Bugün - 19 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

ENFLASYON YÜKSELDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü verilerine göre, TÜFE’de 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,29, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,77 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,27 artış gerçekleşti.

Ekonomi Haberi - 3 Eylül 2020 Perşembe - 17:06
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü verilerine göre, TÜFE’de 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre  yüzde 0,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,29, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,77 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,27 artış gerçekleşti.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü verilerine göre, TÜFE’de 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre  yüzde 0,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,29, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,77 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,27 artış gerçekleşti. Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Bölgesinde ise, TÜFE’de 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,22, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,16, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,57 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,40 oranında artışın gerçekleştiği belirtildi.

 

MERSİN’DE ENFLASYON YÜKSELDİ

 

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Bölgesi Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) değişim oranları değerlendirildi. Buna göre Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Bölgesinde, TÜFE’de 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,22, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,16, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,57 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,40 oranında artışın gerçekleştiği belirtildi. Türkiye genelinde TÜFE'de aylık olarak en yüksek artış gösteren maddenin yüzde 25,17 değişim oranı ile salatalık olduğu, Adana Mersin Bölgesinde ise aylık olarak en yüksek artış gösteren maddenin yüzde 50,30 ile sarımsak olduğu belirtildi.  Türkiye genelinde TÜFE'de aylık en fazla düşüş gösteren maddenin yüzde 19,63 değişim oranı ile erik olduğu, TR62 Adana Bölgesinde ise aylık olarak en fazla düşüş gösteren maddenin yüzde 42,01 ile patlıcan olduğu ifade edildi.

 

 

AYLIK EN YÜKSEK AZALIŞ GIYIM VE AYAKKABIDA OLDU

 

Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla, yüzde 6,37 ile haberleşme, yüzde 6,61 ile eğlence ve kültür ve yüzde 8,50 ile eğitim olduğu bildirildi. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıylayüzde 26,99 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 14,68 ile sağlık ve yüzde 13,51 ile gıda ve alkolsüz içecekler olduğu belirtildi.

 Ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı Ağustos ayında azalış gösteren diğer ana grup ise yüzde 0,08 ile gıda ve alkolsüz içecekler olduğu bildirildi. Buna karşılık, ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı Ağustos ayında artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla, yüzde 5,09 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 1,56 ile ulaştırma ve lokanta ve oteller olduğu ifade edildi.

 
Anahtar Kelimeler:Türkiye, İstatistik, Kurumu, (TÜİK), Adana, Bölge, Müdürlüğü, verilerine, göre, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Ekonomi Haberleri
Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu'nda yapılan değişikliklere destek
Mersin Limanı doldu taştı
Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti

Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti
Kiraları ev sahipleri artırıyor!
Konut kiralarında fahiş fiyat uygulayanlar mercek altında
Mersin’de ev kiraları 2-3 kat arttı
Mersin’in ihracatı 6 milyar doları buldu
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,98ms