Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Yazar Detayları

Şener MERMER

Şener MERMER - EĞİTİME YİNE UZAĞIZ

EĞİTİME YİNE UZAĞIZ
Yazı Tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe

Ülkemizde 2020 mart ayından bu yana tüm hayatımızı etkileyen ve bu gidişle kolay kolay da yok edilemeyeceği anlaşılan salgın nedeniyle,  geleceğimizi şekillendirecek eğitim sistemimize bu dönemde maalesef uzaktan uzaktan bakacak gibiyiz. Geçen dönemi üniversiteliler dahil tüm öğrenciler uzaktan eğitimle tamamladı. Ancak, bu sistemle yapılan eğitim, herkesin hem fikir olduğu üzere maalesef verimli olmadı. Ne öğrenciler ne öğretmenler ne de veliler verilmeye çalışılan eğitimden hiçte tatmin olmadılar. Ama yapacak bir şey yoktu. Şartlar öyle gerektiriyordu ve milli eğitim sistemimizin sunabildiği imkanlar bu kadardı. Üstelik geçen dönem %20’ lik bir öğrenci kesimi vardı ki, onlar evlerinde interneti olmayan, yani uzaktan erişimle de olsa öğretmen ve arkadaşları ile hiç bir şekilde kontak kuramayan bir gurubu oluşturuyordu. Bunların tek seçeneği EBA TV'de kendi sınıfının derslerini takip etmekti. Bu da bildiğiniz gibi çok sağlıklı olmadı. Sadece ilgili ve sorumlu velisi olan öğrencilerle, şartları uyan öğrenciler derslerini televizyondan takip edip, ödevlerini yaparak eğitim sistemine katılmaya çalıştılar. Ancak, EBA TV’nin ne kadar verimli olduğu konusu hep tartışıldı durdu. Çünkü evinde bu imkânı olmayan, olsa da sisteme adapte olamayan çok sayıda öğrenci vardı.
Milli Eğitim Bakanı, bu eğitim dönemi için beklenen açıklamayı yaptı. Maalesef yeni eğitim dönemine de yüz yüze eğitimle başlanamayacak. Uzaktan eğitim aynen devam edecek. En azından 21 Eylüle kadar değişen bir şey olmayacak. Değişse bile yeterli derslik olmadığı için sosyal mesafe kurallarına uyulamayacak. Uyulmak istenirse eğer, sosyal mesafeyi ayarlayabilmek için sınıfların ikiye, belki de üçe bölünüp kısa zamanlı bir yüz yüze eğitim verilebileceği konuşuluyor. Kısacası nereden bakarsanız bakın, eğitim sistemimiz paramparça. Alışveriş mekanları, toplu taşıma, eğlence ve tatil mekanları açık. Ama olmazsa olmazımız eğitim kurumlarımız kapalı ne yazık ki.
Keşke son başbakan Binali Yıldırım'ın görevde olduğu dönemde verdiği sözler tutulup yeterli derslik sayısına ulaşılabilseydi. Bugün elimiz daha güçlü olabilirdi. Bir çoğumuzun hatırlayacağı gibi, Yıldırım en geç 2019 yılında yeterli derslik sayısına ulaşılacak ve ikili öğretim sona erecek diye söz vermişti. Bu söz gerçekleşmiş olsa idi, okullarımızda sosyal mesafe şartları oluşturulabilir, ikili öğretimle sınıf mevcutları yarı yarıya azaltılabilir, yarım günde olsa öğrenciler yüz yüze eğitime bir an önce başlayabilirdi. Bir düşünün, maazallah bu özel okullarda olmasaydı eğer, devlet bu eğitim yükünün altından nasıl kalkacaktı. Zaten bir türlü düzen tutmayan, sürekli müfredat ve sınav sistemi değiştirilen eğitim sistemimiz ne hallere düşecekti. Halbuki eğitim, bir ülkenin geleceğini şekillendirecek bireylerin yetiştirilebilmesi için asla kaliteden ödün verilmemesi gereken bir konu. Umarız eğitimimizdeki bu aksamaların bedelini çok ağır ödemeyiz. 

 
İletişim E-Posta: - Telefon:


 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu yazıya hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yazıları

SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
KAPANMA MI? AÇILMA MI?
HİZMETİN KÖTÜSÜ OLUR MU?
BİR BAŞKA TEHLİKE
BANA GÖRE HAKSIZLIK!
EĞİTİME FIRSATÇI DARBESİ
SINAVLAR KÖTÜ GEÇİYOR
NE UMDUK NE BULDUK
YAYLACILAR DERT KÜPÜ
EĞİTİME YİNE UZAĞIZ
YİNE BAŞARAMADIK
EZİYET GİBİ MUAYENE
AMAÇ MERSİN’E HİZMETSE
DOĞAYA İHANET
NASIL BAŞARDIN ESED?
EN SIRADAN ÇİLEMİZ SIRA
HER ŞEYİN TADI MI KAÇTI NE?
NEYE NİYET NEYE KISMET
DOĞRULAR YANLIŞLAR
TARIMA DİKKAT
İSRAF EDİP KENDİMİZİ BİTİRMEYELİM
YEREL BASIN DERTLİ BASIN
FIRSATÇI VİRÜSLER
DÜNYA DEĞİŞİR Mİ?
Diğer Yazarlar

TÜRKİYE'DE KİRACI OLMAK
MEVZUAT VE UYGULAYICILARI
GÖZÜNÜZÜ KAZANDAN AYIRMAYIN..!
İŞÇİ DOSTU BAŞKAN
Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
İYİ FUTBOL VE ŞANS..
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,90ms