Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Vali Su, bir kez daha uyardı!

Mersin Valisi Ali İhsan Su, son dönemde korona virüs vakalarının çok fazla arttığı ilde bir kez daha ev ziyaretlerine dikkat çekti. Yaptığı denetimlerde, vatandaşlardan ev ziyaretlerini bir süre ertelemelerini isteyen Su, “Bu salgının üstesinden ancak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak ve özellikle şu anda ev ziyaretlerini ertelemekle gelebileceğiz” dedi.

Sağlık Haberi - 10 Aralık 2020 Perşembe - 12:43
Mersin Valisi Ali İhsan Su, son dönemde korona virüs vakalarının çok fazla arttığı ilde bir kez daha ev ziyaretlerine dikkat çekti. Yaptığı denetimlerde, vatandaşlardan ev ziyaretlerini bir süre ertelemelerini isteyen Su, “Bu salgının üstesinden ancak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak ve özellikle şu anda ev ziyaretlerini ertelemekle gelebileceğiz” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Son dönemde korona virüs vakalarının aşırı arttığı Mersin’de Vali Su, bir kez daha sahaya inerek denetim yaptı. Denetimler, Mersin’in en işlek noktalarından biri olan merkez Yenişehir ilçesi Pozcu semtinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir durakta toplu taşıma araçlarında ve civarındaki işletmelerde gerçekleştirildi.

“MÜŞTERİLERİNİZİ UYARIN”

Denetimde Vali Su’ya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necip Çarıkcıoğlu ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek eşlik etti. Denetimler esnasında belediye otobüsleri ve halk otobüslerine binerek vatandaşlara korona virüsle ilgili uyarılarda bulunan Su, otobüslerde artık HES kodu uygulandığını, vatandaşların maske kuralına uymalarından memnuniyet duyduğunu söyledi. Vatandaşları özellikle ev ziyaretleri konusunda uyaran Su, bir süre daha ev ziyaretleri yapılmamasını istedi. Esnafı da gezen Su, kurallara uyulması uyarısında bulundu. Muğdat Camii karşısındaki bir taksi durağını da ziyaret eden Su, buradaki taksicilerden de kurallara uymalarını ve müşterilerini uyarmalarını istedi.

“EV GEZMELERİNİ MUTLAKA ERTELEMEMİZ GEREKİYOR”

Denetimlerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Su, bugün bir kez daha toplu taşıma araçlarında ve civardaki esnafta kontroller yaptıklarını söyledi. Mersin’de genel olarak maske ve mesafe kurallarına dikkat edildiğini belirten Su, “Belediye otobüslerimizde ve kurumlarımızda HES koduna geçtik. Bu çerçevede kurallara uyuluyor. Bu da memnuniyet verici. Bu anlamda vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum ama bizim kontrolünü yapmakta zorlandığımız, yapamadığımız ev gezmeleri var. Vatandaşlarımızdan ricamız, mutlaka ev gezmelerini, misafir kabullerini ve misafirliğe gitme yönündeki uygulamalarını, taleplerini ertelemeleri. Ev gezmelerini ve misafir kabullerimizi inşallah pandemiden sonra yapmak üzere bu şekilde bir uygulamaya geçmemiz gerekiyor. Bu salgının üstesinden ancak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak ve özellikle şu anda ev ziyaretlerini ertelemekle gelebileceğiz. Vatandaşlarımıza tekrar bu çağrıyı yapıyorum” diye konuştu.

“KURALLARA UYALIM”

Gazetecilerin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son dönemde Mersin’de vakaların önce yüzde 100, ardından yüzde 50 artığı yönündeki açıklamalarını anımsatmaları üzerine Vali Su, “Bakanımızın açıklamalarını da dikkate alalım ve hepimiz dikkatli olalım, kurallara uyalım. Söylediğim kurallara uyarsak pandeminin üstesinden geleceğiz” yanıtını verdi. (İha)

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Valisi, Ali, İhsan, Su, son, dönemde, korona, virüs, vakalarının, çok, f,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Sağlık Haberleri
Uzman psikologlar depremzedelerin yanında!
Dikkat! Bu virüsler çok yaygın!
Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”

Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”
Akdeniz’de çocuklara “Oyun Terapisi” hizmeti
Uzmanından kalp hastalarına uyarı ‘Soğuk havaya dikkat edin, önleminizi alın’
Şen: "Aile hekimliği Türkiye modeli iflas noktasında"
Mersin'de sağlık çalışanları maaş promosyonlarının yenilenmesini istiyor
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,83ms