Bugün - 25 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Öncelik yayaların!

Mersin'de İçişleri Bakanlığının 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması kapsamında, yaya geçitlerindeki bazı çizgiler kırımıza boyandı. Burada konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, kampanyalar ve çalışmaların olumlu sonuçlarının rakamlarla ortaya çıktığına dikkat çekerek, "İnanıyorum ki ‘yaya güvenliğimiz kırmızı çizgimizdir’ kampanyamızla yayaların karıştığı ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları daha da düşecektir" dedi.Ayrıca protokol üyeleri ve öğrenciler, ellerindeki dövizlerle sürücüleri bilgilendirdi.

Gündem Haberi - 30 Mart 2021 Salı - 18:23
Mersin'de İçişleri Bakanlığının 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması kapsamında, yaya geçitlerindeki bazı çizgiler kırımıza boyandı. Burada konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, kampanyalar ve çalışmaların olumlu sonuçlarının rakamlarla ortaya çıktığına dikkat çekerek,
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

İçişleri Bakanlığı yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'kırmızı çizgimizi çekiyoruz' şeklinde yaya geçitlerinin kırmızı renkle boyanması için çalışma başlattı. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımıyla çalışmayı duyurmuştu.

SÜRÜCÜLERE UYARI 

İçişleri Bakanlığının hayata geçirdiği 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' kampanyası, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de uygulamaya konuldu. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Ömer Akpınar ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Oğuz Bavbek uygulamanın startını verdi. Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından İsmet İnönü Bulvarı Ulu Cami önünde gerçekleştirilen etkinlikle, yaya geçitlerindeki bazı çizgiler kırmızıya boyandı. Ayrıca protokol üyeleri ve öğrenciler, ellerindeki dövizlerle sürücüleri bilgilendirdi.

"YAYA GEÇİDİNDE YAVAŞLAYIN"

Yapılan çalışmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Su, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda tüm ülkede olduğu gibi Mersin’de de yaya güvenliğine yönelik 2019 yılından itibaren bir dizi kampanyaların başladığını söyledi. Bu kapsamda ilk olarak ‘Öncelik hayatın öncelik yayanın’ kampanyasını başlattıklarını kaydeden Su, “2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmişti. Bu kampanyayı o günden bu güne kadar sürdürmüştük ve sürdürmeye devam ediyoruz. Trafikte yaya güvenliği çok önemli. Bu çerçevede özellikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde bugün de kırmızı çizgimizi çizdik. Yani yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Buradan tüm sürücülerimize bir kez daha ifade edelim ki, özellikle okul önlerinde ve trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinden geçen vatandaşlarımıza mutlaka öncelik verilmelerini istiyoruz. Sürücülerimiz yaya geçitlerine geldiğinde yavaşlamalılar. Bu anlamda kanunda düzeltme de yapılmıştır. Bizde bu farkındalığı artırmak için bugün tüm birimlerimizle sahadayız. İnanıyorum ki, çalışmalarımız çok olumlu neticeler verdi, vermeye de devam edecek” diye konuştu.

"ÖLÜMLÜ TRAFIK KAZALARINDA YÜZDE 17 AZALMA OLDU"

Kampanyalar ve çalışmaların olumlu sonuçlarının rakamlarla ortaya çıktığını vurgulayan Su, “İlimizde yayalarla ilgili olarak ölümlü trafik kazalarında yüzde 17, yaralamalı trafik kazalarında yüzde 32 oranında azalma meydana gelmiştir. İnanıyorum ki, ‘yaya güvenliğimiz kırmızı çizgimizdir’ kampanyamızla 2021 yılında da 2020 yılına göre biraz daha mesafe alacağız. Tüm vatandaşlarımızın, tüm sürücülerimizin bu konuya daha duyarlı olmasını bekliyorum. Bu kurallara uyan tüm sürücülerimize, yayalarımıza teşekkür ediyorum. Kampanyanın ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İLÇELERDE DE UYGULAMA BAŞLADI

