Bugün - 24 Nisan 2024 Çarşamba
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

İYİ Parti ile MHP arasında ‘Borç’ tartışması

31 Mart 2019’da göreve gelen MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın 14 aylık zamanda belediyeyi 17 milyon borçlandırdığını ifade eden İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut, “Geçmiş dönemden gelen borçların çoğunluğu kapatılan Çarıklar ve Ören Belediyelerinin devralınan borçları olduğu niçin göz ardı ediliyor? Geçmiş 10 yılda alınan kredilerle yapılan birçok projeden neden bahsedilmiyor?” diye sordu. İYİ Partili Bulut’a yanıt veren MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, “Verdiğiniz demeç cahil cesareti şark kurnazlığıdır. Anamur Belediyesi hizmetlerin çoğunu ihalesiz kendi personeliyle yapma kararı almıştır. Bu çalışmalarından en az yüzde 50 tasarruf etmiş ve borçların 10 milyon TL’sini ödemiştir. Sizin gibi bütçenin çoğunu reklama değil hizmete harcamıştır” dedi.

Siyaset Haberi - 17 Haziran 2020 Çarşamba - 15:59
31 Mart 2019’da göreve gelen MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın 14 aylık zamanda belediyeyi 17 milyon borçlandırdığını ifade eden İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut,  “Geçmiş dönemden gelen borçların çoğunluğu kapatılan Çarıklar ve Ören Belediyelerinin devralınan borçları olduğu niçin göz ardı ediliyor? Geçmiş 10 yılda alınan kredilerle yapılan birçok projeden neden bahsedilmiyor?” diye sordu. İYİ Partili Bulut’a yanıt veren MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, “Verdiğiniz demeç cahil cesareti şark kurnazlığıdır. Anamur Belediyesi hizmetlerin çoğunu ihalesiz kendi personeliyle yapma kararı almıştır. Bu çalışmalarından en az yüzde 50 tasarruf etmiş ve borçların 10 milyon TL’sini  ödemiştir. Sizin gibi bütçenin çoğunu reklama değil hizmete harcamıştır” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut, Anamur Belediye'sinin 14 Ayda rekor bir borçlanma gerçekleştirdiğini iddia ederek, “Anamur Belediyesi’nin 14 ayda 17 milyon lira borçlandığını belirterek, önceki yönetimin 10 yılda yaptığı borçlanmayla yeni yönetimin bir yılda yaptığı borçlanmanın mukayesesini halkın takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.  Anamur Belediyesi’nin daha önce aldığı 8 milyon TL kredinin üzerine 02.06.2020 tarihli olağanüstü meclis toplantısında 9 milyon yeni borçlanma yetkisi aldığına dikkat çeken İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut, “Böylece 14 ay içerisinde toplamda 17 milyon TL borçlanmıştır. Bu Anamur Belediyesinin bugüne kadar bir yılda yaptığı en yüksek borçlanmadır.  Olağanüstü toplantı gündeminde 9 milyon TL’nin 4 milyon300 bin TL’sinin personel giderlerinde kullanılacağı belirtilmiş, toplantı sırasında ise asfalt şantiyesine harcanacağı söylenmiştir. Personel giderleri için borçlanmaya gitmek son çaredir. Bu miktar personel giderleri için kullanılacaksa belediyenin düştüğü vahim durumun göstergesidir. Daha önce tüm hizmetleri yürüten mevcut personelin üzerine maaşı ödenemeyen onlarca personel niçin alınmıştır? Daha önce çekilen 8 milyon TL kredinin nereye harcandığı hala soru işaretidir. Alınacak kredinin nereye harcanacağının detayları nedir?  Bir yılda alınan krediler belediyeye faiziyle birlikte ne kadar artı yük getirecektir?   Önceki dönem Belediye Başkanının 10 yılda almış olduğu borçlanma yetkisi ile yeni yönetimin bir yılda alınan borçlanma yetkisinin mukayesesini halkımızın takdirine bırakıyoruz. Madem Anamur’a hizmet için kredi alınacağı ifade ediliyor, aynı meclis üyeleri Mersin Büyükşehir Meclisinde “Hayır” oyu kullanarak niçin Mersin geneline hizmeti engelliyorlar?” dedi.

“PLANLANAN YENİ PROJELER VAR MIDIR, VARSA NELERDİR?”             

“ Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde talep edilen krediye muhalefet meclis üyeleri onay vermezlerken ilçe belediyesinde CHP meclis üyelerinin onay vermesi bir çelişki değil mi?” diye soran Bulut, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş dönemden devraldıkları borçları dile getiren yetkililer, aynı dönemdeki alacaklarından niçin bahsetmezler? Geçmiş dönemden gelen borçların çoğunluğu kapatılan Çarıklar ve Ören Belediyelerinin devralınan borçları olduğu niçin göz ardı ediliyor?  Geçmiş 10 yılda alınan kredilerle yapılan birçok projeden neden bahsedilmiyor? 26.06.2019 tarihinde yapılmasına karar verilen Mesire Alanı ve Halk Plajı Projesinin son durumu nedir? Çarıklar Kacadut Mevkiindeki Sosyal Alan Projesinin akıbeti nedir? Ören Sefa Mert Stadı niçin hayvan otlatılan bir alan haline gelmiştir?  Planlanan yeni projeler var mıdır, varsa nelerdir? Taahhüt edilen projelerden hangileri yerine getirilmiştir, getirilmemişse ne zaman başlanacaktır? Anamur Taahhüt Değil Projelerin Hayata Geçirilmesini Bekliyor. Öte yandan Mersin Valiliği tarafından desteklenen Anemurium Eski Taş Evin restorasyonunda sona geliyoruz. Değerli desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Ali İhsan Su'ya çok teşekkür ederiz.”

