Bugün - 26 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Hayvanseverler, Mersin Valiliği’ni göreve çağırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma süreci boyunca da Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sokaktaki kedi ve köpeklere 7 ton mama dağıtacağını ve ayrıca sahildeki güvercinleri ve kırsaldaki yaban hayvanlarının da beslemesini sürdüreceğini açıkladı. Büyükşehir’e tepki gösteren hayvanseverler ise belediye yetkililerini yalan söylemekle suçladı.

Yaşam Haberi - 4 Mayıs 2021 Salı - 10:09
Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma süreci boyunca da Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sokaktaki kedi ve köpeklere 7 ton mama dağıtacağını ve ayrıca sahildeki güvercinleri ve kırsaldaki yaban hayvanlarının da beslemesini sürdüreceğini açıkladı. Büyükşehir’e tepki gösteren hayvanseverler ise belediye yetkililerini yalan söylemekle suçladı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma süreci boyunca da Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sokaktaki kedi ve köpeklere 7 ton mama dağıtacağını açıkladı ancak hayvanseverler belediye yönetimine tepki göstermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yalan söylediğini iddia eden hayvanseverlerden Nazım Hikmet Öztürk, Mersin Valiliğine seslenerek, "Yaklaşık 2 aydır çağrı merkeziniz dahil personeliniz sokak hayvanları için mama talep eden vatandaşlara "Biz dağıtıyoruz" yalanını söylüyor. Sayın Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi sürekli "Yalan" söylüyor. Lütfen gerekeni yapınız. Hayvanlar aç" dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YALAN SÖYLÜYOR, HAYVANLAR AÇ”

Sosyal medyada Büyükeşhir Belediyesi yönetimine tepki gösteren hayvanseverlerden Nazım Hikmet Öztürk, “Sayın Vahap Seçer Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yaklaşık 2 aydır çağrı merkeziniz dahil personeliniz sokak hayvanları için mama talep eden vatandaşlara “biz dağıtıyoruz” yalanını söylüyor. Mersin de sadece bizim bildiğimiz 100 den fazla sabit besleme noktası var. Binlerce kedi yüzlerce köpek var. Tarsus’tan Anamur’a kadar böyle büyük ve geniş bir alanı nasıl oluyor da sizin personeliniz tek tek gezip besliyor? Daha düne kadar “personelimiz az araçlarımız arızalı” diye yakınıp duruyordunuz. Ne oldu şimdi 500 tane personel mi aldınız da şehirdeki tüm hayvanları tek tek besliyorsunuz? Yani yalan söylemeyi bile beceremiyorsunuz.. Kanun ne diyor? ” İl sınırları içerisinde tüm sahipsiz hayvanların beslenmesi ve tedavisi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılır” Peki siz yapıyormusunuz? Yapabiliyormusunuz? Tabiki hayır.. Bunu artık tüm Mersin öğrendi.. O zaman vatandaşa mama verin ki sizin beceriksizliğinizi vatandaş düzeltsin.. Hayvanlar aç kalmasın. Ne kadar mantıklı bir çözüm değil mi? Binlerce hayvan sokakta aç iken çok merak ediyoruz siz ve müdürleriniz başkanlarınız nasıl makam koltuklarınızda nasıl rahatça oturabiliyorsunuz? Hoşunuza mı gidiyor vatandaşı böyle yalvartmak? Sayın Mersin Valiliği Büyükşehir Belediyesi sürekli “Yalan” söylüyor. Lütfen gerekeni yapınız. Hayvanlar aç” ifadelerini kullandı.

“SESİMİZİ DUYAN YOK”

Hayvanseverlerden Aynur Özcan isimli vatandaş ise, “Bende 1 yıldır kedi evi için uğraşıyorum her seferinde farklı bahanelerle karşılaştım çarşıdaki kırmızı lacivert işhanına git orada derdini anlat dediler gittim anlattım çok güzel karşıladılar ümit verdiler 3 ay geçmesine rağmen ne gelen var ne giden ne olur sesimi duyun ve bu canlara artıkkk bir kedi evi lütfen” dedi. Sibel Güner isimli hyavansever de, “Bende defalarca başvuruda bulundum aynı şekilde maalesef bulunduğunuz yere personelimiz besleme yapmaktadır dediler Vahap Seçer bu duruma karşı önemsemiyor. Ben artık aramaktan bıktım usandım bütçem hangi mamaya yetiyorsa onu alıyorum sokakta onca hayvan var beslemek zorunda değilsin diyenlerde vardır anlıyorum ama onlar benm mahallemin semtimin çocukları nasıl beslemem nasıl sırtımı dönerim ki yani demem o ki belediyelerden medet ummayın” dedi.

“HAYVANSEVERLER OLARAK EN KÖTÜ GÜNLERİMİZİ YAŞIYORUZ”

Tahsin Şans da, “Ciddden artık aramaktan yoruldum aynı sekılde whatsaptn yazıyorum bana denılen dagıtım yapılıyor madem yapılıyor bu kadar millet neden yazıyor cok zor durumdalar artık başvuru da almıyor beledıye daha once aradım alınıyor dedı 4 kez onaylandı dagıtım olcak dendı ama olmadı” dedi. Tülin Sayar ise, “Artık yorulduk….En kötü günlerimizi yaşıyoruz… Barınak iflas etti” dedi.

Haberin Diğer Fotoğrafları
 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Büyükşehir, Belediyesi, tam, kapanma, süreci, boyunca, da, Yerel, Hayvan,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,05ms