Bugün - 25 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Fahri Trafik müfettişi isyanı!

Sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan ve yetkililere yardımcı olmak üzere görev yapan fahri trafik müfettişleri, kural ihlallerini affetmiyor. Ancak Mersin’de sürücüler, fahri trafik müfettişlerine keyfi ceza yazdıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Köyde kapının önünde duran motosikletine ceza yazıldığını iddia eden Kerim Sekizgeçili isimli vatandaş, “Mezitli’de oturuyorum köyde duran motora nasıl ceza gelebiliyor” diyerek cezaya isyan etti.

Yaşam Haberi - 1 Temmuz 2020 Çarşamba - 18:29
Sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan ve yetkililere yardımcı olmak üzere görev yapan fahri trafik müfettişleri, kural ihlallerini affetmiyor. Ancak Mersin’de sürücüler, fahri trafik müfettişlerine keyfi ceza yazdıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Köyde kapının önünde duran motosikletine ceza yazıldığını iddia eden Kerim Sekizgeçili isimli vatandaş, “Mezitli’de oturuyorum köyde duran motora nasıl ceza gelebiliyor” diyerek cezaya isyan etti.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (Mobese) ve elektronik sistem uygulamaları hemen tüm şehirlerde kural tanımaz sürücüleri tespit ederken özellikle Büyükşehirlerde kırmızı ışık ve hız kontrolü yapan kameraların bulunduğu yerden sürücüler ayaklarını gaz pedalından çekiyor. Ancak kamera bulunmayan bölgelerde ise devreye giren fahri trafik müfettişleri, kural çiğneyen sürücüleri af etmiyor. Resmi verilere göre her yıl 7-8 bin kişinin kazalarda öldüğü Türkiye'de 20 bin 853 fahri trafik müfettişi gönüllük esasına göre görev yapıyor. Kırk yaşını tamamlamak ve üniversite mezunu olmak gibi bir dizi şartları taşıyan sürücülerden seçilen ve herhangi bir ücret almayan fahri trafik müfettişleri, en çok; 'kırmızı ışıkta geçmek, trafiği aksatacak şekilde şerit değiştirmek, ters yola girmek, dönüş kurallarına uymamak, trafiği aksatacak şekilde park etmek, güvenli takip mesafesini korumamak, gereksiz yere korna çalma' gibi kural ihlallerinden ceza yazıyor.

KÖYDE DURAN MOTOSİKLETE CEZA KESİLMİŞ

Sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan ve yetkililere yardımcı olmak üzere görev yapan fahri trafik müfettişlerine sosyal medyadan tepki yağdı.  Sosyal medyada fahri trafik müfettişliği iptal edilsin çağrısı yapan sürücüler, kesilen cezalara itiraz etmek istediklerini ancak aldıkları cevap karşısında cezayı mecburen ödemek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.  Son günlerde fahri trafik müfettişleri tarafından Mersin’de birçok sürücüye kesilen trafik cezaları sosyal medyada gündem olurken sürücüler cezaların rastgele kesildiğini öne sürüyor. Evinin önünde duran motosikletine ceza kesildiğini iddia eden Kerim Sekizgeçili isimli vatandaş, “Evden çıkmayan motosiklete gelen cezaya nasıl itiraz edebilirim bilgisi olan var mı? Mezitli’de oturuyorum köyde duran motora nasıl ceza gelebiliyor” diyerek isyan etti.

“MADEM CEZA KESİYORLAR O ZAMAN İDDİALARINI İSPAT ETSİNLER”

Mehmet Zeki Deymez isimli vatandaş ise, “Ben makas atan herkese küfür ediyorum bu iftara ben bu kişiyi Allaha havale ediyorum bunu yazan gerçekten dürüst bir insansan ispat eder yoksa Allahından bulsun” dedi. Ahmet Dilmaç de, “Bu ceza bana bugün tebliğ edildi cezam 74/A yaya yol vermeme kesen vatandas da fahri trafik müfettişi ya arkadaş sizde hiç mi vicdan yok” dedi. Fırat Akgül isimli sürücü de, “Resmi trafik memurları ceza kestikleri aracın fotoğraf ve kamera görüntüsünü alıp, vatandaşa kanıt sunarken, fahri trafik müfettişlerinin böyle bir zorunluluğu bulunmuyor. Durum böyle olunca ciddi bir hukuk boşluğu doğuyor.  Hukukta bir kural vardır, 'İddia eden makam iddiasını ispatlamakla yükümlüdür.' İlgili kurumlar bu tür haksız ceza işlemi yapılan durumlarda vatandaşa yardımcı olmalıdır. Asla vatandaşın huzur ve sükununu bozacak hukuk dışı olaylara izin vermemelidir. Fahri trafik müfettişleri kendilerine emanet edilen görevi vicdana ve belgeye dayalı yapmalıdır" diye konuştu.

BİRAZ VİCDAN!

Gülçin Fedakar Alper isimli vatandaş ise, “Herkes yolda yer cezayı ben Pirireis Mahallesi’nde evimin önünde. Fakat saçmalık şu ki bu mahallede bir tane trafik polisi mi müfettiş mi artık her neyse hiç işi gücü yok gelen geçene balkonda oturduğu yerden ceza yazıyor sanırım.  Ayrıca bayan arabası ses sitemi yok nasıl oluyor da bu cezayı yazıyorsun diye sorarlar insana. Burdan umarım görürsünüz memure hanım biz senin gibi oturarak kolay kazanmıyoruz parayı. Helal etmiyorum. Her kimsen gel arabamın başına bak ses sitemi var mı yok mu? diye biraz vicdan” ifadelerini kullandı. Deniz Saruhanoğlu da, “Aynı yerde ben de ceza yedim hem de saygısızca araç kullanmaktan. Nasıl saygısızca araç kullanılıyorsa evet oralarda oturan balkondan ceza yazan bir müfettiş var demek ki saygısızca araç kullanmak numarası eskiyince buna dönmüş” dedi. 

 
Anahtar Kelimeler:Sürücülerin, trafik, kurallarına, uyup, uymadığını, denetlemekle, sorumlu, olan, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,98ms