Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Kaya Tepe güven tazeledi

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Olağan Genel Kurulu yapıldı. Sert tartışmaların yaşandığı, 2-3 üyenin genel kurulu provakate etme girişimine divan ve hazirun izin vermezken kongrede Rüstem Kaya Tepe yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Gündem Haberi - 28 Mart 2021 Pazar - 17:13
Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Olağan Genel Kurulu yapıldı. Sert tartışmaların yaşandığı, 2-3 üyenin genel kurulu provakate etme girişimine divan ve hazirun izin vermezken kongrede Rüstem Kaya Tepe yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

 Mersin Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Divan seçimi ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu kongrede daha sonra faaliyet ve denetim raporları ibraz edilerek kabul edildi. Tek listeyle gidilen seçimde gizli ve açık oylama tartışması yaşandı. Yaşanan tartışmalar sırasında 2-3 üyenin genel kurulu provake etme girişimine seçime katılanlar ve divan tarafından izin verilmezken açık oylamayla yapılan seçimde Rüstem Kaya Tepe yeniden seçilerek güven tazeledi.

"ALNIMIZIN AKIYLA BU IŞI YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Kongrede konuşan Başkan Kaya, "Mersin Gazeteciler Cemieti’nin daha kurumsal olması gerektiğini, hak ettiği yerde olması gerektiğini hep ifade ettik.Bu anlamda da yönetimimiz gücü nispetinde bunu yapmaya çalıştı. Yerel gazeteciler ve yerel basın çok zor bir süreçten geçiyor. Biz gazeteciler olarak bu coğrafyanın sesi oluyoruz. Öte yandan da siyasi sisteme sesi biz duuruoruz. Özellikle sesi çıkmayan, sesini duyuramayan kesimin, halkın sesi oluyoruz. Kamu hizmetini aşkla yapıyoruz. Hiçbir zaman kimse zorla gazetecilik yapamaz. Sevgi ve istek olmazsa bu işi yapmak hakikaten çok zor. Ekonomik anlamda çok büyük getirileri olmayan bir meslek. Pek çok kamu hizmeti gören kamu kurum ve kuruluşları gibi gazeteciler de kamu hizmeti görüyorlar. Medya sektörü teknolojik gelişmeler, pandemi sebebiyle bu dönemi çok sıkıntılı bir şekilde geçirmeye sebep oluyor. Anadolu medyasına demokrasi, denetimi, oto kontrolü anlamında çok fazla görev düşüyor. Güçlü olmalıyız, denetimi yapmak zorundaız çünkü gazeteciler bunu apmakla yükümlüler. Bizler de elimizden geldiğince, alnımızın akıyla bu işi yapmaya çalışacağız" dedi.

"KENDI IÇIMIZDE ÇOK GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKIYOR"

"Gelinen noktaya baktığımızda hiçbir şey istediğimiz gibi değil. Hala büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bir aşıyı bile öne aldıramadık. Sağlık gazetecileri gibi gazeteciler de bu dönemdeen ön safta yer alıyor. En azından destek kurumu olarak öncelikli gruplara gazetecileri de alınmalı. Nasıl k, sağlık çalışanları görevlerini yapmak durumunda kaldı, gazeteciler de aynı şekilde bu süreçte görevlerinin başındaydı" şeklinde konuşan Kaya, "İl Sağlık Müdürlüğü ziyaretimizde de bunu dile getirdik, Bakanlık nezdinde bu görüşmei yapıp programa aldıklarını söylediler ama artık ne zaman olur bilemiyoruz. Dışarıya karşı mücadele etmemiz için kendi içimizde çok güçlü olmamız gerekiyor. Birbirimize sırt vermemiz mesleğimiz adına yaşanan bir çok sorunu çözüme ulaştırır diye düşünüyorum. Sizin bize vermiş olduğunuz yetki çerçevesinde yönetim kurulu olarak sonuna kadar haklarınızı savunduk. Ne tehdide, ne şantaja, ne küfre, ne yalana dolana iftiraya taviz vermedik. Kaotik, zayıf bir MGC bekleyenlerin döneminin artık bitmesini gerektiğini özellikle ifade ediyoruz. Artık MGC’nin daha güçlü olma zamanı geldi. Bugün biz varız, yarın yokuz. Ama yeni geleccek olan kişi/kişiler bunu daha üst bir seviyeye çıkarmalı, bunun mücadelesini veriyoruz. Yönetimimiz belki mükemmeli yapamadı ama iyiyi yaptı. İlla mükemeli olacak diye bazı şeylerin önünü tıkamak da doğru değildi. Kusurlarımız olabilir. İsteyip de yapamadıklarımz olabilir. Bizim gücümüz buydu ve bunları yaptık. Bundan sonrasında umuyorum ki hep birlikte daha da iyisini başarırız. İçinde bulunduğumuz bu zor dönemde bu genel kurulda birlik beraberliğin öne çıkması gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Üyesi olsun olmasın bu mesleği hakkıyla yapan gazeteciler için MGC her zaman güvenli bir liman olacaktır. MGC Mersin'de gazetecilerin bir savunucusu, yuvası olacaktır" ifadelerini kullandı.

