Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

GELİR ARTTI HİZMET YOK!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 yılı Nisan ayı toplantısının birinci birleşimi, Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. 2020 yılı faaliyet raporunun değerlendirildiği Mecliste açıklanan rapor Cumhur İttifakı Meclis Üyelerini tatmin etmedi.

Gündem Haberi - 9 Nisan 2021 Cuma - 14:36
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 yılı Nisan ayı toplantısının birinci birleşimi, Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. 2020 yılı faaliyet raporunun değerlendirildiği Mecliste açıklanan rapor Cumhur İttifakı Meclis Üyelerini tatmin etmedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 yılı Nisan ayı toplantısının birinci birleşiminde 2020 yılı faaliyet raporu meclise sunuldu. Faaliyet raporunda gelirlerin artmasına rağmen hizmetlerin yapılmadığına dikkat çeken Cumhur ittifakı Meclis Üyeleri, Seçer'in 2020 yılı performansını sınıfta bıraktı. 

LOGO TARTIŞMASI TEKRAR GÜNDEMDE

Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat, logo tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. Logonun meclise danışılmadan keyfi olarak kullanıldığına dikkat çeken Tat, "Mecliste uyum sağlanamayacağını hissettiği konuları da başkan meclise getirmeden uygulamaya çalıştı. Örneğin Büyükşehir Belediyesi'nin şuan kullandığı bizim logo dediğimiz kendilerinin simge dediği konu. Şimdi bilbordlarda geçici olarak bunu simge olarak kullanabilirsiniz fakat muhtarlıklarda, belediyelerin araçlarında meclisten geçmediği halde kullanmanız doğru bir hareket değildi, meclisi fazla da gale almama düşüncesi ile yorumlayabiliyoruz. Buna üzüldük. Siz bu logoyu kullanıyorsanız her yerde meclisin çoğunluğunun desteğini almalıydınız. Bu konu meclise gelmeliydi, tartışmalıydık ama yapamadık. Dilerim bu önümüzdeki süreç içinde bu konular gündeme getirilir ve tartışılır” dedi. Mahmut Tat, idarenin belediye personellerine yönelik tutumunu da eleştirerek, çevre tahribatları konusunda da birlikte hareket edilebileceğini aktardı.

İŞÇİ KONUSUNU GÜNDEME GETİRDİ

MHP'li Tat, işçi meselesini birkez daha Meclis gündemine taşıdı. Faaliyet raporunun görüşüldüğü sırada, Büyükşehir Belediyesi'nden işten çıkarılan ya da kısa çalışma ödeneğine mahkum edilen işçiler ile ilgili konuşan Tat, "Büyükşehir kısa çalışma ödeneği altında işçileri kapı önüne koyup az parayla ailesini geçindirmek zorunda bırakıldı. Yetmiyor gibi geçen aylarda bu kez işçilere yönelik  ücretsiz izin hazırlıkları yapıldı ve uygulamaya konuldu. Ağır şartların yaşandığı bu günlerde belediye olarak muhtaç olduğuna inandığımız insanlara çorba, yemek, koli yardımında bulunurken, kiracılardan kira alınmazken, esnafa destek verilirken, kendi evladımız işçileri kapı önüne değişik isimler adı altında konulması bizi üzdü. Arzu ederdik ki böylesi sıkıntılı dönemde bu insanları bu uygulamaya tabi tutmasaydınız" diye konuştu.

GELİR ARTTI HİZMET YOK

MHP'li Tat Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin artmasına rağmen hizmet noktasında tatmin edici yatırımların yapılmadığına dikkat çekerek, “2019 yılı merkezi  idare vergi gelirlerinden alınan paylar ay ay ortada. 2020’de vergi paylarından Büyükşehir’in kasasına gelen parada yaklaşık yüzde 25 artış var. 2019 yılında 1 milyar 209 milyon TL gelmişken 2020’de 1 milyar 515 milyon gelmiş. Kesintiye uğrar denilen paraların fazlasıyla geldiğini gördük. Cari harcamaları düştüğümüzde elinizde ciddi rakamlar var. Bunu gördüğümüz zaman şu, bu niye yapıladı diyoruz. 2020’de yapılanlara baktığımızda Mersin’e daha büyük yatırımlar yapısını, sosyal, ticari hayata daha fazla destek olabilseydik. İnsanımızın fiziki olarak rahatça yaşayabileceği altyapı ve ulaşım ile ilgili belli düzenlemeler yapılmalıydı. Katlı kavşak yapımı yeterli olmuyor. Bunu tamamlayıcı düzenlemelerin yapılması gerekirdi. 

GELİRLER ARTTI HİZMETLER KISILDI

AK Parti Grup Sözcüsü Zafer Şahin Özturhan da gelirlerin artmasına rağmen hizmetlerin kısıldığına dikkat çekti. Özturan, “Başkanız Vahap Seçer hep, ‘Gelirlerimizi azaldı, paraya ihtiyacımız var. Zorlanıyoruz’ diyordu. Ancak gelirler her ay artmış. Ama öz gelirlerimiz ile ilgili ciddi bir artış yok. Tasarruf yapmışız ama hizmetleri kısmışız üstelik bu arada gelirimiz de artmış. Mersin’in altyapısı, ulaşım, kentsel dönüşüm gibi ciddi sorunları varken icracı daire başkanlıklarının bütçesi düşmüş" diyerek eleştirilerde bulundu. 

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Büyükşehir, Belediye, Meclisinin, 2021, yılı, Nisan, ayı, toplantısının, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Gündem Haberleri
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
MMO Yönetiminde görev değişimi!
MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ali Ateş’ten 10 Kasım mesajı
Şehit oğluna sürpriz doğum günü kutlaması
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,04ms