Bugün - 26 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

LEYLA’YI YAŞATIN!

Ümmü Toprak Karaaslan, kistik fibrozis hastası kızı Leyla’nın tedavisinde umut arttıracak ve yalnızca yurt dışından temin edilebilen yüksek maliyetteki ilaç için yardım çağrısında bulundu. Anne Karaaslan, “Çocuğum şuan çok zor bir durumda. 21 gündür hastanedeyiz. Ateşli atakları çoğaldı” dedi.

Yaşam Haberi - 18 Mart 2020 Çarşamba - 16:49
Ümmü Toprak Karaaslan, kistik fibrozis hastası kızı Leyla’nın tedavisinde umut arttıracak ve yalnızca yurt dışından temin edilebilen yüksek maliyetteki ilaç için yardım çağrısında bulundu. Anne Karaaslan, “Çocuğum şuan çok zor bir durumda. 21 gündür hastanedeyiz. Ateşli atakları çoğaldı” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Kistik fibrozis hastası 7 yaşındaki Leyla Toprak Karaaslan, hayata gözlerini açtığı ilk günden beri bu hastalıkla mücadele ediyor. Leyla, ailesi tarafından 6 yıl boyunca yılda bir kez hastaneye götürülerek, gelişim bozukluğu yaratan bu hastalığa karşı tedavi gördü. Ancak son dönemde  hastalığı daha da ağırlaşan Leyla, ayda 2 veya 3 kez hastanede tedavi altına alınmaya başladı. Son 22 gündür Mersin Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Leyla’nın akciğerlerinde 2 enfeksiyon birden baş gösterdi. Anne Ümmü Toprak Karaaslan, kızının çektiği acının dinmesi için gerekli olan ve yalnızca yurt dışından temin edilebilen ‘Orkambi’ adındaki ilacın alınması için yardım çağrısında bulundu. Maliyeti 25 bin Euro civarında olduğu söylenen ilacın karşılanabilmesi durumunda Anne Ümmü, Leyla’nın rahat bir nefese kavuşacağından umutlu… “

AKCİĞERLERİNDE MANTAR ENFEKSİYONU OLDU”

 Kızı Leyla’nın hastalığı ile ilgili konuşan Anne Ümmü, “Hastalık kilo almada zorluk yaratırken, akciğerde enfeksiyona sebep oluyor. Şuan kızımın ciğerlerinde 2 enfeksiyon birden var. Yakın zamanda mantar enfeksiyonu oldu. Tüm bölge illerden bu hastalık için Mersin’e geliyorlar. Çünkü bu alandaki uzman doktor yalnızca burada var. Kızım 7 yaşında. Doğduğu andan itibaren bu hastalığı taşıyor. 2 aylıkken tanısı konuldu. O gün bugündür, bu hastalıkla cebelleşiyoruz” dedi.  

“BU İLAÇ SADECE YURTDIŞINDA VAR”

Kızının ilacının alınabilmesi için çağrıda bulunan Anne Ümmü, “Bu hastalık için tedavide kullanılan ‘Trikafta’ diye bir ilaç var. Ancak bu ilacı 12 yaş altındaki hastalar kullanamıyor. 12 yaş altı hastalar için de ‘Orkambi’ adında bir ilaç var. Bu ilaç da birkaç yıl oldu çıkalı. Çok pahalı bir ilaç, 25 bin Euro diyorlar. Bu ilacı elde ettiğimizde kızım rahat nefes alabilecek, kilo alabilecek. Zaten bu hastalık kendisinde gelişim bozukluğuna neden oluyor. Biraz olsun akciğerleri rahatlayacak. Bizim bu ilacı getirtebilecek bir durumumuz yok. Evim kira, okuyan çocuğum var, eşim işsiz… 1 yıldır uğraşıyoruz, başvurmadığımız yer kalmadı ama bir iş bulamadık. O da 21 gündür burada benimle birlikte. Kızım, bu aralar ateşli ataklar geçirmeye başladı. Kızım, 7 yaşına kadar bu hastalığı hep taşıdı ama ilk defa bu kadar kötü oldu. Eskiden senede 1 kez hastaneye gelip tedavi ettirirken, şimdi 2 veya 3 ayda bir gelmeye başladık. Bir tek ümidimiz ilacı alabilmek. Bu ilaç sadece yurtdışında var” diye belirtti.   

 “ÇOCUĞUM ŞUAN ÇOK ZOR BİR DURUMDA”

Anne Ümmü son olarak şu ifadeleri kullandı: “İlacı ne kadar erken alabilirsek bizim için o kadar iyi. Çünkü ilerde karşılaşabilecek daha kötü süreçlerin önüne geçebilmek için erken elde etmemiz gerek. Çocuğum şuan çok zor bir durumda. 21 gündür hastanedeyiz. Ateşli atakları çoğaldı.”

 
Anahtar Kelimeler:Ümmü, Toprak, Karaaslan, kistik, fibrozis, hastası, kızı, Leyla’nın, tedavisinde,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,99ms