Bugün - 28 Mart 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Mezitli’de yatırıma 40 milyon lira para ayrıldı

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, bu yıl gerçekleştirecekleri yatırımları planladıklarını, yılsonuna kadar hedeflerinin belli olduğunu ifade ederek, “2021’i hayata geçireceğimiz projeler ve yatırımlar için ikiye ayırdık. Bu yıl 40 milyon liranın üzerinde bir pay yatırım harcamalarına gidecek. Bu da önemli bir rakam. Bu yıl üç anaokulunu halkımızın hizmetine sunacağız. Kültür Merkezini nisan sonunda bitiriyoruz. Mutlu Yaşam Köyü bitti. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız” dedi.

Gündem Haberi - 4 Ocak 2021 Pazartesi - 15:14
Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, bu yıl gerçekleştirecekleri yatırımları planladıklarını, yılsonuna kadar hedeflerinin belli olduğunu ifade ederek, “2021’i hayata geçireceğimiz projeler ve yatırımlar için ikiye ayırdık. Bu yıl 40 milyon liranın üzerinde bir pay yatırım harcamalarına gidecek. Bu da önemli bir rakam. Bu yıl üç anaokulunu halkımızın hizmetine sunacağız. Kültür Merkezini nisan sonunda bitiriyoruz. Mutlu Yaşam Köyü bitti. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, 2020’de Mezitli’de hayata geçirdikleri projeler ve yeni yılda planladıkları yatırımlarla hizmetleri anlattı. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle 2020 yılının gerek dünyada gerekse Türkiye’de hiç iyi geçmediğini belirten Başkan Tarhan, pandeminin belediyeleri de etkilediğini dile getirdi.

“YILSONUNA KADAR HEDEFİMİZ BELLİ”

İller Bankasından aldıkları pay ve imar gelirleri düşmesine rağmen birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Tarhan, 2021’i ise yatırımlar için ikiye ayırdıklarını söyledi. Tarhan, “2021’i ikiye ayırdık. İlk 6 ay, ikinci 6 ay. Planlamalarımızı yaptık. Yıl sonuna kadar hedefimiz belli. Yatırımlarımızı planladık. Zaten Mezitli kültür-sanat kenti. Birinci 5 yıl kadın yılı, ikinci 5 yıl çocuk yılı diyoruz. Ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz, pusulamız belli. Bu yoldan gidiyoruz” ifadelerini kullandı. İlk 5 yıllık dönemde kadınları ön plana aldıklarını, ikinci 5 yılda ise çocukları öncelediklerini belirten Tarhan, geçen yıl katılımcı yönetimle hayırseverlerle birlikte birçok hizmeti hayata geçirdiklerini, bu sürecin bu yıl da devam edeceğini vurguladı. Bu çerçevede, şu anda inşaatı devam eden bir hayırseverin yaptırdığı anaokulunun şubat ayı sonunda biteceğini açıklayan Tarhan, “Ayrıca bu ayın sonunda başlayacağımız ve 6 ay sonra bitireceğimiz ikinci bir anaokulu daha var. İkisi de 2021 eğitim dönemine yetişecek. Biz işleteceğiz bunları. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışladığımız bir arsa üzerine yine bugünlerde inşaatı başlayacak ve bu yıl içinde açılacak, adı Mezitli Belediyesi Anaokulu olacak bir anaokulumuz daha var. bu yıl üç anaokulunu da halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“KÜLTÜR MERKEZİNİ NİSAN AYINDA BİTİRİYORUZ”

En önemli planlamalarından birinin yapımı devam eden Kültür Merkezi olduğunu kaydeden Tarhan, “Geçmişte 2 bin kişilik bir amfi tiyatroyu hayata geçirdik. Etkinlikler yapıyoruz orada. Şimdi Kültür Merkezimiz nisan sonunda 2 salonuyla açılacak. Sergi salonları var. Devlet Tiyatroları ile görüşüyoruz. Oyunlarını Mersin’de sergilemeleri için ön görüşmelerimiz olumlu geçiyor. Ankara Sanat Tiyatrosu ile de görüştük, kapılarımızı açtık kendilerine. İsterlerse buyursunlar burayı kullansınlar. Sanatın gelişmesinde Kültür Merkezi bize çok büyük katkı sağlayacak. Kültür Merkezinin inşaatına 13 milyon lira para harcamışken, ses, ışık, mekanik düzen, koltuklar gibi iç düzenine 17,5 milyon lira harcıyoruz, ki bizim gibi bir belediye için bu maliyetli bir unsur” şeklinde konuştu.

“MUTLU YAŞAM KÖYÜ BİTTİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Tece’de Şahin Tepesi Mahallesinde hayata geçirdikleri Mutlu Yaşam Köyünü 2020’nin son günü bitirdikleri bilgisini veren Tarhan, “Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. İddialı olduğumuz bir proje. Mutlu Yaşam Köyünün maliyeti de oldukça düşük. Müteahhit işi yok bizde. Bizim müteahhitle yaptığımız bir iş yok. Belediye şirketi de dahil her işlemeyi kendimiz işletiyoruz. Anaokullarını da kendimiz işletiyoruz. Birinci anaokulunda yaklaşık 40 personelimiz var fakat anaokulunun bize maliyeti sıfır. Geliri ve gideri eşit. Biz 40 kişiye istihdam sağlıyoruz. Piyasadaki özel anaokullarının fiyatlarının düşmesini sağlıyoruz. Kaliteyi de yükselttik. Diğer iki anaokulumuzun da yanı şekilde olacağını biliyorum. Şimdiden talep var çünkü. Onun için bütçemizi en iyi şekilde kullanıyoruz. Mutlu Yaşam Köyünde bir ailenin kalacağı şekilde bungalov evler var. Ayrıca gruplar için kız ve erkek gençler kalacak şekilde yaklaşık 20’şer kişilik yatabilecekleri yerler var. Bazı hayvanları şimdiden temin ettik; 3 at var, ördekler, tavuklar var. Koyunumuz, kuzumuz olacak önümüzdeki günlerde. Süt ineği alacağız. Süt oradan temin edilecek. Bahçesinde sebze yetiştirilecek. İnsanlar kahvaltıya geldiklerinde taze gıdalarla kahvaltı yapsınlar istiyoruz. İnsanlar gece çok cüzi ücretlerle kalabilsinler. Çocuklara yönelik de ileri yaşta olanlara yönelik de aktiviteler var. Müzikten spora kadar birçok aktivite olacak” dedi.

