Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

MTSO 135 yaşında

MTSO, kuruluşunun 135’inci yılını kutladı. Törende Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, meclisiyle, yönetimiyle, komiteleriyle, çalışanlarıyla ve üyeleriyle birlikte çok büyük bir aile olduklarını belirtip böylesi büyük bir ailenin faaliyetlerini gerek kendi içinde gerekse kentle uyum içinde sürdürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Odamız yarattığı dayanışma ruhu ile kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine sarf ettiği emeği ve katkıyı özveriyle sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Ekonomi Haberi - 18 Aralık 2020 Cuma - 16:58
MTSO, kuruluşunun 135’inci yılını kutladı. Törende Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, meclisiyle, yönetimiyle, komiteleriyle, çalışanlarıyla ve üyeleriyle birlikte çok büyük bir aile olduklarını belirtip böylesi büyük bir ailenin faaliyetlerini gerek kendi içinde gerekse kentle uyum içinde sürdürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Odamız yarattığı dayanışma ruhu ile kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine sarf ettiği emeği ve katkıyı özveriyle sürdürmeye devam edecektir” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Çalışanları Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Pandemi kuralları çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan ve Meclis Başkanı İzol'un Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması ile devam etti.

KIZILTAN: “MTSO HER ZAMAN ÖNCÜ VE ÖNDER BİR ODA OLDU”

Törende yaptığı konuşmasında zor günlerden geçildiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Her gün birçok yakınımızın, tanıdığımızın, hemşehrimizin virüsle mücadele ettiğini, bazılarının ise mücadeleye yenik düşüp vefat ettiğini duyuyoruz. Bu şartlar altında daha önceleri geleneksel olarak coşkuyla gerçekleştirdiğimiz çelenk koyma törenlerine bu yıl kalabalık oluşturmamak adına önce yalnızca Hamit Başkanla ikimiz gelip çelenk koymayı düşündük; ama sonra maske ve mesafe kurallarını gözeterek hep bir arada olabileceğimiz düşüncesiyle gelebilecek olan üyelerimizi davet ettik. Bugün uzun bir aradan sonra yeniden kurallara uyarak bir aradayız.” 135 yıllık MTSO’nun, Osmanlı İmparatorluğundan ve Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen büyük bir birikime sahip olduğunu vurgulayan Kızıltan, bu birikimiyle Türkiye’de her zaman örnek ve önder Odalar arasında yer aldığını söyledi. “Mersin’de kendimizi pek değerlendiremiyor, nerede olduğumuzu anlamakta zorlanıyoruz ama Ankara’ya gittiğimizde övgü dolu sözlerle karşılaşıyoruz” diyen Kızıltan, Oda’nın bugünlere gelmesinde emeği geçen geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanları ve Üyeleri, Meclis Başkan ve Üyeleri ile çalışanlarına teşekkür etti. Geçmişteki yöneticiler sayesinde bugün özgürce çalışmaya devam edildiğini kaydeden Kızıltan, minnet ve şükranlarını sunup, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.  Ardından görev aldığı iki yıllık süreyi değerlendiren Başkan Kızıltan, şunları söyledi:  “99 kişilik Meclisimiz harikulade iki sene geçirdi. 99 kişinin de ayrı düşüncesi, ayrı dünya görüşü var. Ama büyük bir uyum içinde çalışıyoruz. Komitelerimiz ve çalışanlarımızla birlikte 300’ün üzerinde bir topluluğuz. Buna bir de 20 bini aşkın Üyemizi eklersek, bu geniş topluluğun hem kendi içinde hem de kentle uyum içinde hareket etmesi kolay iş değil. Bunu hep birlikte başardık. Hepiniz son derece değerli, dürüst, ülkesini ve şehrini seven insanlarsınız. Sizlerle birlikte olmak, bu camianın bir parçası olmak beni gururlandırıyor, onurlandırıyor, hepinize teşekkür ediyorum. Camiamızın 135. yılı kutlu olsun. Nice 135 yıllar dileğiyle.”

İZOL: “MERSİN ORTAK PAYDASINDA BULUŞTUYSAK BUNDA MTSO’NUN ROLÜ BÜYÜK”

Meclis Başkanı Hamit İzol ise konuşmasında, “Kuruluşundan bu yana köklü bir çınar olmanın gururuyla bugün bu kutlamayı Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda gerçekleştirmenin onuru içindeyiz. Göreve geldiğimiz gün söz verdik. Mersin bir olacak, tek yumruk olacak, her kurumuyla dayanışma içinde olacak dedik. Mersin, bu birlik ve beraberlikle çok daha güzel günler görecek dedik. Bugün valilikten yerel yönetimlere, odalardan SİAD’lara, STK’lara ülkemizin yaşadığı tüm sorunlara rağmen kent dinamikleri uyum içindeyse, sorunları konuşup Mersin ortak paydasında kavga etmeden anlaşabiliyorsa bunun arkasındaki en önemli itici güçlerden birisi MTSO’dur. Son 2 yıldır Odamızın ayrımcılıktan uzak, yapıcı, birleştirici yaklaşımıdır” dedi.  MTSO’nun hizmetleri ve yarattığı dayanışma ruhu ile kentte önümüzdeki süreçte çok daha güzel bir yer edineceğini kaydeden İzol, sözlerini, “Odamız bu ruh ve anlayışla kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine katkı sunmaya devam edecektir. Mersinliler buna layıktır. MTSO’nun bir parçası olmaktan, Mersin’e hizmet etmekten onur duyuyorum” diye tamamladı.  Tören sonrasında MTSO Hizmet binasına gelen Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan ve Meclis Başkanı İzol, Oda personelini de teker teker kutlayarak fotoğraf çektirdi.

 
Anahtar Kelimeler:MTSO, kuruluşunun, 135’inci, yılını, kutladı, Törende, Yönetim, Kurulu, Başkanı, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Ekonomi Haberleri
Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu'nda yapılan değişikliklere destek
Mersin Limanı doldu taştı
Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti

Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti
Kiraları ev sahipleri artırıyor!
Konut kiralarında fahiş fiyat uygulayanlar mercek altında
Mersin’de ev kiraları 2-3 kat arttı
Mersin’in ihracatı 6 milyar doları buldu
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,02ms