Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Yazar Detayları

Yakup BONCUK

Yakup BONCUK - BAŞKANIN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ DEĞERLENDİRMESİ

BAŞKANIN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ DEĞERLENDİRMESİ
Yazı Tarihi: 10 Nisan 2020 Cuma

Dün gibi.. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde  halkın büyük teveccühü ile  göreve seçilen başkanlar sessiz sedasız 1 yılı geride bıraktı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan göreve geleli birinci  yılını doldurdu..

Yani Dr. Haluk Bozdoğan da hizmette geride 365  gün bıraktı.

Başkanı bu  süre zarfında kendi ekibini kurmaya çalışan, çoğu gününü ve hatta gecesini belediyede geçiren bir başkan gördük. Rutin hizmetler dışında yaptığı değişik etkinliklerle dikkatleri çeken ve diğer belediye başkanlarına benzemeyen Dr. Haluk Bozdoğan, 33 yıldır sürdürdüğü doktorluk mesleğinden de kopamadı.

Hafta sonlarında ise belediyede önceden randevu alan hastalarını muayene edip ilaçlarını yazdı. Halkın gönlündeki yerini korumasını bildi. Fakiri fukarayı gözetti.. Kadınların kendi işlerinin sahibi olması için eşi Derya Özinç Bozdoğan önderliğinde  Tarsus Emekçi Kadınlar kooperatifini kurarak bu alanda kadınların gönlünü fethetti. Eğitime ve üretime büyük önem verdi. Özellikle yaşlıları sağlık açısından korumak, gençleri bilgi ile donatmak için okuma salonları ve kütüphaneler kurdu.

Basın ile arası pek sıcak olmasa da bizler başkana hizmette bir yıllık bir ön avans verdiğimizden sabırla bekledik. Başkanın iyi veya kötü karnesini kim sorarsa  ben her zaman “Yeni bir başkan. Hele görevde bir yılını tamamlasın, bu kadar acele etmeyin. Bir yıl sonunda aynı öğrenciler gibi bir karne hazırlarız.  Sonuç kendiliğinden ortaya çıkar” dedim.

 Elbette, Belediye Başkanı olarak  seçimlerden önce verdiği birçok sözü henüz yerine getirememiş olabilir. Ama daha önünde 4 yıl gibi bir süresi var. Yani  “Bir Kültür Merkezi yapacağım”, “Bir otel yapacağım”, “Büyük ve 22 bin kişilik modern bir stad yapacağım”, “Tarsus’u denizle yeniden buluşturacağım”  sözlerinin gerçekleşmesini elbette  ilk bir yıl içinde beklemek hayal olurdu. Bunları önümüzdeki yıllar içinde bekliyorum.

Tabi birde Tarsus İdmanyurdu var. Başkan maçları bazen taraftarın arasında, bazen protokolde izledi. Söz verdiği şampiyonluk elbette, yeni dönemde gerçekleşmesi mümkün değildi. Bu sözün önümüzdeki 4 yıl içinde gerçekleşmesini bir taraftar olarak bekliyorum. Tabi bunun içinde yeni özkaynaklar veya işadamlarının, hayırsever sporseverlerin desteği şart. Öncelikle başkanın bu sezon için bana görüşümü sorduğunda verdiğim cevabı hatırlatayım.

“Ben bu  yıl Tarsus İdmanyurdu ligde kalsın, genç bir kadro kurarak gelecek yılların yatırımını yapsın, başka bir şey istemiyorum “ dedim. Bu görüşüm hala geçerlidir.

Çünkü büyük oynayıp plansız ve proğramsız transferlerle Mersin İdmanyurdu’nun durumuna düşmektense, ben takımımızın 2. ligde kalmasını yeğlerim.

Burhanettin Kocamaz’ın temelini atıp başlattığı,  daha sonraki başkan Şevket Can’ın da başarıyla sürdürdüğü  ucuz ve kaliteli ekmek projesini Haluk  başkanın geliştirerek ve yine ucuzluk ve kaliteyi ön planda tutarak devam ettirmesi halk adına güzel bir çalışmanın devamıdır.

Beni tek üzen, başkana CHP kanadının gerektiği gibi destek vermemesi, hatta bazı tasvip edilmeyecek işlerle hem kendisinin Tarsus’ta  CHP delegesi yapılmaması, hem de il seçimlerinde bazı hakaret ve saldırılara maruz bırakılarak Büyük kurultay delegesi yapılmamasıdır. Çünkü CHP 25 yıl sonra kazandığı  belediye seçimlerini sadece CHP bayrağı ile değil, bizzat “Dr. Haluk Bozdoğan” sevgisi ve imajıyla kazanmıştır. Bununda delili, başkan Bozdoğan’ın, yine Tarsus’lu olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, kendi memleketinde 10 binden fazla oy fark atmasıdır. CHP önümüzdeki 4 yılda Haluk Bozdoğan’a sahip çıkmazsa ve onu itibarsızlaştırmaya çalışırsa, bir dahaki yerel seçimleri kazanması hayal olur kanaatindeyim.

Dr. Haluk Bozdoğan’ın bir yıllık karnesine gelince..

İlk 11 ayında bana göre tek hatası,  iyi bir kadro ve ekip kuramaması, birde Halkla ilişkileri hala bir düzene oturtamamasıdır. Çünkü geçmiş dönemlerde belediyeye, başkana ve yardımcıları ile sorunu olan yerlere ulaşmada kolaylık gören halk, son bir yılda bu  halkla ilişkilerde hayal kırıklığı yaşamıştır. Başkan kendisini o makama layık gören halkını daha candan ve sıcak kucaklamalıdır.

Ve bana göre Dr. Haluk Bozdoğan, ilk 11 ayında gözle görülür, dişe dokunur bir iş yaptığı söylenemezken son bir ayda özellikle Koronavirüs illetinin başlangıcında bir sağlıkçı olarak aldığı tedbir, yaptığı çalışma ve gösterdiği gayret ile 11 ayın “eksi”sini artıya çevirmiştir.

Herkese olduğu gibi, fakir ve fukara halka maske, dezenfektan, dağıtımının yanı sıra birde sebze, meyve ve gıda yardımlarıyla halkını düşünen başkan imajını pekiştirmesi ise olumlu yanlarıdır.

Bir yorgun savaşçı gibi gece yarılarına kadar, hatta sabahlara kadar bu koronavirüs  mücadelesinin başında dimdik ayakta durması ise benim önümüzdeki 4 yıla umutla bakmama vesile olmuştur.

KUTLAMA

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, göreve geleli birinci hizmet yılını tamamlarken bunun sevincini ve  mutluluğunu şu koronavirüs illeti yüzünden yaşayamamış ve kutlamalar yapılamamıştır. Ben yine de kendisini  bir yıllık hizmetleri nedeniyle kutluyorum. Başkanın doğru bildiği yolda ilerlemesini bekliyorum.

 
İletişim E-Posta: - Telefon:


 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu yazıya hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yazıları

MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
KORE’DEN TARSUS’A DUYGU SELİ
KEPENK KAPATANLAR NE OLACAK?
BAŞKANIN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ DEĞERLENDİRMESİ
Diğer Yazarlar

TÜRKİYE'DE KİRACI OLMAK
MEVZUAT VE UYGULAYICILARI
GÖZÜNÜZÜ KAZANDAN AYIRMAYIN..!
İŞÇİ DOSTU BAŞKAN
Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
İYİ FUTBOL VE ŞANS..
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,04ms