Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Akdeniz'de fırsat eşitliği

Akdeniz Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlerin ardından, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 4 bin 657 ortaokulu öğrencisine de çeşitli deneme sınavlarından oluşan eğitim setini ücretsiz dağıtmaya başladı. İlk etapta Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Turgut Özal Ortaokulu ile Çilek Mahallesi’nde yer alan Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen kitap dağıtım törenine katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Akdeniz’de bugün itibariyle liseye hazırlanan 4 bin 657 ortaokul öğrencimiz var. Arkadaşlarımız, proje kapsamında tüm okullarımızda kaynak kitapları dağıtmaya başladı. Amacımız, üniversite gibi liselere hazırlık noktasında da çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamak" dedi.

Eğitim Haberi - 20 Nisan 2021 Salı - 16:35
Akdeniz Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlerin ardından, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 4 bin 657 ortaokulu öğrencisine de çeşitli deneme sınavlarından oluşan eğitim setini ücretsiz dağıtmaya başladı. İlk etapta Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Turgut Özal Ortaokulu ile Çilek Mahallesi’nde yer alan Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen kitap dağıtım törenine katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak,
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, dezavantajlı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına hayata kattığı örnek projeleri devam ediyor. Bugüne dek on binlerce öğrenciye kırtasiye malzemeleri ulaştıran, üniversiteye hazırlanan 3 bin gence, eğitim akademisi paketlerini ücretsiz ulaştıran Akdeniz Belediyesi, bu kez de liselere geçiş sınavına (LGS) hazırlanan ortaokul öğrencileri için deneme sınavlarından oluşan kaynak setleri ücretsiz dağıtmaya başladı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; ilk etapta Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Turgut Özal Ortaokulu ile Çilek Mahallesi’nde yer alan Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen kitap dağıtım törenine katıldı. Öğretmenler ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Gültak, ardından da liselere geçiş sınavına hazırlık setlerini öğrencilere hediye etti.

KİTAPLAR 4 BIN 657 ÖĞRENCIYE ULAŞACAK

Eğitimde fırsat eşitliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Gültak, "Milletler ancak eğitimle her alanda yükselebilir. Bölgemizde yaşayıp üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için geçen haftalarda Türkiye’de ilk olan örnek bir projeyi; Akdeniz Eğitim Akademisi’ni hayata kattık. Bu projemiz ile öğrencilerimiz, internet üzerinden şifre ve kullanıcı adıyla giriş yaparak, içinde yüz binlerce sorunun ve notların olduğu, tüm ders notlarının yer aldığı, ayrıca derslerin görsel anlatıldığı bir portala ulaşıyor. Tabi çocuklarımız sınava da girebiliyor. Hem Mersin hem Türkiye derecelerini öğrenebiliyorlar. Ayrıca bu şifreleri ve kullanıcı adlarını okul müdürleri ve ebeveynlere verdik, bu sayede takibini de sağlıyoruz.  Akdeniz Eğitim Akademisi’nin ardından, bu kez de liselere hazırlık sınavı ile ilgili tüm konuları kapsayan deneme sınavlarını profesyonel bir set haline getirip öğrencilere ulaştırdık. Akdeniz’de bugün itibariyle liseye hazırlanan 4 bin 657 ortaokul öğrencimiz var. Arkadaşlarımız, proje kapsamında tüm okullarımızda kaynak kitapları dağıtmaya başladı. Amacımız, üniversite gibi liselere hazırlık noktasında da çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamak. Seneye büyük ihtimalle bu çocuklarımızı internet portalına da alacağız ve bu sayede diledikleri her türlü kaynak kitaba, derslere ve sorulara ulaşıp çok daha güçlü şekilde sınava hazırlanabilecekler” dedi. 

 
Anahtar Kelimeler:Akdeniz, Belediyesi, üniversiteye, hazırlanan, gençlerin, ardından, Liselere, Ge,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Eğitim Haberleri
Vali Pehlivan: "Hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz"
Gültak, Miraç’ı Etüt Merkezine davet etti
Okullar 20 Şubat'a kadar tatil edildi

Okullar 20 Şubat'a kadar tatil edildi
"Kış Okulları" hayata geçiriliyor
Akdenizli gençlere eğitim desteği
Akdeniz Belediyesinin ücretsiz üniversite hazırlık kursu başlıyor
Akdenizli Deniz’in büyük başarısı
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,79ms