Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Yazar Detayları

Zeynel ASLAN

Zeynel ASLAN - SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ

SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
Yazı Tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe

Toplumsal yaşamda sivil toplum kuruluşlarının ulusal ve yerel değerlerin oluşturulması, çoğaltılması aynı zamanda bu değerlerin korunmasında toplumsal yaşama etkileri çok büyüktür. Gönüllülük esasına bağlı olarak adanmışlık ve sosyal sorumluluk bilinciyle çalışırlar. Bu örgütler ülke politikalarının şekillenip kanunların oluşmalarına da katkıda bulunurlar. Toplum yararını en üst düzeye taşımak için ortamlar yaratarak yaşantımıza yön verirler. Kısaca sivil toplum kuruluşları sağlıklı bir toplum oluşumuna ve bireylerin mutlu yaşamalarına doğrudan katkıları vardır.

Ülkemizde yıllardır meslek olarak var olan, fakat kanun ve yönetmeliği bulunmayan kayıtlı kayıtsız, eğitimli eğitimsiz herkes tarafından yapılan emlakçılık mesleğinde, emlak odaları sadece üye kaydetmişler, meslek kanununun oluşması, belli bir disiplin ve kural çerçevesinde mesleğin yapılması açısından herhangi bir katkı sağlayamamışlardır. Teknolojinin gelişimi, satış ve pazarlama tekniklerinin hem dijital hem de bilimsel düzeyde gelişmesi emlak sektöründe de değişimi gerekli kılmıştır. Sektörde profesyonel danışmanlık yapan, mesleğine değer katmış, girişimci danışmanlar, sektörün gelişmesi ve büyümesine öncülük ederek eksiklikleri gidermek, kayıt dışılığı önlemek, mesleğin adını kanunlarla konulmasını sağlamak, mesleğe bir imaj ve statü kazandırmak için yola çıkmışlar, 2016 yılında kısa adı ‘’TÜGEM’’ olan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğini İstanbul’da kurmuşlardır. Kuruluşunun ardından gerekli girişimlerde bulunarak 2018 yılında Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin çıkmasına çok büyük katkı sağlamışlardır. Ayrıca derneğin kuruluş amaçları arasında; başıboşluktan kurtlar sofrasına dönen sektörün meslek yasasının çıkmasını sağlamanın yanında, mesleğin etik kurallar çerçevesinde yapılması. Meslektaşlarının haklarının savunulması. Danışmanların pazar paylarının artırılması. Hizmet kalitesinin yükseltilmesi. Hukuk, eğitim, teknoloji, network, alanında etkinlikler yaparak üyelerinin gelişimine katkı sağlanması. Meslek saygınlığını artırarak imaj ve statü kazandırıp, mesleğin hak ettiği yere gelmesini sağlamaktır.

TÜGEM sivil toplum örgütü olarak sektörle ilgisi olan Bakanlıklar ile hem üst düzeyde hem de yerel olarak Esnaf ve Emlakçılar odaları, Belediyeler, Ticaret il müdürlükleri, Tapu ve Vergi Daireleri ile görüşmeler sağlayarak mesleğin resmi olarak muhatap alınmasını Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinde yer verdirerek mesleğe statü kazandırmışlardır.

İstanbul’da kurulan derneğin amacı sadece üye sayısını artırmak olmayıp, tüm Türkiye genelinde Mesleki yeterlilik ve yetkinlik belgelerine sahip, Emlak Danışmanlığı mesleğine değer katacak, gelişime ve eğitime açık vizyoner girişimci meslektaşlarını üye referansları ile aynı çatı altında toplamayı hedeflemektedir. Mevcutta 30 ilimizde temsilciliklerini açarak yaklaşık 700 üye ile hedefleri doğrultusunda büyümesine devam etmektedir. Mersin ilimizde Temmuz 2020 yılında şube oluşumunu tamamlayarak emin adımlarla çalışmalarına başlamışlardır.

 
İletişim E-Posta: - Telefon:


 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu yazıya hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yazıları

SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
ETİK OLMAK
İŞİ EHLİNE BIRAKMAK
KURTLAR SOFRASINDAN PAY KOPARMAK
SAHİBİNDEN Mİ, EMLAKÇIDAN MI?
FAİZ DÜŞÜK HAYAL KIRIKLIĞI BÜYÜK
Diğer Yazarlar

TÜRKİYE'DE KİRACI OLMAK
MEVZUAT VE UYGULAYICILARI
GÖZÜNÜZÜ KAZANDAN AYIRMAYIN..!
İŞÇİ DOSTU BAŞKAN
Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
İYİ FUTBOL VE ŞANS..
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,04ms