Bugün - 19 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

“Şinasi Develi’nin Kaleminden, Bize Kalan Anılar” kitabı okuruyla buluştu

İçel Sanat Kulübü, 2020 yılında hayatını kaybeden Şinasi Develi’nin anısına yazılan “Şinasi Develi’nin Kaleminden, Bize Kalan Anılar” adlı kitabın yayınlamasının ardından basın açıklaması düzenledi. İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın, “İçel Sanat Kulübü olarak Şinasi Develi’nin dergimize yazdığı yazılarından kitap oluşturma hedefi koyduk ve şimdi bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim” dedi.

Kültür Sanat Haberi - 25 Mart 2021 Perşembe - 20:09
İçel Sanat Kulübü, 2020 yılında hayatını kaybeden Şinasi Develi’nin anısına yazılan “Şinasi Develi’nin Kaleminden, Bize Kalan Anılar” adlı kitabın yayınlamasının ardından basın açıklaması düzenledi. İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın, “İçel Sanat Kulübü olarak Şinasi Develi’nin dergimize yazdığı yazılarından kitap oluşturma hedefi koyduk ve şimdi bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

İçel Sanat Kulübü, 2020 yılında hayatını kaybeden Şinasi Develi’nin anısına yazılan “Şinasi Develi’nin Kaleminden, Bize Kalan Anılar” adlı kitabın yayınlamasının ardından basın açıklaması düzenledi. İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın Şinasi Develi’yi anmak için toplandıklarını belirterek, “Kendisi rahmetli olana kadar kulüp dergilerimizde, dergilerimizin neredeyse 72 sayısında çok güzel yazılar yazdı. Kentimizin adeta belleği ve hafızası olmuştur. Gerek kişiliği, gerek bıraktığı ışıkla gönlümüzde hep yaşayacaktır. İlk kent ödülü kendisi adına düzenlendi ve Turan Ali Çağlar hocamız almıştı.  Şinasi Develi adının yaşatılmasına yapılacak her türlü organizasyonda olmak isteriz. Şinasi Develi bu dünyadan göç etmiş olsa da bizler izler bıraktı. Yazdığı yazılarla içimizde, gönlümüzde yaşayacak bir büyüğümüzdür. İçel Sanat Kulübü olarak, 2020 yılında kaybettiğimiz Mersin’in belleği Sayın Şinasi Develi’nin anısına, kulübümüz bültenlerinde yayınlanmış değerli yazılarından oluşan ‘Şinasi Develi’nin kaleminden, Bize Kalan Anılar’ adlı kitabımız yayınlanmıştır. İçel Sanat Kulübü olarak Sinasi Develi’nin dergimize yazdığı yazılarından kitap oluşturma hedefi koyduk ve şimdi bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim. Kitabımızın basılmasına katkıları için Mersin Barosu  Başkanlığına, Mersin Rotary Kulübü, Kızkalesi Rotary kulübü, Olba Rotary Kulübü, Silifke Rotary Kulübü ve Anatolia Rotary E-Kulübü’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

“BÖYLE BİR İNSANI ARAŞTIRDIĞIM İÇİN GURUR DUYUYORUM”

Kitabı derleyen Baha Sadık Akıner, kendisini bir Mersin sevdalısı olarak gördüğünü, Şinasi Develi’nin de bir Mersin sevdalısı olduğunu söyleyerek, kitabı yazdığı zaman Şinasi Develi’nin değerini anladığını söyledi. Akıner, “Bu bence bir aşk hikayesi, ‘Şinasi Develi ve Mersin’ zaten kendisi de Mersin sevdalısı olarak kendini görüyor. Araştırıp yazıyı kaleme aldığımda sonrasında Şinasi Develi’nin değerini çok iyi anladım ve görüşmek istedim kendisi ile ancak görüşemedim. Bu çok büyük eksiklik oldu. İçel Sanat Kulübü bu görevi bana verdiğinde bunu bir şeref olarak gördüm. Bu görevi aldığımda 222 sayısı çıkmıştı, İçel Sanat Kulübü dergisinin. Kendisi o kadar kıymetli araştırmalar bırakmış ki. İçel Sanat Kulübü’nde ilk yazısı 19. Sayısında yayınlandı 1993 yılında Atatürk ve Mersin başlığı altında. Atatürk’ün buraya gelişlerinde bahsetmiş. Son yazısında 219. sayında ölmeden önce 2018 yılında yayınlanmış. Burada bir not düşmüş;  yaşım 99 artık bu son yazım olacak diye düşünüyorum demiş. Çok kıymetli bir insan kendisi.  Böyle bir insanı araştırdığım için, bazı yönlerini sizlere sunduğum için gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

