Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

BAŞKAN GÜLTAK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Müftü Deresi kenarında yer alan ağaçların kesilmesi ile ilgili hakkında yapılan kara propagandaya ve kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğine karşı açıklamalarda bulundu.

Siyaset Haberi - 16 Ağustos 2020 Pazar - 15:15
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Müftü Deresi kenarında yer alan ağaçların kesilmesi ile ilgili hakkında yapılan kara propagandaya ve kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğine karşı açıklamalarda bulundu.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Millet Bahçesi yapım çalışmaları esnasında Müftü Deresi ve çevresinde kesilen ağaçlara yönelik özellikle sosyal medyada ve bazı yayın organlarında Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a yönelik eleştiriler gelmesi üzerine Başkan Gültak sessizliğini bozdu. Kanal 33 Televizyonunda kendisine karşı yapılan haksız eleştirilere yanıt veren Başkan Gültak, söz konusu alanın Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde değil, Yenişehir Belediyesi sınırları içerisinde yer aldığına dikkat çekti.

 

ADIMI KARIŞTIRIYORLAR!

Kendisi ile ilgili yapılan karalama kampanyasına anlam veremediğini ifade eden Başkan Gültak, “Adımı karıştırıyorlar. Akdeniz Belediyesi’nin söz konusu alanda hiçbir faaliyeti yok. Bilgi kirliliği yaratan ve algı operasyonu yapmak isteyenler öncelikle Akdeniz Belediyesinin sınırlarını bir iyi öğrensinler. Mersin’de yaşamalarına rağmen, Akdeniz Belediyesinin sınırlarını bilmiyorlar. Tamamen kesilen ağaçlar Yenişehir sınırları içerisinde. Peki ben Akdeniz Belediyesi olarak nasıl Yenişehir Belediyesi sınırları içerisinde bir iş yapıyorum. Bu mantıklı mı sizce?” dedi.  

 

5 METRE ÖTEDE BİNLERCE AĞAÇ DİKİLDİ

Akdeniz Belediyesi olarak Mersin’e Millet Bahçesini kazandırdıklarını da söyleyen Başkan Gültak, “Bu kişilerden ricam, kesilen ağaçlardan 50 metre öteye giderlerse binlerce ağacın  dikildiğini gözleri ile görecekler. Yani orada belki zorluklardan ve sıkıntıdan dolayı 6 ağaç kesilmiş olabilir ama bununla ilgili karalama propogandası yapan kişiler 50 metre ötede binlerce ağaç ve 140 dönüm açık alan, milli park gibi bir alan kazandırdığımızı ve çok önemli bir yeşil yapıyı Mersinlilere armağan ettiğimizi göreceklerdir” diye konuştu.

 

DSİ ORADA ISLAH ÇALIŞMASI YAPIYOR

Ağaç kesiminin yapıldığı alanda Devlet Su İşleri’nin Efrenk ve Müftü Deresi ile ilgili bir çalışma yaptığına da dikkat çeken Başkan Gültak, “Şuan DSİ orada bir çalışma yapıyor. Bu çalışma ise sahilden Müftü Camiine kadar yürüyecek bir çalışma. Burası Efrenk deresi. Devlet Su İşleri burayı ıslah edecek. Derenin bulunduğu alanda sağlı sollu büyük kayalardan ve içlerinin betonlandığı bir ıslah çalışmasından söz ediyoruz. Burada zaman zaman çok büyük bir sel taşkınlıkları oluyor. 1968 yılını hatırlayanlar bilir, Müftü Deresi’nde çok büyük bir sel mağduriyeti yaşanmıştı. O günden bu yana Efrenk Deresi ve Müftü Deresi yaşanan sellerden dolayı taşar. Dolayısıyla şuan burada yapılan çalışmaların boşa gitmemesi için büyük kayalardan oluşan ve içinede beton ve diğer malzemelerden oluşan güzel bir süliet oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

 

KESİLEN AĞAÇLAR ÇALIŞMANIN İÇİNDE YER ALIYOR

Kesilen ağaçların DSİ’nin yaptığı ıslah çalışmasının tam içinde yer aldığını da söyleyen Başkan Gültak, “Şimdi burada yaşanan ağaç kesimi ile ilgili benim aldığım bilgiye göre, bu bölgedeki kesilen okaliptüs ağaçları ıslah çalışmalarının sınırında değil çalışmanın yapıldığı alanda yer alıyor. Yapacağınız o kayalık ve betonarme çalışmalarının içinde kalıyor. Okaliptüs ağaçları da çok büyük ve geniş bir alana yayılan köklere sahip. Bu kökler büyüme esnasında orada yapılan yapıya zarar verir. Yarın birgün bir sel olduğunda ve suyun fazla aktığında oradan gelecek sular komple yapılan işlere zarar verecek ve yapılan onca masraf boşa gidecek ve o süliet çirkinleşmiş olacak” şeklinde konuştu. 

 
Anahtar Kelimeler:Akdeniz, Belediye, Başkanı, Mustafa, Gültak, Müftü, Deresi, kenarında, yer, alan,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,96ms