenkul danışmanlarının aracı hizmet kurumları olduğunu hatırlatan Mete, “Konut fiyatlarını gayrimenkul danışmanları değil, ev sahibi belirler. Her iki tarafı korumakla yükümlü olan emlakçı ise sadece aracıdır. Keşke fiyatları gayrimenkul danışmanları belirlese de herkes değerinde alışveriş yapıp mağdur olmasa” dedi.

“DEPREMZEDELERDEN KOMİSYON DAHİ ALMIYORUZ”

İlk günden itibaren Mersin’de gayrimenkul danışmanlarının depremzede yurttaşlara destek için her türlü çabayı gösterdiğini, kendilerinden komisyon almadıklarını vurgulayan Mete, “Bu işi yapıp suiistimal edenler kayıt dışı çalışanlardır, emlakçı değildir. Bizler depremin ilk gününden itibaren barınma milli bir sorundur diyerek bu sorunun çözümü için ailelerimizin yanında olmak yerine depremzedelerimizin yanında olup, sıcak yuvalara yerleşebilmeleri için fedakarca çalışmayı tercih ettik. Bir de üzerine emlakçılar sizi kandırmasın denmesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.  Komite Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçdoğan bu süreçte komite olarak evsahipleriyle de görüşüp fiyatlar konusunda daha anlayışlı olmalarını isteyip bu talebe uymayanlarla çalışmayacaklarını dile getirirken Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli ise denetim yetersizliklerinden şikayetçi oldu.

“SEKTÖRÜN ROLÜ YOK”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise, konut fiyatlarının artışında emlak sektörünün rolü bulunmadığını vurgulayan Başkan Kızıltan, “Sektörünüzün depremin ilk gününden itibaren ne kadar duyarlı çalıştığını takip ediyorum. Tabii ki her sektörden fırsatçılar çıkabilir ancak münferit birkaç olay camiaya yüklenemez” diye konuştu. Sektöre önümüzdeki süreç için tavsiyelerde de bulunan Kızıltan, “Komite olarak evlerinde ücretsiz misafir barındırmak isteyen kişiler için bir organizasyon yapabilirsiniz ya da elinizdeki fiyat envanterlerini kullanarak hangi bölgelerde fiyatların artırıldığı konusunda teknik bir çalışma yaparak kamu kurumlarına destek verebilirsiniz” dedi.

“MERSİN KİMSEYİ AÇ VE AÇIKTA BIRAKMADI”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası ilk günden itibaren MTSO Meslek Komitelerinin fedakarca işbirliği içinde destek çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Lokanta Kafeterya ve Pastane Komitesinin sıcak yemek pişirip Kızkalesi tarafında kalan depremzede misafirlere gönderdiğini anlatan Kızıltan, “Bakliyat sektörümüz deprem bölgesine TIR’larca bakliyat gönderdi. Eğitimcilerimiz özel eğitim kurumlarında 4 ay ücretsiz eğitim vereceklerini açıkladı. Tekstil ve konfeksiyoncularımız giysi temininde destek oldu. Lojistik ve nakliyecilerimiz yüzlerce TIR ve otobüsle deprem bölgelerine erzak taşıyıp oradaki depremzedeleri buralara getirdi. MTSO üyeleri el ele birlikte büyük bir organizasyonla bölgeye destek oldu ve bu destekleri sürdürüyor” diye konuştu.  Mersin’in çok sayıda depremzede yurttaşa ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Kızıltan, “Mersin bu büyük göçte herkesi bağrına bastı. Kimseyi aç, açıkta bırakmadı. Ama her kentin de bir kapasitesi var. Kapasitemizden daha çok depremzede yurttaşın gelmesi hizmetlerin kalitesini de düşürüyor. Bu nedenle artık devletin bir planlama yapması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.  Mersin’in öncesinde Suriye halkına evsahipliği yaptığını hatırlatan Kızıltan, “Gelen depremzede yurttaşlarımızla birlikte kentin kapasitesi üst seviyelere çıktı. Bazı kentlerimiz biz Suriyelileri almayız diyor. Buradan giden 3 bin kişilik Suriyeli grubu yakınlardaki bir kentimiz geri çeviriyor. Artık devletin bu konuya el koyup planlaması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Depremzede vatandaşların da gelecekleri konusunda kaygılı olduğunu dile getiren Kızıltan, bu vatandaşların da geleceğe umutlu bakabilmesi için yapılan planlamaları vakit kaybetmeden öğrenme ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

 
Anahtar Kelimeler:Kahramanmaraş, merkezli, deprem, sonrası, artan, konut, fiyatlarının, sorumlusu, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Ekonomi Haberleri
Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu'nda yapılan değişikliklere destek
Mersin Limanı doldu taştı
Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti

Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti
Kiraları ev sahipleri artırıyor!
Konut kiralarında fahiş fiyat uygulayanlar mercek altında
Mersin’de ev kiraları 2-3 kat arttı
Mersin’in ihracatı 6 milyar doları buldu
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,91ms