Bugün - 25 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

MESKİ'de 'askıda fatura' dönemi başlıyor

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “askıda fatura” kampanyasını kentte uygulamak için harekete geçti.

Yaşam Haberi - 24 Mayıs 2020 Pazar - 14:00
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “askıda fatura” kampanyasını kentte uygulamak için harekete geçti.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Faturasını ödeyemeyenlerle ‘ben öderim’ diyenler buluşuyor sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında hayırsever vatandaşlar, ekonomik durumu iyi olmayan ve su faturalarını ödeyemeyen vatandaşları bir ya da birden fazla faturasını ödeyerek dayanışma gösterecek. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, emeski.meski.gov.tr/askidafatura adresi üzerinden, ihtiyaç sahibi ailelere ait ödenmemiş su faturalarının listesini görebilecek. Sadece fatura miktarının görüleceği listeden istediği fatura ya da faturaları seçecek olan hayırsever vatandaşlar, bu faturaları kredi kartı ya da banka kartı ile ödeyebilecek. Kampanyaya destek verecek vatandaşlar, ekonomik güçlerinin elverdiği oranda, kendilerine en uygun buldukları fatura bedellerini seçerek ödeme yapabilecek. Dileyen vatandaşlar da, bütçeleri oranında bir rakam belirleyip bununla “toplu fatura al” seçeneğini seçip, topluca fatura ödemesi yapabilecekler. Askıda fatura uygulamasında yoksul vatandaşların faturasını kimin ödediğini, hayırsever vatandaşlar ise kimin faturasını ödediğini bilmeyecek. Böylece hem dayanışma duyguları güçlendirilecek hem hayırsever vatandaşlar bağışlarının nereye harcandığını bizzat görmüş olacak. Kampanya ile hem yoksul vatandaşlar fatura yükünden kurtulup rahat nefes alacak hem de MESKİ’ye kaynak yaratılacak. Vatandaşlar kampanya hakkında detaylı bilgiye 444 8 185 numaralı telefon hattından veya 0534 984 71 85 numaralı whatsapp hattından ulaşabilecek. Halk kart sahibi vatandaşların ödenemeyen su faturaları da askıda fatura kampanyası çerçevesinde ödenebilecek. Ayrıca, korona virüs salgını için alınan önlemler kapsamında borcu olsa da suyu kapanmayan ya da borcu nedeniyle suyu kapalı olup açılan abonelerin ödenmeyen su faturaları da söz konusu kampanyaya dahil olacak. Kampanya ile ilgili bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde, bir sosyal belediyecilik anlayışına daha imza atarak ‘askıda fatura’ dönemini hayata geçiriyoruz. Korona virüsün etkisi altında olduğumuz bu zorlu süreçte, MESKİ olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Maddi güçlük nedeni ile su faturasını ödeyemeyen aileler için 'askıda fatura' dönemini başlatıyoruz. Yardımsever yurttaşlarımızın kampanyamıza desteklerini bekliyoruz” dedi.
Kampanyaya bütçesi el veren her vatandaşın katılabileceğini vurgulayan Alkaç, “Korona virüsün etkisi altında olduğumuz bu günlerde dayanışmanın önemini bir kez daha anladık. Kampanyamıza bütçesi el veren tüm yurttaşlarımız katılabilir. Vatandaşlarımız ihtiyaç sahibi ailelere destek olarak dayanışma örneği gösterebilecek. Su faturalarını ödemekte güçlük çeken yurttaşlarımızı bu kampanya ile biraz olsun rahatlatmak istiyoruz. Yardımsever yurttaşlarımızın kampanyamıza büyük oranda destek vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Su, Kanalizasyon, İdaresi, (MESKİ), Genel, Müdürlüğü, “askıda, fatura”, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,12ms