Bugün - 26 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Yazar Detayları

Mustafa YÜKSEL

Mustafa YÜKSEL - Seçer, siyasi sorumluluğu taşıyamadı

Seçer, siyasi sorumluluğu taşıyamadı
Yazı Tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Temmuz ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın birinci birleşiminde Mersinlilerin aylardır tepki gösterdiği su faturaları konusunda kamuoyu baskısı ve Cumhur İttifakı’nın da desteğiyle nihayet beklenen indirim geldi.
Mersinliler aylardır sosyal medya hesaplarından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e su faturaları üzerinden sert eleştirilerde bulunuyor ve bu eleştirilerinde de gayet haklılardı.
Vatandaşın haklı tepkisine rağmen Başkan Seçer, Ocak ayı meclis toplantısında, “Benim MESKİ yatırımlarına ihtiyacım var; 2,5 milyar lira yatırım yapmam lazım. Bu rakamlar lüks daire sahiplerine dokunur. Fakir bağırsa hakkı vardır. Zengin bağırıyor, müteahhit bağırıyor. Vatandaş bağırıyor diye geri adım atmam. Yaptığımın doğru olduğuna inanıyorsam dikine dikine de gideceğim. Bu rakamlar lüks daire sahiplerine dokunur. İki yıl 4 eşit taksit yapıyoruz, yüzde 25 peşinat iskontosu yapıyoruz. Öde kardeşim. Benden yol, kanalizasyon iste, sel taşkını isteme ama ‘ben sana para vermem’ de. Olmaz. Yine de gözden geçiriyoruz. Eksiğimiz varsa düzeltiriz ama yoksa devam edeceğiz. Burada kararlıyım. Siyasi sorumluluğu da alıyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Ancak geldiğimiz noktada kamuoyu baskısına dayanamayan Başkan Seçer geri adım attı. İyi ki de attı. Çünkü mağdur olan vatandaştı. Dün gerçekleşen MESKİ toplantısında, pandemi nedeniyle artan su tüketimine bağlı olarak faturalarda yaşanan şikayetler dikkate alınıp, su tarifelerinde değişikliğe gidildi.
Buna göre, Mersin merkez ve ilçelerde daha önce 0-10 metreküp olan birinci kademe 0-15 metreküp, 11-20 olan ikinci kademe 16-30 metreküp, 21-75 metreküp olan üçüncü kademe 31-75 metreküp, dördüncü kademe ise 76 metreküp ve üzeri olarak belirlendi. Yoğun olarak tarım ve hayvancılığın yapıldığı Mut ve Bozyazı ilçeleri için ise su kademelerinde farklı bir değişikliğe gidildi. Mut ve Bozyazı’da su tarifesinde birinci kademe 0-30 metreküp, ikinci kademe 31-75 metreküp, üçüncü kademe 75 metreküp ve üzeri olarak belirlendi. Birim fiyat üzerinden alınan yüzde 50 oranındaki atıksu bedeli yüzde 45’e indirilirken, 1 metreküp su bedeli kadar alınan sabit bakım ücreti ise kaldırıldı.
6 ay önce ‘Geri atmam, siyasi sorumluluğu alıyorum’ diyen Başkan Seçer, bu sefer, ‘Bu şikayetlere kayıtsız kalmam mümkün değildi’ diye konuştu. Anlaşılan su faturaları yüzünden vatandaşın büyük tepkisini alan Başkan Seçer, halka rağmen bir şey yapılamayacağının farkına vardı. ‘Ben yaptım oldu’ mantığı Mersin’in ve Mersinlilerin bünyesine ters. Umarım Başkan Seçer, logo konusunda da geri adım atar. Çünkü o konuda vatandaşın büyük tepkisi var. Darısı logonun başına diyelim…

 
İletişim E-Posta: - Telefon:


 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu yazıya hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yazıları

Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
AKDENİZ ‘GÜLTAK’ İLE DÖNÜŞÜYOR
Seçer, siyasi sorumluluğu taşıyamadı
Diğer Yazarlar

TÜRKİYE'DE KİRACI OLMAK
MEVZUAT VE UYGULAYICILARI
GÖZÜNÜZÜ KAZANDAN AYIRMAYIN..!
İŞÇİ DOSTU BAŞKAN
Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
İYİ FUTBOL VE ŞANS..
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,37ms