Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

SAHALARA DÖNMEK İSTİYORUZ!

Profesyonel liglerin başlatılmasına rağmen Bölgesel Amatör Ligleri’nin (BAL) başlatılmaması kararına tepki gösteren kulüpler, TFF’nin kararını yeniden gözden geçirmesini talep ediyor. Mersin’i önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan Silifke Belediyespor, İdman Yurdu 1925, Erdemli Belediyespor, Mersin Spor (MESKİ Spor) kulüpleri liglerin biran başlatılmasını istiyor.

Spor Haberi - 30 Eylül 2020 Çarşamba - 15:39
Profesyonel liglerin başlatılmasına rağmen Bölgesel Amatör Ligleri’nin (BAL) başlatılmaması kararına tepki gösteren kulüpler, TFF’nin kararını yeniden gözden geçirmesini talep ediyor. Mersin’i önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan Silifke Belediyespor, İdman Yurdu 1925, Erdemli Belediyespor, Mersin Spor (MESKİ Spor) kulüpleri liglerin biran başlatılmasını istiyor.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Hatırlanacağı üzere TFF Amatör İşler Kurulu, Bölgesel Amatör Lig ve diğer amatör liglerin Ekim ayı sonuna kadar oynanmayacağı, Ekim ayı sonunda Amatör İşler Kurulu'nun tekrar toplanıp, pandemi sürecini değerlendirme kararı almıştı. Ekim ayı sonunda Amatör İşler Kurulu, Sağlık Kurulu ile birlikte son kararını verecek. Duruma tepki gösteren Bölgesel Bal Ligi kulüpleri ve futbolcuları liglerin biran önce oynanmasını istiyor. Mersin’i önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan Silifke Belediyespor, İdman Yurdu 1925, Erdemli Belediyespor, Mersin Spor (MESKİ Spor) kulüpleri liglerin biran başlatılmasını istiyor.

ERDEMLİ BELEDİYESPOR: “YEİL SAHALARA DÖNMEK İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili konuşan Erdemli Belediyespor Genel Koordinatörü Kamil Boran, “Kulüp olarak çok iyi bir takım kurduk. Lige hazırız ancak maalesef pandemi nedeniyle BAL başlatılamadı. Biz her şeyimizle hazır bir şekilde takvimin açıklanmasını bekliyoruz. Güçlü bir Erdemli Belediyespor kadrosu kurduk. Erdemli’yi başarıyla temsil edecek bir kadromuz var. Ancak bu bir işe yaramıyor çünkü ligler oynatılmıyor. Bu bir haksızlık. Tüm ligler başlatıldı ancak BAL ligi başlatılmadı. Burada ekmek yiyen sporcu kardeşlerimiz ve kulüpler mağdur oluyor. Bu işin biran önce çözüme kavuşturulması lazım. Konuyla ilgili Mersin’i BAL’da temsil edecek kardeş kulüplerimizle de sürekli iletişim halindeyiz. Hepimizin düşüncesi aynı, oynamak istiyoruz. Hem futbolcular hem de kulüpler zor durumda. Geleceğimiz belirsiz. Covid 19 testleri nedeniyle kulüplere çok büyük ekonomik yük binecek. Bir testin bize maliyeti 400-500 TL olacak. Ortalama 40 kişi olarak hesapladığınız da bu çok büyük bir külfet bize. Bunun yanında bir de maçlara çift otobüslerle gidilecek. Tüm bunların altından nasıl kalkacağız onu da bilmiyoruz. Konuyla ilgili TFF, Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bize destek sunması gerekiyor. Ligler başlasa bile bu şartlar altında bu maliyetin altından kalkmamız mümkün değil. Bu nedenle amatör spora mutlaka destek sunulmalı. Hiçbir kulüp devletimizden güçlü değildir. Devlet bize garantör olsun. Bize destek versin. TFF alacağı kararla bir çözüm mercii olabilir. Sportif anlamda biz kulüpler olarak üzerimize düşeni yaptık. Amatör spor camiasını yaşatmamız lazım. Biran önce yeşil sahalara dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİLİFKE BELEDİYESPOR: “HER YER AÇIK AMA AMATÖR LİGLER YASAK”

Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek ise, “23 Eylül’deki toplantıda TFF, bizden de bir görüş bildirmemizi istedi. Biz de görüşlerimizi dile getirerek maçların oynanmasını talep ettik. Liglerin biran önce başlatılması gerektiğini ifade ettik. Amatöre emek verenlerin yanındayız. TFF daha önce tüm liglerin oynanmamasına karar vermişti. Yeni sezonda da aynısının olmasını istiyoruz. Eğer profesyonel ligler oynanıyorsa amatör ligler de oynatılmalıdır. Toplu taşıma araçlarında covid bulaşmıyorsa amatör maçlarda nasıl bulaşacak. Her taraf açık ancak amatör maçlar yasak. Covid 19 testleriyle ilgili bir sıkıntımız olacak. Çünkü çok büyük bir maliyet olacak bize. Aylık 30 bin TL’ye mal olacak bize. Lisans bedelleri alınmasın bizden. Buna garantörün bizim değil TFF’nin olması lazım. Bizler belki belediye takımlarıyız ama bütçelerimiz o kadar büyük değil. Belediyenin bize katkısı sadece yıllık 400 bin TL. Bunun bir de ulaşım ve konaklama maliyetleri olacak. En azından gruplar birbirine yakın bölgeler olsun ki konaklama maliyetlerinden kurtulalım. Bunun yanında biz bir yarım kampanyası başlattık. Taraftarlarımız ‘VARIM’ yazıp 1964’e gönderdikleri her SMS Silifke Belediyespor’a 20 TL destek sunacaktır. Bu yüzden taraftarlarımız ve Silifke halkından yardım bekliyoruz” diye konuştu.

İDMAN YURDU 1925: “BAL LİGİ, 4. LİG OLSUN”

İdman Yurdu 1925 Başkan Yardımcısı Nuri Dölek, “Biz liglerin oynanmasından yanayız. Eğer ortak bir dilekçe verilecekse biz oynansın yönünde imza veririz. Aslın BAL liginin profesyonelleşmesi lazım ve 4. Lig olarak oynatılması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü zaten amatör diye bir şey kalmamış. Amatör liglerde bile futbolcular çok büyük paralar kazanabilir duruma geldiler. Dolayısıyla ortada amatörlük diye bir şey kalmadı. 4. Lig olarak oynatılırsa sorun da ortadan kalkmış olacak. Sporcuların sigortalarının da yatırılması lazım. Taşıma suyla değirmen dönmez. Eğer BAL Ligi, 4. Lig olursa gelirlerimiz de artar. Belediyelerin bütçesi amatör spora destek olmaya yetmiyor. Çok sayıda amatör kulüp var. Belediye hangisine yetişecek” şeklinde konuştu. 

 
Anahtar Kelimeler:Profesyonel, liglerin, başlatılmasına, rağmen, Bölgesel, Amatör, Ligleri’nin, (B,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Spor Haberleri
Kutlu’dan MHP lideri Bahçeli’ye ziyaret
ADANA 1954 FK’DA SPORTİF DİREKTÖRLÜĞE ELEK GETİRİLDİ
Inter Antrenörü Stefano Co, Erdemli ’de antrenmana katıldı

Inter Antrenörü Stefano Co, Erdemli ’de antrenmana katıldı
Inter Academy, Karadeniz’e açıldı
Mehmet Yüce’den kınama: “Şampiyonluğumuza gölge düşürülmüştür!”
ŞEYTAN ŞİLE’YE PATLADI!
Şeytan kritik virajda!
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,82ms