Mersin'in Erdemli ilçesinde 'Kırmızı çizgi’ uygulamasına başlandı. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, Erdemli Kaymakamı Avni Kula beraberinde ilçe protokolüyle birlikte yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını sembolik olarak kırmızı renge boyadı. 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' sloganıyla yurt genelinde başlatılan etkinlik ile kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması amaçlanıyor. Erdemli Kaymakamı Avni Kula, "Türkiye genelinde bugün 12-15 saatleri arasında 'Yayalar kırmızı çizgimizdir' konulu çalışma yapıldı. Tüm sürücülerin yayalara saygı göstermesi, yol geçişlerde öncelik vermesi amacıyla bir farkındalık çalışması sürücülerimizi kurallara uymaya davet ediyoruz. Yaya geçitlerinde özellikle yayalara yol vermelerini, yavaş ve dikkatli gitmelerini öneriyoruz" dedi. Erdemli Şoförler Odası Başkanı Orhan Güler ise, "Bugün ve her zaman olmak üzere kavşaklarda yaya geçitlerinde bütün sürücülerimizin yaya geçiş üstünlüğü kurallarına uymalarını özellikle rica ediyoruz" diye konuştu. Bilgilendirme çalışmasına Erdemli İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Mustafa Akgül ile Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol'da katıldı.

 BOZYAZI’DA DA 'ÖNCELIK HAYATIN, ÖNCELIK YAYANIN' ETKINLIĞI DÜZENLENDI

Mersin'in Anamur ile birlikte en batı sınırınsa yer alan ilçelerinden Bozyazı'da da 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' etkinliği düzenlendi. Uygulama kapsamında Bozyazı’da etkinlik gerçekleştirildi. Bozyazı İlkokulu önünde düzenlenen etkinliğe Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serhat Karakuş, Anamur İlçe Emniyet Müdürü ve Bozyazı İlçe Emniyet Müdür Vekili Ömer Engin Genç, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Gökhan Çalık, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere trafik dedektif kimlik kartı, düdük ve şapka vererek sohbet eden Kaymakam Yılmaz, uygulamaya konulan kanunla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, trafik güveliğinin sağlanması ve vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde etkinliklerin düzenlendiğini söyledi. Kaymakam Yılmaz, "İçişleri Bakanlığımızca, ülke genelinde yapılan denetim faaliyetlerinin yanında, farklı konularda bilgilendirme faaliyetleri de düzenlenmekte ve bu konuya özel önem verilmektedir” dedi. İlçenin belli noktalarında trafik ekiplerinin sürücülere yayanın yola ayak bastığı anda yol hakkının vatandaşa geçtiğini, frene basılması gerektiğini, yaya güvenliğinin önemini anlattıklarını belirten Yılmaz, ''Kanun gereği eğer bir kavşakta trafik ışığı yoksa, eğer orada bir trafik görevlisi yoksa o kavşakta, yaya geçidi olan yerde, okullarımızın önlerinde geçiş hakkı, üstünlüğü yayalarımıza aittir. Yani orada eğer trafik ışığı yoksa, bir vatandaşımız yaya olarak yoldan karşıya geçiyorsa orada seyreden trafikteki araçlar durup, o geçen vatandaşımıza, öğrencimize yol vermek zorundadır. Bu kanuni bir zorunluluktur” diye konuştu. Kaymakam Yılmaz ile protokol üyeleri boya fırçasını ellerine alarak, yaya geçidinin bulunduğu beyaz şeride kırmızı şerit eklediler. Sürücülere, yayalara ve öğrencilere yayalara artık trafikte öncelik verilmesi için hazırlanan broşürleri dağıttılar.

GÜLNAR'DA DA KIRMIZI ÇİZGİLER ÇEKİLDİ

Gülnar’da da yaya geçitlerinin orta şeritleri kırmızıya boyandı. Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, kurum amirleri ve öğrencilerin katılımıyla “Öncelik Yaya Uygulaması” kapsamında ilçe genelindeki yaya geçitlerinde etkinlik düzenlendi. Gülnar ilçesinde yapılan etkinlikte; İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, kurum amirleri ve öğrenciler ile birlikte, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğinde farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kırmızı çizgimizi çekiyoruz etkinliğine destek vermek için ilçemizde bulunan yaya geçitlerini kırmızıya boyadılar. Öğrenciler ile birlikte sürücüleri, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamaları, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiği konusunda bilgilendirdiler. İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı ve Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar; Geçiş üstünlüğünün yayalarda olduğuna dikkat çekerek, İlçemizde ve ülkemizde bulunan araç sürücülerimizi trafikte daha dikkatli olmaya davet ettiler. Oluşan bilinçle yayaların güvenliği ile alakalı kaza oranlarının düşeceğini belirttiler.

 
Anahtar Kelimeler:Mersinde, İçişleri, Bakanlığının, Yayalar, Kırmızı, Çizgimiz, uygulaması, kapsam,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Gündem Haberleri
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!

AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
MMO Yönetiminde görev değişimi!
MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ali Ateş’ten 10 Kasım mesajı
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,92ms