Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Rengârenk maskeler tasarladılar

Akdeniz Belediyesi ile Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) işbirliğinde, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. “LÖSEVde Her Çocuk Kahraman” sloganıyla, belediye binası önünde organize edilen etkinlikte, aileler ve gönüllü tasarımcıların da katılımıyla “maske tasarım” etkinliği düzenlendi.

Yaşam Haberi - 5 Kasım 2020 Perşembe - 16:07
Akdeniz Belediyesi ile Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) işbirliğinde, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. “LÖSEVde Her Çocuk Kahraman” sloganıyla, belediye binası önünde organize edilen etkinlikte, aileler ve gönüllü tasarımcıların da katılımıyla “maske tasarım” etkinliği düzenlendi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

LÖSEV; “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında, LÖSEV’e kayıtlı ve Koronavirüs salgını döneminde alınan tedbirler nedeniyle uzun süre evlerinden çıkamayan lösemili çocuklar için; Akdeniz Belediyesi ile işbirliği içinde bir etkinliğe imza attı.  Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün de destekleri ve gönüllü tasarımcıların katılımı ile “maske tasarlama” etkinliği düzenlendi. Gönüllüler, hastalığı atlatan gençler ile ailelerinin yer aldığı renkli etkinlikte, rengârenk ve birbirinden farklı çeşitli malzemeler kullanarak maske tasarlayan çocuklar gönüllerince bir gün yaşadı. Etkinlikte; depremle sarsılan İzmirliler de unutulmadı; “Geçmiş Olsun İzmir! Hayatlarımıza umut ışığı olan lösemili çocuklarımız ile minik kahramanlarımız Elif ve Ayda’ya Mersin’den selam olsun” yazılı bir pankart asıldı.

MASKELER, ELİF VE AYDA’YA DA GÖNDERİLECEK

Başkan yardımcıları ve birim müdürlere ili birlikte etkinliğe katılarak, lösemili çocukların mutluluğuna ortak olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da onlarla birlikte rengarenk maskeler tasarladı. Başkan Gültak, yaptığı açıklamada da; “Belediyemiz ile LÖSEV ortaklığında yaptığımız etkinlikte, maskenin önemine dikkat çeken, farkındalık yaratan bir program hazırladık. LÖSEV ve belediyemiz yetkililerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ve aileleriyle birlikte, şu an benim de bir tanesini taktığım farklı maskeler tasarladık” dedi. Başkan Gültak; İzmir depreminde, saatler sonra mucizevi bir şekilde enkazdan kurtarılan Elif ve Ayda’ya da burada yapılan maskelerden yollayacaklarını kaydederek; “İçinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde, meskenin önemini ortaya koyarak farkındalık yaratıkları için LÖSEV yetkililerine tekrar teşekkür ediyorum. Hasta çocuklarımızın tümüne de acil şifalar diliyorum” diye konuştu. Çocuklarının mutluluğunu gören lösemili çocukların aileleri; “LÖSEV her zaman yanımızda, çocuklarımız çok mutlu oldular. Akdeniz Belediyesi’ne ve bugün yanımızda olup destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederiz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Lösemili Çocuklar Vakfı; bu yılki ‘2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında’, çocuklara destek vermek için maskeyi sembol seçti. LÖSEV yetkilileri, bu etkinlikle amaçlarının; löseminin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu insanlara duyurmak ve lösemi hastası çocukların yanında yer almalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

 
Anahtar Kelimeler:Akdeniz, Belediyesi, Lösemili, Çocuklar, Vakfı, (LÖSEV), işbirliğinde, 28, Kasım,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,88ms