Bugün - 19 Mart 2024 Salı
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Kilolarınızdan kurtulmak çok kolay

Opr.Dr. Doğan Erkal, Dünyada 800 milyondan fazla insanın obezite olduğunu vurgulayarak cerrahi yöntemle zayıflamanın çok kolay olduğunu söyledi.

Sağlık Haberi - 23 Eylül 2020 Çarşamba - 14:54
Opr.Dr. Doğan Erkal, Dünyada 800 milyondan fazla insanın obezite olduğunu vurgulayarak cerrahi yöntemle zayıflamanın çok kolay olduğunu söyledi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Özel Ortadoğu Hastanesi Obezite ve Metobolik Cerrahi Opr. Dr. Doğan Erkal, çağın hastalığı obezite ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Opr. Dr. Doğan Erkal, dünyada 800 milyondan insanın obezite olduğunu söylerken tüp mide ameliyatı, mide balonu ve mide botoksu gibi işlemlerle zayıflamanın çok olay olduğunun altını çizdi.

“800 MİLYON İNSAN OBEZİTE”

“Dünya Sağlık Örgütü’nün obeziteyi “Sağlığı bozacak ölçüde vücutta anormal ve aşırı yağ birikmesi” olarak tanımlar” diyerek sözlerine başlayan Opr. Dr. Doğan Erkal, “Morbid obezite ise hastalık derecesinde şişmanlık olarak tanımlanır. Obezite (şişmanlık ) önlenebilir ölüm nedenleri arasında şuanda sigaradan sonra 2. ölüm sebebi,2019 yılı verilerine göre dünyada 800 milyon insan obezite, 2,3 milyar insan ise fazla kilolu” dedi.

CERRAHİ YÖNTEMLE MORBİD OBEZİTE KALICI OLARAK ORTADAN KALKIYOR

“Diyet ile kilo vermek mümkün mü?” sorusunu yanıtlayan Doğan Erkal, “Morbid obezseniz, ilk yapmanız gereken durumun ciddiyetini kabullenmek ve zaman kaybetmeden tıbbi yardım almak. Morbid obezlerin diyet ve egzersiz yapmaları durumunda dahi kalıcı olarak kilo kaybetme olasılıkları %2’ler düzeyindedir, diğerleri verdikleri kiloları bir şekilde geri almaktadır. Obezite cerrahisi, morbid obeziteyi kalıcı olarak ortadan kaldıran tek ve en etkili tedavi yöntemidir” şeklinde konuştu.

OBEZİTE BİRÇOK HASTALIĞA YOL AÇIYOR

Obezitenin birçok hastalığa yol açtığının altını çizen Opr. Dr.Erkal, “Obezite önlenebilir ölümlerin sigaradan sonra ikinci nedeni olarak kabul edilmektedir. Son yıllarda obezite ciddi bir bir hastalık olarak kabul edilmektedir” dedi. Obezitenin tedavi edilebileceğini söyleyen Erkal, “Obezite cerrahisinde kullanılan birçok yöntem var. Dünyada ve ülkemizde genel olarak Tüp Mide Ameliyatı yapılmaktadır. Bunun dışında aşırı fazla kilosu olmayan hastalara ve tüp mide ameliyatı olması riskli hastalarda ameliyatsız Mide Balonu ve Mide Botoksu tercih edilmektedir” sözlerini kullandı.

OBEZİTE İLE KULLANILAN CERRAHİ YÖNTEMLERİ DR.ERKAL AÇIKLADI

Obezite ile mücadelede kullanılan cerrahi yöntemlerden bahseden Erkal, “Tüp mide ameliyatı işlemi sonrası midenin yaklaşık %75-80’lik kısmı çıkarılmış olur. Bu ameliyatta midenin iştah hormonu (Ghrelin hormonu) salgılayan fundus kısmı da tam olarak çıkarıldığı için hastanın ameliyat sonrası iştahı azalır. Hem bu mekanizma hem de mide hacminin küçülmesine bağlı alınan kalori miktarının azalmasıyla birlikte hasta fazla kilolarını vermeye başlar. Ameliyatsız olarak uygulanan Mide Balonu’nda ise işlem ameliyatsız bir şekilde hastanın kısa süreli uyutularak hiçbir şey hissetmeden, endoskopik olarak ve yaklaşık 20 dakikada mide balonu işlemi biter. Mideye yerleştirilen balon hava ya da su ile şişiriliyor ve 6 ay ya da 1 yıl süre ile midede kalıyor ve süre sonunda yine ameliyatsız endoskopik olarak çıkartıyor. Bu süre içinde hasta fazla kilolarının yüzde 30-60’nı kaybeder. Ameliyatsız olarak gastroskopiyle uygulanan bir diğer işlem olan mide botoksu; risk taşımayan yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Midenin giriş ve çıkış kısımlarına 40 noktaya botoks uygulanarak 2 şekilde etkisini gösteren bir işlemdir. Öncelikle midenin girişine yapılan botoks açlık hormonu ( Ghrelin ) salgılayan bezleri felç ederek açlık hormonun salgılanmasını engellemekte ve tokluk hissiyatı yaratmaktadır. İkinci olarak ta midenin kasılmasını engelleyerek boşalmasını engellemekte ve dolu bir mideyle tokluk hissiyatını sağlamaktadır. Bu işlem daha çok 10-15 kilo fazlası olan hastalara uyguladığımız diyetle ve sporla desteklenen bir yöntemdir. Aşırı derecede obez hastalar için bir tedavi seçeneği değildir” ifadelerini kullandı.

 
Anahtar Kelimeler:OprDr, Doğan, Erkal, Dünyada, 800, milyondan, fazla, insanın, obezite, olduğunu, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Sağlık Haberleri
Uzman psikologlar depremzedelerin yanında!
Dikkat! Bu virüsler çok yaygın!
Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”

Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”
Akdeniz’de çocuklara “Oyun Terapisi” hizmeti
Uzmanından kalp hastalarına uyarı ‘Soğuk havaya dikkat edin, önleminizi alın’
Şen: "Aile hekimliği Türkiye modeli iflas noktasında"
Mersin'de sağlık çalışanları maaş promosyonlarının yenilenmesini istiyor
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,83ms