GÜNDEŞ: “KENTİN GEÇMİŞİNİ, GELECEĞİNİ YARATAN BİR DEĞERİNİ ANMAMIZ ÖNEMLİ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş de bir konuşma yaparak, “Bir insan toplumda iz bırakıyorsa, kattığı değerlerle var olduysa, bugün bu salonlarda anılıyorsa; ürettikleri, nezaketi ve dünyayı algılama ve yorumlama yetileri ile güzel şeyler bırakmış ki bu kadar değerli olmuştur Şinasi Develi. Mersin’e kattıkları konusunda bizler de görüyoruz. Mersinle ilgili bilgileri istediğimiz zaman Şinasi Develi’nin bıraktığı eserlerden faydalanıyoruz. Toplumu bellekle, toplumu aydınlatan, yol gösteren, anıları yaşatması dolayısıyla sürdürür. Bu vesileyle Şinasi Develi ile ilgili yeni bir kitap şu an matbaada. Bu kitapta değerli bilgiler yer alacak. Böyle bir salonda değerli insanlar var, aydınlık salonda yer almak bir kentin geçmişini, geleceğini yaratan bir değerini anmamız önemli. Kent belleği, estetiği, sanatı gibi katkılardan dolayı İçel Sanat Kulübü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

YEŞİLBOĞAZ: “ŞİNASİ DEVELİ BİR YAZILI TARİH BIRAKTI”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da kitabın yazımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yeşilboğaz, “Şinasi Develi nerden anlatsak bir yeri eksik kalacak. Şinasi Develi bir Mersin ve Atatürk aşığıydı ve yaşamını da bu anlamda dolu dolu geçiren ender insanlardan birisiydi. Şinasi Develi nasıl anlatacağız? Kendisi son anına kadar asla mücadeleden vazgeçmeyen, bu ülke için kaygılanan insanlardan biriydi. Son anına kadar bunu yaptı. Işığı elinde tutan karanlığa yürümek zorundadır. O karanlıkları aydınlatmak için mücadele eden ender insanlardan birisiydi. Bunu son anına kadar bırakmadı ve bizlere hep örnek oldu. Bizler genç yaşımıza rağmen yoruluyoruz, demoralize oluyoruz ama Şinasi Develi hiçbir zaman sitem etmezdi. Olumsuz olayları nasıl aşacağını söylerdi. O olmasaydı belki de Mersin’in bir tarihi olmayacaktı. Kulaktan dolma bilgilerle, yazılı olmayan bir tarihle yetinecektik ama kendisi bir yazılı tarih bıraktı. Bize doğduğumuz büyüdüğümüz bir kentle ilgili iz bıraktığı için kendisine teşekkür ediyorum. Şinasi Develi’yi iyi ki tanımışız, öldüğüne değil varlığına seviniyoruz” şeklinde konuştu.

 
Anahtar Kelimeler:İçel, Sanat, Kulübü, 2020, yılında, hayatını, kaybeden, Şinasi, Develi’nin, anıs,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Kültür Sanat Haberleri
MERSİN'DEKİ KEYİFLİ AKŞAMLARIN 'ROTA'SI
AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Kıratlı’dan 23 Nisan mesajı
Akdeniz’de “Grup Tillo” Rüzgârı

Akdeniz’de “Grup Tillo” Rüzgârı
Mezitli ’devlet tiyatrolarına’ ev sahipliği yapacak
Halk ozanı için destek konseri
Toroslar’da çocuk olmak varmış!
ÜLKÜ OCAKLARINDAN 99’UNCU YILDA VATANDAŞLARA ANLAMLI HEDİYE
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,87ms