“ARATOS’UN MEZARINDAKİ KAZILAR DEVAM EDECEK”

Yakın bir tarihte Güneş Kompleksinin bulunduğu mahalde Muhtarlar Evinin de açılışını gerçekleştireceklerini belirten Tarhan, Engelli Evinin de önümüzdeki günlerde açılacağını dile getirerek, şöyle devam etti: “İnşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Mezitli Kent Konseyi Engelli Meclisinin yürütücülüğünde tüm engelliler oradan yararlanabilecekler. Engellileri de üretime dahil etmek istiyoruz. Fiziki engeli yoksa toprakla uğraşsın, üretsin, satsınlar. Bunun dışında istedikleri yerde kitap, çiçek satmak isterlerse izin veririz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde de Mezitli’deki Basın Evinin açılışını gazetecilerle beraber gerçekleştireceğiz. Soli Pompeiopolis Antik Kenti içindeki Aratos’un mezarındaki kazılar devam edecek. Ayrıca çocuklar için bu yıl mutlaka bir kapalı yüzme havuzu yapacağız. Projelendirildi bu da. Ayrıca büyük bir spor kompleksi, mevcut olanı ıslah ederek, Denizhan-Liparis’in bulunduğu bölgede kuzey alanları komple halka açık modern bir spor kompleksi halinde yenileceğiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın da oradan yararlanmalarını sağlayacağız.”

“HER KESİME HİTAP ETMEK İSTİYORUZ”

Hayata geçirdikleri projelerle her kesime hitap etmek istediklerinin altını çizen Tarhan, engellilerle ilgili yeni bir projeyi de bu yıl gerçekleştireceklerini söyledi. Tarhan, “Geçtiğimiz dönem down sendromlu çocuklarımızı hedef almıştık farkındalık için ve Down Kafe’yi yaptık. Zihinsel Engelli Çocuklar Vakfı ile beraber de çok güzel çalışmalar yaptık. Mersin’de de bu farkındalığı oluşturduğumuzu zannediyorum. Bu yıl içerisinde engelliler bağlamında mutlaka yapacağımız otistik çocukları ön plana çıkartacağız. Otistik çocuklarımız için ayrı bir park yapacağız. Ayrıca görüşmelerimizi tamamladık, tiyatrocu ve sinema sanatıyla uğraşanlarla otistik çocuklarla ilgili bir kısa filmle Türkiye ve hatta dünyada uluslararası kuruluşlarla da görüşerek, otizm konusunda da Mezitli’nin adını, bu farkındalığı duyuracağız” diye konuştu. Tarhan, bunların dışında belediyenin işlettiği balık pazarına iki tane daha ekleyeceklerini, ikinci ve üçüncü balık pazarlarını da Davultepe ve Tece’de açacaklarını, bununla ilgili hazırlıklara başladıklarını belirtti. Tarhan, bir yenilik olarak köpek gezinti bahçelerini de kısa sürede hizmete sunacaklarını söyledi.

“BU YIL BÜTÇEDEN YATIRIMA AYIRDIĞIMIZ PAY 40 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE”

Tarhan, bu yıl gerçekleştirecekleri yatırımlara bütçeden ayırdıkları payla ilgili de şunları söyledi: “Belediyelerde şirketler dahil personel giderleri zaten yasal olarak yüzde 40’ı geçemiyor. Çoğu belediyede biliyorum bu oran yüzde 40’lara gelmiş durumda şu anda. Son sınıra geldi. Bizimki de yüzde 40’a yakın. Zaten gelirinizin yüzde 40’ı personel giderlerine gidiyor. Yüzde 10-15 civarında cari harcamalara gidiyor, elektrik, yedek parça ve diğer satın almalar gibi. Geriye üçte bir kalıyor bütçeden. O civarda da yatırım harcamaları oluyor. 2021’de İller Bankası geliri ne olacak, vatandaşın durumu ne kadar iyileşecek ve vergisini ödeyecek bilemiyoruz. Normal şartlarda bizim bütçemiz yüzde 100 gerçekleşiyordu fakat olağanüstü durumda bu gerçekleşmeler olmuyor tabi. Ama yine de 40 milyon liranın üzerinde bir pay yatırım harcamalarına gidecektir. Bu da önemli bir rakam.” 

 
Anahtar Kelimeler:Mezitli, Belediye, Başkanı, Tarhan, yıl, gerçekleştirecekleri, yatırımları, plan,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Gündem Haberleri
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
MMO Yönetiminde görev değişimi!
MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ali Ateş’ten 10 Kasım mesajı
Şehit oğluna sürpriz doğum günü kutlaması
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,99ms