Bugün - 25 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Evsel atık bedeli paraları nerede?

MESKİ tarafından tahsil edilen evsel atık bedellerinin akıbeti merak konusu oldu

Gündem Haberi - 11 Nisan 2021 Pazar - 16:52
MESKİ tarafından tahsil edilen evsel atık bedellerinin akıbeti merak konusu oldu
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç arasında MESKİ'nin ilçe belediyeleri adına topladığı 'Evse Atık Toplama' bedeli tartışması yaşandı. İlçe belediyelerine aktarılmak üzere MESKİ tarafından tahsil edilen evsel atık bedellerinin su faturalarında ayrı bir bölümde gösterilmesine tepki gösteren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, toplantıdan önce yazılı bir açıklama yaparak “Bizim evsel katı atık vergisinden haberimiz yok” dedi.

BAŞKAN KILINÇ, BÜYÜKŞEHİR'İ HEDEF ALMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne MESKİ’nin su faturalarına “Anamur Belediyesi Evsel Atık Toplama Payı” yazarak belediye vatandaşı karşı karşıya getirdiğini öne sürmüş şu ifadeleri kullanmıştı: "Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan MESKİ tarafından ilçemiz Anamur’da yapılan faturalandırma işlemlerinde su faturalarında “Anamur Belediyesi Evsel Atık Toplama Payı” bölümü açıldığı, belediyemizin adı anılarak evsel katı atık toplama bedeli alındığı tespit edilmiştir. MESKİ tarafından yapılan bu uygulama ile hem vatandaşımızın kafası karıştırılmış hem de Anamur Belediyesi ile Anamurlu hemşehrilerimiz karşı karşıya getirilmiştir. İlgili kanun hükümleri ve genelgeler doğrultusunda evsel katı atık bedelleri mart ayından itibaren su faturaları aracılığı ile MESKİ tarafından tahsil edilmektedir. MESKİ yaptığı açıklama ile su faturalarında oluşan ücret farkının kendilerinden kaynaklanmadığını, bahse konu ücretlerin ilçe belediyelerine aktarılacağını duyurmuş ancak Anamur Belediye Başkanlığı’na şu ana kadar herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Bu ödemenin yapılıp yapılmayacağı da belli değildir. İlgili kanun hükümleri ve genelgelerle evsel katı atık bedellerinin tahsilat şekli ve gerekçesi açıkça belirtildiği halde, MESKİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi su faturaları üzerinde yaptığı değişiklik ve açıklamalar ile sorumluluğu üzerlerinden atmak ve ilçe belediyeleri ile vatandaşı karşı karşıya getirmek üzere maksatlı olarak çarpıtılmakta ve bilerek yanlış yönlendirilmektedir. Kaldı ki Anamur Belediye Başkanlığı’nın hiçbir vatandaşından evsel katı atık bedeli ile ilgili bir talebi ya da beklentisi yoktur. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin kanunla mecburi hale getirilmiş olan bir uygulamayı sanki İlçe belediyeleri keyfi olarak istiyormuş gibi kamuoyuna aktarmasının ve su faturaları üzerinde yapılan uygulamaların Anamur Belediye Başkanlığı tarafından kabul edilebilir bir tarafı yoktur.

SEÇER: “KATI ATIK BEDELLERİNİN BÜYÜKŞEHİR’LE ALAKASI YOK”

Katı atık bedellerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle ilgisinin olmadığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Anamur Belediyemiz de bir açıklama yapmış. ‘Benim haberim yok bundan’ demiş ya da ‘bunu MESKİ topluyor’. Bildiri kendisinde. Tekrar okuyabilir. Bakın inanın ben hayretle okudum. ‘Bugüne kadar bize bir para gelmedi’ demiş. Şimdi bakın bu bir başkana uygun bir davranış değil. Buradan Anamur halkı, Tarsus halkı, Mersin’in merkezdeki 4 ilçe halkı, herkes beni dinlesin. Bu alınan paraların, katı atık bedellerinin Büyükşehir’le alakası yoktur. Bir delikli kuruş bizim kesemize girmiyor. Bizim hakkımıza düşeni biz kendi tasarrufumuzla almayacağız dedik. Bazı belediyelerimiz, ilçe belediyelerimiz de almıyor. Ama sizin Anamur Belediyesi alıyor. Diğer belediyeler alıyor. Biz sizin adınıza bunu kesiyoruz. Bu aldığımız Meclis kararında var. Sizin de onayınız var. MESKİ sizlere yatıracak ama siz vatandaşı aldatıyorsunuz Sayın Başkan. Bu çok yanlıştır. Ha bunları görüşmeyelim, kenti germeyelim. Ortada göz göre göre bir yanlış yönlendirme var. Anamur’da alınan her delikli kuruş Anamur Belediyesi’nindir. Merkezde hangi belediye olursa olsun, her delikli kuruş ilçe belediyesinindir" dedi. 

 
Anahtar Kelimeler:MESKİ, tarafından, tahsil, edilen, evsel, atık, bedellerinin, akıbeti, merak, ko,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Gündem Haberleri
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!

AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
MMO Yönetiminde görev değişimi!
MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ali Ateş’ten 10 Kasım mesajı
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,84ms