"MGC SIYASI BIR PARTININ ARKA BAHÇESI OLMAYACAK"

Hiçbir zaman MGC'nin siyasi bir partinin arka bahçesi olmayacağının altını çizen Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hiçbir dönemde kişilerin cemiyeti olmayacaktır. 2020 ılının Ağustos ayında bir tüzük kurultayı geröekleştirdik. Tüzük kurultaı, MGC’nin daha demokratik, daha ileriye taşınan bir cemiyet olması yönünde adım atıldı. Artık tüzük bizim anayasımız ve ona uymakla yükümlüyüz. Bu tüzük çerçevesindeki kurallara uyulması bizim görevimiz, yönetim olarak da bu görevi yerine getirme sorumluluğumuz var. Kurumsallaşmanın en önemli katkı sağlaan kısımlarından birisi kurumsal bir çatımızın olması. Bununla alakalı Akdeniz Belediye’sinin Ümit aşar Oğuzcan Parkı içerisinde yapmış olduğu MGC merkez binası son aşamaya geldi. Önünümzdeki 10 gün içerisinde açılışını yapmaı planlıyoruz. Ortalama 100 kişilik bir toplantı salonu olan, idari yerinin olduğu, basın toplantısına katılan arkadaşlarımızın çok rahat geçip haberlerini hızlıca yazabilecekleri bir basın odasının olduğu bir yer yapıldı. Pek çok aktivitenin de sağlanabileceği bir er oldu. Tabi bununla beraber 24 Temmuz’da Basında Sansürün Kaldırılışının 112. Yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenlenmişti. Orada lokalimizin temelini hep birlikte atmıştık. 10 Ocak’ta da oranın açılışını apmıştık hep beraber. Lokalde özellikle sosyal ve kültürel anlamda bir arada olmamız açısından önemliydi. Pandemi döneminde çok faal olamaz ama önümüzdeki süreçte oranın çok hareketlenmesini umut ediyoruz. Son olarak da kartlarla alakalı bir çalışma apıldı. Büüyk ir eksiklik olarak görüyorduk zaten. Özellikle sahada çalışan arkadaşlarımız kartlardan dolayı çok sorun yaşıyorlardı. Karekodlu olan MGC kartlarını arkadaşlarımıza dağıttık. Bizde bilgileri olanlara öncelik verildi. Dağıtmadığımız yüzde 10’luk bir kısım kaldı. Onların dağıtımını da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemle alakalı öncelikle birlik beraberliği sağlamamız ve bu yapıların içerisinde yerleşik kurumsallaşma olgumuzu artık gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bir diğer önemli düşüncemiz ise kamu yararına dernek statüsüne geçmeyi düşünüyoruz. Bu çok zor ama bir o kadar da önemli. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek MGC’nin önünü çok daha açmış olacağız. Pandemi sürecinde ayakta kalmaya çalışan gazeteciler tüm zorluklara rağmen gazetelerini çıkarmaa, rado ve televizyonlarını yaında tutmaya devam ediyorlar. Ve günümüzde medya artık çok önemli bir hale geldi. Basının önünde duran acil sorunların çözümü ülkemizi çok daha güçlü ve saygın bir ülke yapacaktır." Açık oylamayla yapılan seçimde Rüstem Kaya Tepe yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Rüstem Kaya Tepe, Ali Ekber Şen, Fahriye Kutlar Şentürk, Şevket Coşkun, Mehmet Dip Selvi, Abdullah Biçer, Ali Kemal Köseoğlu, Veli Coşkun, Abdi Satıroğlu, Mehmet Miras ve Bekir Coşkun. Öte yandan Genel Kurulda alınan kararla Müfit Bekiroğlu ve Hamdi Yurdakul’un adları derneğin yeni salonlarına verilerek ölümsüzleştirildi.

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Gazeteciler, Cemiyeti, (MGC), Olağan, Genel, Kurulu, yapıldı, Sert, tart,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Gündem Haberleri
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!

AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
MMO Yönetiminde görev değişimi!
MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ali Ateş’ten 10 Kasım mesajı
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,10ms