MHP İLÇE BAŞKANI GÜBBÜK: “BİZ İYİ PALAVRA ÜRETMİYORUZ İŞ ÜRETİYORUZ”

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut’a cevap MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük’ten geldi. MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın İller Bankası’ndan aldığı kredi ile araç parkına önem verdiği için iş yapamaz hale gelen, ihale yapmaktan başka çaresi kalmayan bir Belediye’yi 25 araç alarak makine parkını yeniden kurduğunu ve yüzde 50-75 tasarruf sağlayarak 35 milyon borcun 10 milyonunu ödediğini iddia eden Gübbük, “Anamur’u topyekûn şantiye haline getirmeyi başarmış. Yeni imar harekâtını başlatmıştır. Beş yılsonunda sloganımız, “ Değiştirdi yeni baştan, işte önder, işte başkan” olacaktır. Geçmiş dönemlerde borca boğduğunuz Belediye’yi rekor borçlandı” diyerek algı yaratmaya kalkmak aymazlıktır. Anamur Belediyesine hepsi iş makinesi olmak üzere 25 araç alındı. Bunların 11 adeti Belediye Başkanımızın şahsi gayreti ile hibe olarak alınmıştır. Araç filosu olarak birçok İl Belediyesinden öne geçtik. Son üç ayda ihale edip “Ben yaptırdım diye hava attığınız Atatepe Sosyal Tesis yapım işi, Organik Pazar Yeri, Çarıklar ve Ören Stat ve Spor Tesisi yapımı, beton asfalt yapım işine 7 milyon 542 bin TL borcu da biz ödedik. İlaveler ve tadilatlar yaptırdık. Dolayısıyla buralarında borcunun tamamı Hidayet Başkanın döneminde ödendiğine göre, bahse konu yerleri de O yaptırmış olmuyor mu? Aslında sizin yaptırdığınız hizmetleri bıraktığınız borca saysak, hizmette de borçlu çıkarsınız” dedi.

“VERDİĞİNİZ DEMEÇ CAHİL CESARETİ ŞARK KURNAZLIĞIDIR”

“Verdiğiniz demeç cahil cesareti şark kurnazlığıdır. Anamur Belediyesi hizmetlerin çoğunu ihalesiz kendi personeliyle yapma kararı almıştır. Bu çalışmalarından en az yüzde 50 tasarruf etmiş ve borçların 10 milyon TL’sini  ödemiştir. Sizin gibi bütçenin çoğunu reklama değil hizmete harcamıştır. İş makinalarıyla, araç filosu, asfalt şantiyesi, taş ocağı gibi Belediyelerin pek azında bulunan donanımlı bir Belediye haline gelmiştir” ifadelerinin kullanan MHP İlçe Başkanı Adnan Gübbük, “Sayın Kılınç, özel bankalardan hovardaca aldığınız yüksek faizli kredilerin faizini makul seviyeye çektirmiştir.  Krediler reklam ve peşkeş için değil hizmet için kullanılmaktadır. Çok laf az iş, devri bitmiştir. Biz İyi palavra üretmiyoruz iş üretiyoruz. Bir önceki Belediye 11 milyon 415 bin TL kredi almış. 20 milyon 273 bin TL olarak ödenmeye devam ediyor. Sadece ödenecek faiz  yüzde 34’den  8 milyon 858 bin TL; bizim yüzde 11 faizle  aldığımız 8 milyon 394 bin TL krediden daha fazla. 8 milyon TL kredi nereye harcandı diyorsunuz iş makinaları, beton asfalt, Atatepe, Çarıklar, Ören Spor Tesisleri, Salı Pazarı gibi tesislere ödenmiştir. Memur maaşı ile ilgili kredi aldığımız doğru değil, yanlış yazılmış hatası mecliste düzletilmiştir. Gelseydiniz görürdünüz. Kılıfına uydurup seçimde yaptığınız harcamaları bile bu dönem ödendi. Son bir yılda, 10 milyon geçmiş borç ödendi. Bıraktığınız borçlar beş yıl hiç iş yapmasak bile ödenemeyecek düzeyde olmasına rağmen borç ödemelerimizde adeta bir mucize gerçekleşiyor. Belediye Başkanı Sayın Hidayet Kılınç,  borçlarla birlikte taahhüt ettiklerini bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Bizler de O’nun sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu. 

 
Anahtar Kelimeler:31, Mart, 2019’da, göreve, gelen, MHP’li, Anamur, Belediye, Başkanı, Hidayet, Kı,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,86ms