Bugün - 28 Mart 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

ÖNLÜKLERİ TAKIP YEMEK YAPTILAR

Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atölyesinin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu. Önlüklerini giyerek ocağın başına geçen siyaset dünyasının önemli isimleri en güzel yemeği yapmak için yarıştı. El yapımı makarna yapan konuklar, ortaya çıkardıkları ürünleri birbirine ikram etmesi siyasette özlenen tabloyu ortaya çıkardı. Siyasi yaşamlarındaki ustalıklarını mutfakta da gösteren konuklar, unutulmaz görüntülerin yaşanmasını sağladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın, yemeği hazırlarken sergilediği ustalık büyük beğeni aldı. Katılımcılar, birbirinden güzel yemekler arasında en iyisini seçmeye çalışırken zorlandı.

Yaşam Haberi - 9 Ağustos 2020 Pazar - 12:53
Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atölyesinin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu. Önlüklerini giyerek ocağın başına geçen siyaset dünyasının önemli isimleri en güzel yemeği yapmak için yarıştı. El yapımı makarna yapan konuklar, ortaya çıkardıkları ürünleri birbirine ikram etmesi siyasette özlenen tabloyu ortaya çıkardı. Siyasi yaşamlarındaki ustalıklarını mutfakta da gösteren konuklar, unutulmaz görüntülerin yaşanmasını sağladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın, yemeği hazırlarken sergilediği ustalık büyük beğeni aldı. Katılımcılar, birbirinden güzel yemekler arasında en iyisini seçmeye çalışırken zorlandı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atölyesinin açılışı, Mersin için özlenen tablonun ortaya çıkmasını sağladı. Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tirat Mutfak Atölyesinin açılışına katılan, Ak Parti Mersin Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, siyasetteki ustalıklarını mutfakta da konuşturmak için yarıştı. El yapımı makarna yapan Mersinli siyasetçilerin hazırladıkları yemekleri birbirlerine ikramları çok hoş görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atölyesi düzenlenen muhteşem bir törenle faaliyete geçti. Türkiye ve dünyanın farklı damak tatlarının öğretileceği Mezitli Belediyesi Amfitiyatrosu içerisinde oluşturulan Tirat Mutfak Atölyesinin koronavirüs nedeniyle sınırlı tutulan açılışına, AK Parti Mersin Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen,  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik,  CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayı Kaymaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

ELVAN: “HAFTA SONLARI EVDE HANIM YERİNE BEN YEMEK YAPARIM”

Açılışta konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan kendisini de bu açılışa davet ederek nezaket gösteren Başkan Tarhan’a teşekkür etti. Davetten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Elvan, “Burada çok ilginç bir projeyle karşı karşıya kaldık; yemek atölyesi. Bu benim için oldukça ilginç. Mersinli hemşehrilerimiz açısından da ilgi çekici olduğuna inandığımı bir proje. Yemek kültürü açısından son derece zenginiz ama sadece kendi yemek kültürümüz açısından değil, tüm dünya yemek kültürünün de burada pratiğinin yapılacak olması son derece önemli. Diğer taraftan, özellikle Z kuşağının daha çok pratik yemekler yapma ve dışarıda yemek yeme alışkanlıklarının çok yüksek olduğunu biliyoruz. Gençlerimizi, kızlarımızı, erkeklerimizi özellikle buraya davet ediyorum. Onların da bu tür yemek yapma alışkanlığına kavuşmaları son derece iyi ve kendileri açısından değişik bir alan olacaktır. İnanıyorum ki, bu duyguyu yaşadıktan sonra kesinlikle yemek yapmayı bırakmayacaklardır. Kendim de yemek yapmayı seven bir insanım. Genellikle hafta sonları evde hanım yerine ben yemek yaparım. Mezitli Belediye Başkanımızı kutluyorum, burada çalışacak arkadaşlarımıza ve yemek eğitimi alacak kardeşlerimize de başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

VALİ SU: “ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK”

Dünyada her şeyin ötelenebileceğini ancak ötelenemeyen tek ihtiyacın gıda ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Mersin Valisi Ali İhsan Su ise, “Bu nedenle her zaman bu tür yeme üzerine yapılan çalışmalar ilgi görmüş ve başarı kazanmıştır. Atölyemizde eğitim alan vatandaşlarımız, farklı yemek kültürlerini öğrenmekle kalmayacak, meslek sahibi olacak, işletmeci olacak ve işveren olacak. Ülke ekonomimize katkı sunacak. Bu güzel projeyi hayata geçirdiği için Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN SEÇER: “FARKLI VE GÜZEL BİR ÇALIŞMA”

Mezitli Belediyesinin yeni bir projesi için bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sadece Türkiye’de değil, dünyada yeni konsept artık yeni yaşam tarzı ile beraber toplumların, özellikle refah seviyesi yükselen toplumların ilgi alanı haline gelen farklı dünya mutfaklarından bazı yemekler, lezzetler ya da gıda ürünlerinin, tüm dünyada yaygınlaşması, toplumlarda öğretilmesi adına yapılan değerli bir çalışma. Yeni düzende insanlar yoğun çalışma ve mesai ortamlarından kaynaklı eski geleneksel aile düzeninden hızla uzaklaşmak zorunda kalıyor. Onun için de mutfaklar, restoranlar, lezzet evleri bir kez daha önemseniyor. Ayrıca insanların günlük yaşamından yorgunluklarını atacak önemli bir uğraş alanı olarak gördükleri bir çalışma alanı. Bu atölyeyi de Mersin gibi Türkiye’nin birçok kültürünü bir arada barındıran bir potada eriten bir kentte önemli sonuç elde edebileceğimiz bir değerlendirme, bir eser olarak görüyoruz. Sayın Başkan nezdinde projeyi hazırlayan, emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TARHAN: “SALGIN SÜRECİ GIDAYA OLAN ÖNEMİ DAHA İYİ GÖSTERDİ”

Pandemi süreciyle birlikte insanların en çok gıda ve beslenmeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Birkaç yıl önce hayata geçirdiğimiz Amfitiyatromuzun kafeterya bölümünü ne şekilde kullanacağımız yönünde görüşmeler yaptık. Elbette daha önce belediyemizin hiçbir işletmesini özel şahıslara vermediğimiz için burayı da kişisel kullanıma açmadık. Burasının dünya mutfaklarının örneklerinin öğretildiği bir Yemek Atölyesi olmasını kararlaştırdık. Buradan eğitim alan vatandaşlarımız dünyanın farklı tatlarını hazırlamayı öğrenecek. Normal zamanlarda da farklı damak tatlarını almak isteyen insanlarımıza hizmet verecek şekilde projelendirdik. Pandemi süreciyle birlikte Virüs bize gösterdi ki beslenmemize daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirecek daha sağlıklı besinler tüketmek zorundayız. İyi olmasını ümit ediyorum. Bizimde salgın sürecine bu şekilde bir katkımız olsun istiyoruz” dedi.

 
Anahtar Kelimeler:Mezitli, Belediyesi, Tirat, Mutfak, Atölyesinin, açılışı, renkli, görüntülere, s,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,82ms