Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

İŞTE LİYAKAT!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanlara yönelik mobing, baskı ve işten çıkarmalar devam ederken, Belediye'de Bando takımını kuran ve 21 yıl şeflik yapan Murat Sürücü'nün Park Bahçeler Müdürlüğü'ne çim yolmaya yollandığı, yerine de Özel Külem Müdürü Doğukan Uyan'ın eski klarnet hocasının şefliğe getirildiği iddia edildi.

Yaşam Haberi - 20 Nisan 2021 Salı - 17:22
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanlara yönelik mobing, baskı ve işten çıkarmalar devam ederken, Belediye'de Bando takımını kuran ve 21 yıl şeflik yapan Murat Sürücü'nün Park Bahçeler Müdürlüğü'ne çim yolmaya yollandığı, yerine de Özel Külem Müdürü Doğukan Uyan'ın eski klarnet hocasının şefliğe getirildiği iddia edildi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in göreve geldiği günden bu yana belediye çalışanlarına yönelik mobing, baskı ve işten çıkarmalar gündemden düşmüyor. Şimdiye kadar binlerce kişinin baskı, mobbing ve performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işlerinden edildiği, birçok işçi ile ilgili de işten çıkarmaların süreceği biliniyor. Son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Bando takımını kuran ve 1999 yılından bu yana da Bando Şefliğini yapan Murat Sürücü'nün baskı, ve mobbinglere maruz kaldığı öğrenildi. Sürücü Bando şefi olmasına rağmen Park Bahçeler Müdürlüğü'ne çim yolmaya yollandı. Yerine Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan'ın eski klarnet hocasının şef yapıldığı iddia edildi. Sürücü bu baskılara dayanamayıp Belediye'den ayrılmak durumunda kaldı ve konuyu yargıya taşıyor.  

ZULÜM KOCAMAZ DÖNEMİNDE BAŞLADI

1999 yılında Adana Büyükşehir belediyesinde çalışırken Macit Özcan'ın Bando kurmak istemesi üzerine Adana'dan Mersin'e  Bando kurmak üzere görevlendirildiklerini söyleyen Sürücü, "23 Kişi sınavla alarak Bandoyu Mersin'de  kurduk. O dönemde Mersin'de sanat ile ilgili faaliyet olmadığını görünce Halk oyunları, Tiyatro, Sanat Müziği topluluklarını da belediye bünyesine kazandırdık. Bandonun içerisinde de Kent Orkestrasını oluşturduk. Bandomuz Beynelminel Filminde başrol oynadı ve uluslararası ödüller kazandı. Halk oyunları ekibimiz de uluslararası ödüller kazandı. Yarışmalarda birincilik getirerek Mersin'in tanıtımında büyük rol oynadı. Ancak ne olduysa Burhanettin Kocamaz'ın seçimi kazanması ile oldu. Bandodaki en iyi elemanlar işten çıkarıldı, yerlerine kendi elemanları getirildi ve Bando ile Kent Orkestrasını ayrıldı. Ben debu duruma o dönemde  itiraz ettiğim için Hal Müdürlüğüne sürgün edildim" dedi. 

BANDO ŞEFİNİ ÇİM YOLMAYA GÖNDERDİLER

Burhanettin Kocamaz'ın seçimi kaybedip Vahap Seçer'in göreve gelmesi ile yaşanan olumsuzlukların sona ereceğini umut ettiklerini de söyleyen Sürücü, "Vahap Seçer geldiğinde düzelecek diye çok bekledik ama bir türlü düzen oturmadı. Vahap Başkan ile yeniden bandonun kurulması ve eski rantabl hali ile hizmet vermesi ile ilgili görüşmemize rağmen sonuç alamadık. Özel Kalem Müdürü'nün klarnet hocasını bando şefi yaptılar. Ben de bandoda enstürman çalmaya devam ettim. Çok geçmeden 28 Nisan 2020 tarihinde benim Park Bahçeler Müdürlüğüne atamamı yaptılar. Çim biçmek üzere park bahçe bakım elemanı oldum. Bu atamaya hali ile yazılı olarak itiraz ettim. Hizmetime ihtiyaç duyulmadığı gerekçesi ile bana cevap geldi. Bu sırada CHP'li Milletvekilleri ve İl Başkanı Adil Aktay ile görüştüm. Ama sonuç alamadım. Park Bahçeler Müdürlüğünde bana çim biçme işi verdiler ama bu işi yapamayacağımı söylediğim için baskılara ve mobbinge maruz kaldım. Böyle olunca yıllık izinlerimi kullanarak süreci geçirdim. Yıllık izinlerimi kullanarak hep bu durumun düzeleceğini umut ettim. Yıllık izinlerim bitince ve durum devam edince işimden ayrılmak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı. 

MÜDÜRÜN KLARNET HOCASI ŞEF OLDU

Yaşadığı olumsuzluklar karşısında bir mücadele başlattığını da söyelyen Sürücü, "Ben yaşadığım bu baskı ve mobingler doğrultusunda CİMER'e şikayette bulundum. Konu ile ilgili müffettiş görevlendirildi. Müffettiş de bana beyanında yasaya aykırı bir tutum izlendiğini haksızlığa uğradığımı belirtti. CHP üyesiyim yıllardır. 21 yıldır Belediye'de Bando şefiyim. Ancak belediyecilik ve karar merci 1 kişinin iki dudağı arasında olmamalı. Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan'ın klarnet hocası bugün Büyükşehir'de Bando şefi oluyorsa liyakat bunun neresinde. Ben bir zulüm gördüğüme inanıyorum. Bu zulmü herkesin bilmesini istiyorum" diye konuştu. 

LİYAKAT NEREDE?

Enstürmanıyla Ankara'ya kadar yürümeyi bile planladığını belirten Sürücü, "Avukatım aracılığı ile hukuki sürecimi de başlatıyorum. Meslek kodumda enstürmancı yazıyor. O kodu bile benden habersiz Park Bahçe Bakım elemanı olarak değiştirmişler. Mersin'de Bando takımını kuran, 21 yıl Bando şefliğini yapmış bir kişinin Park Bahçeler'de çim biçme elemanı olarak gönderilmesi bir mobing değil midir? Bir baskı unsuru değil midir? CHP Genel Başkanı her zaman liyakat diyor. Liyakat bunun neresinde?" şeklinde konuştu.

Haberin Diğer Fotoğrafları
 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Büyükşehir, Belediyesinde, çalışanlara, yönelik, mobing, baskı, işten, ç,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,95ms