Bugün - 24 Nisan 2024 Çarşamba
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

DAĞITILAN MAMALAR ARAŞTIRILSIN!

Mersin Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına 18 ayda 162 bin kilo mama dağıttığını açıkladı. Büyükşehir'in farklı zamanlarda yaptığı açıklamalardaki rakamlar bir biri ile çelişiyor. Mamaların dağıtımında şaibe olduğunu iddia eden çok sayıda hayvanseverler ise, konunun bağımsız kurumlarca incelenmesini istiyor!

Yaşam Haberi - 22 Kasım 2020 Pazar - 15:54
Mersin Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına 18 ayda 162 bin kilo mama dağıttığını açıkladı. Büyükşehir'in farklı zamanlarda yaptığı açıklamalardaki rakamlar bir biri ile çelişiyor. Mamaların dağıtımında şaibe olduğunu iddia eden çok sayıda hayvanseverler ise, konunun bağımsız kurumlarca incelenmesini istiyor!
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, sokak hayvanları için 18 ayda yaklaşık 162 bin kilo mama dağıttığını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'nin lütuf gibi açıkladığı mama dağıtımı aslında yasal bir zorunluluk ve belediyenin parası ile gerçekleşmiş bir hizmet. Yasalar sokakta yaşayan hayvanların korunması için Büyükşehirlerde büyüşehir belediyelerine sorumluluklar veriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi de yasanın kendine verdiği yetkiye dayanarak sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin beslenmesini sağlamak amacıyla ihale yoluyla mama satın aldı. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca 28.04.2020 tarihinde açık ihale usulü ile 5 kalemde toplam 230 bin kilo kedi ve köpek maması alındı.

MAMA DAĞITIMIN ARAŞTIRILSIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre; 230 bin kilo mamanın 162 bin kilosu 18 ayda dağıtıldı. Büyükşehir hesabına göre; geriye 68 bin kilo mama kaldı. Aynı hesaba göre Büyükşehir ayda ortalama 9 bin kilo mama dağıtmış. Daha önce açıklanan rakamlar ile son verilen rakamlar bir biri ile çelişiyor. Bu rakamlar mama dağıtımını şaibeli bulan hayvansevelerin iddiasını da güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi, pandemi dönemi de dahil Çamlıyayla’dan Anamur’a kentin 13 ilçesinde günde 2 bin kilo yani 2 ton mama dağıtımı yaptığını bir çok defa açıklamıştı. Hayvanseveler, mama dağıtımı yetkinin kimde olduğunu, milli servet harcanan mamaların kimlere ne şekilde verildiğinin, ne kadar verildiğini bağımsız kurumlarca araştırılıp açıklanmasını istiyor.

BELEDİYENİN GÖREVİNİ BİZ YAPIYORUZ

Belediye son açıklamasında; "Pandemi sürecinde sokakta besleme yapan hayvan severlerimiz sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı çok aktif çalışamadıkları için onların görevlerini biz üstlendik" ifadelerine yer verdi. Oysa Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki hayvanlara ulaşacak personel ve ekipmana sahip olmadığı için işbirliği yaptığı gönüllüler aslında belediyenin görevini yapıyor. Hayvanseverler, Büyükşehir Belediyesi'nin "onların görevlerini biz üstlendik" açıklamasına da tepki gösterdi.

HAYVANLARIN GİTTİĞİ YUVALAR GERÇEKTEN "SICAK" MI?

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son açıklamasında; "Büyükşehir Belediyesi, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevinde bakım ve beslemesi sağlanan canlardan 3 bin 881’ine sıcak yuva buldu" ifadelerine yer verdi. Yani bir lütuf da ulunmadı, görevini yaptı. Yasa Mersin Büyükşehir'e "Geçici bakımevinde bulunan tüm hayvanların sahiplendirilmesi için belediye ilân panoları ile belediyenin internet ortamı ve diğer tüm yayın organlarında duyuru yapılmasından büyükşehir sorumludur" diyor. Oysa Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ne panosu, ne de internet sitesinde sahiplendirmek üzere bir yayını yok. Sahiplendirmeler, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevini ziyaretlerinde gerçekleşiyor. Belediye sahiplendirdiği kişileri araştırmıyor. Sahiplendirdiği hayvanların akibetini bilmiyor. Hayvanseveler sahiplendirme yaparken; sahiplendirdiği kişi ile sözleşme yapıyor ve sonrasında da sahiplendirdiği kedi yada köpeği takip ediyor. Belediye ise, iddia ettiği gibi sahiplendirdiği hayvanların hepsinin bir sıcak yuvaya gidip gitmediğinden habersiz.

TEDAVİ ETMEYİP DE ÖLÜME Mİ TERK EDECEKTİ?

Hayvanseverlerin bir tepkisi de "2 bin 483 kazalı sokak hayvanı tedavi ettik" açıklamasına. Hayvanseverler, açıklamayı yapan belediyeye şıu soruyu yönetti: "Tedavi etmeyi de ölüme mi terk edecekti?" hayvanseverlerden aldığımız bilgilere göre; Bugün kadar Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bilgiye göre; barınakta çoğunluğu trafik kazalı 2 bin 483 tedavi ettirildi. Bunlar kayıt altında olanlar. Kazada ölüp çöpe atılan, hayvanserver vatandaşlarca kliniklerde tedavi ettirilen canların kaydı yok. Hayvanseverlerin tepkisi tam da bu noktada. Belediye tedavi edip kısırlaştırdığı canları büyük oranda yanlış noktalara bırakılıyor. Salımlarda araçtan indikten sonra korku ve endişe ile sağa sola koşuşturan hayvanlar araçların altında kalıyor. Hem kendi canlarından oluyor hem de ciddi kazalara sebebiyet veriyor. Özellikle köpekler kent içinde yemek bulmakta zorluk yaşıyor. Sokak hayvanlarının tamamına yakını kendi türlerine göre daha zayıf ve güçsüz. Hep korku ve endişe içinde.

VAHAP SEÇER NE DEMİŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, adaylığının belli olduğu ilk gün seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmada; "Burada hayvanseverler var. Hayvanlarla ilgili tek bir cümle söylüyorum. Ben, sadece Mersin’de yaşayan 1 milyon 800 bin insanın belediye başkanı olmayacağım. Ben Mersin'deki kurdun kuşun da, Allah’ın yarattığı her canlının da belediye başkanı olacağım. Söz veriyorum” demişti. Şimdi hayvanseverler Seçer’in sözünü tutmasını değil. Sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyor. 

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Büyükşehir, Belediyesi, sokak, hayvanlarına, 18, ayda, 162, bin, kilo, m,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,84ms