Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Mersin'de sahte alkol denetimi

Mersin'de son bir hafta içerisinde sahte alkol zehirlenmesinden dolayı 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle, polis teyakkuza geçti. Operasyon ve denetimlerini sıklaştıran Mersin polisi, 30 ekiple kent genelindeki tüm büfelerin denetimini sürdürüyor. Şimdiye kadar 700'ün üzerinde büfede denetim yapan ekipler, vatandaşları da uyarıyor.

Asayiş Haberi - 13 Ekim 2020 Salı - 14:58
Mersin'de son bir hafta içerisinde sahte alkol zehirlenmesinden dolayı 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle, polis teyakkuza geçti. Operasyon ve denetimlerini sıklaştıran Mersin polisi, 30 ekiple kent genelindeki tüm büfelerin denetimini sürdürüyor. Şimdiye kadar 700'ün üzerinde büfede denetim yapan ekipler, vatandaşları da uyarıyor.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

İzmir, Kırıkkale'den sonra Mersin'de de sahte alkolden dolayı ölümler meydana geldi. Kentte son bir haftada sahte alkolden dolayı 15 kişi çeşitli hastanelere başvururken, 6 kişi hayatını kaybetti. 9 kişinin hastanelerde tedavileri sürerken, Mersin polisi de sahte alkole karşı operasyon ve denetimlerini artırdı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

 Ölümlerin ardından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklanırken, çok miktarda da sahte alkol ele geçirildi. Alkol satış yerlerine yönelik denetimlerini sürdüren ekipler, iş yerlerinin belgelerini ve içkileri tek tek kontrol ediyor. Her gün 30 ekipte bulunan 100 polis, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu görevlisiyle birlikte kentte bulunan büfelerde denetim yaparak, sahte alkol olup, olmadığına bakıyor. Şimdiye kadar 700'ün üzerinde büfede denetim yapan ekipler, içki şişelerindeki bandrolleri tek tek okutarak, sahte olup olmadığını kontrol ediyor.

SAHTE ALKOL TÜKETMEYİN

Son bir haftada yapılan denetimlerle kentte son 2 günde hastanelere alkol zehirlenmesinden dolayı yeni bir vatandaş başvurmazken, yetkililer vatandaşları bu tür içkileri içmemeleri konusunda uyarıyor. Mersin'de son günlerde çok sayıda kişi sahte alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu. Mersin Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 11 kişiden S.A. ve İ.Ü. ile Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki kişiden A.O.'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti. Halen sahte alkol zehirlenmesinden dolayı 9 kişinin tedavilerinin kentteki çeşitli hastanelerde sürdüğü öğrenilirken, bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

58 ŞÜPHELİDEN 7’Sİ TUTUKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Son zamanlarda yaşanılan alkollü içki zehirlenmesine bağlı olarak farklı illerdeki ölüm olayları ile ilgili Emniyet birimlerince yapılan operasyonlar neticesinde yakalanan 58 şüpheliden 7’sinin tutuklandığını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, toplum sağlığının korunması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Birimlerince 2020 yılında 1.483 alkollü içki kaçakçılığı/sahteciliği operasyonu gerçekleştirildiği belirtilerek yapılan operasyonlarda 2 bin 242 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı, 215 bin 285 şişe ile 606 bin 706 litre sahte/kaçak alkollü içki ele geçirildiği ve 128 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesi deşifre edildiği kaydedildi. "Son zamanlarda alkollü içki zehirlenmesine bağlı olarak farklı illerimizde ölüm olayları yaşanmıştır. Olaylarla ilgili Emniyet birimlerimizce yapılan operasyonlar neticesinde yakalanan 58 şüpheliden 7’si tutuklanmıştır" denilen açıklama şöyle devam etti:"Yaşanan ölüm olaylarına sebebiyet veren sahte etil alkollerin kaynağının tespitine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İzmir, Mersin ve İstanbul KOM Birimlerince gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde tespit edilen 2 depoya yönelik 12.10.2020 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan aramalarda 10.505 litre etil alkol, bin 550 adet boş bidon, bin adet kapak, 3 adet içki üretim makinası ve çok sayıda sahte etil alkol etiketi ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak 5 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyonlarla etil alkolün piyasaya dağıtılması engellenerek daha fazla can kaybı yaşanmasının önüne geçilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Birimlerince ölüm olayları sonrasında 5- 11/10/2020 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda 16 bin 737 litre etil alkol, 3 bin 253 litre ile 2 bin 495 şişe sahte alkollü içki ele geçirilmiştir. Son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar ve elde ettiğimiz bulgular sonucunda; marketlerde satılan ve dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara, içki aromaları karıştırmak suretiyle içilmesinden dolayı zehirlenme vakalarının yaşandığı anlaşılmıştır. Halkımızın sağlığını tehdit eden kaçak ve sahte içkiye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam etmektedir."

 
Anahtar Kelimeler:Mersinde, son, bir, hafta, içerisinde, sahte, alkol, zehirlenmesinden, dolayı, 6,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Asayiş Haberleri
Çağrı Ünel’e 10 yıl hapis!
Mersin'de fuhuş operasyonu: 3 tutuklama
Mersin’de yakalanan Yunus Kaya tutuklandı

Mersin’de yakalanan Yunus Kaya tutuklandı
Kaçan müteahhitler için polis ve jandarma teyakkuzda
Mobilya üretim atölyesinde yangın
Hırsızın rahatlığı ‘PES’ dedirtti
Uyuşturucu tırına nefes kesen operasyon
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,83ms