Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Vatandaşları çileden çıkartan o araçlar trafikten men ediliyor

Mersin’de trafik polisleri, son 3 ayda yaptığı uygulamalarla, gürültüye neden olan abart egzoz takılı 100’ün üzerinde aracı trafikten men etti. Egzozlardan çıkan sesler vatandaşların büyük tepkisini çekerken, kullanılan teknikler polisleri bile hayrete düşürdü.

Asayiş Haberi - 21 Mayıs 2020 Perşembe - 11:57
Mersin’de trafik polisleri, son 3 ayda yaptığı uygulamalarla, gürültüye neden olan abart egzoz takılı 100’ün üzerinde aracı trafikten men etti. Egzozlardan çıkan sesler vatandaşların büyük tepkisini çekerken, kullanılan teknikler polisleri bile hayrete düşürdü.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine modifiye araçlar ve motosikletliler üzerinde uygulamalarını arttırdı. Özellikle ek egzoz takılan araçları ve motosikletleri belirleyen trafik ekipleri, uygulama noktasında yaptığı inceleme ile araçları trafikten men ediyor. Son 3 ayda 100’ün üzerinde aracı trafikten men eden ekipler, sürücülere de ceza yazıyor. 22 Mart’ta başlayan sıkı denetimlerle vatandaşların büyük tepkisini çeken araçlar tek tek tespit edilirken, uygulama noktalarında da özellikle egzoz kontrolü yapılıyor.
22 Mart-20 Mayıs tarihlerinde yapılan 14 bin 139 denetimde abart egzoz bulunan 102 otomobil ile motosiklet trafikten men edilirken, sürücülerine idari para cezası kesildi. Araç sürücülerinin polislere yakalanmamak için farklı yöntemler de uyguladığı görülürken, kullanılan bazı teknikler polisleri bile hayrete düşürdü. Ayrıca bu denetimlerde 2 bin 479 araç sürücüsüne de başka nedenlerden dolayı para cezası kesilirken, eksiklikleri bulunan 446 araç trafikten men edildi.

Kask denetimleri de arttı
Öte yandan, abart egzoz dışında kask uygulamasına da önem veren ekipler, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin kasksız bu araçları kullanmasına izin vermiyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2015 yılı ’yol güvenliği’ raporunda dünyada ölümlü trafik kazalarının yüzde 49’unu yayalar ile bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalarının oluşturduğu, motosiklet kazalarında ölümlerin büyük bölümünün kafaya alınan darbeler sonucunda gerçekleştiği, kask takmanın ölüm riskini yüzde 40, ağır yaralanma riskini ise yüzde 70 oranında düşürdüğü belirtiliyor.
2019 yılında Türkiye’de tescilli motorlu taşıtların yüzde 14,17’sini oluşturan motorlu bisiklet ve motosikletlerin, meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karışma oranı ise yüzde 19,5 olduğu tespit edildi. 2020 yılı içerisinde Mersin’de meydana gelen bin 328 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının ise yüzde 37,8’ini motosikletlerin oluşturduğu belirlendi. Bunun üzerine başlayan denetimlerde kask takmayan 2 bin 29 sürücüye, idari para cezası kesildi.
Yetkililer, denetimlerin aralıksız süreceğini, vatandaşları rahatsız edecek, trafiği tehlikeye sokacak ve eksik belgeli hiçbir araca izin verilmeyeceğini belirttiler. 

 
Anahtar Kelimeler:Mersin’de, trafik, polisleri, son, 3, ayda, yaptığı, uygulamalarla, gürültüye, n,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Asayiş Haberleri
Çağrı Ünel’e 10 yıl hapis!
Mersin'de fuhuş operasyonu: 3 tutuklama
Mersin’de yakalanan Yunus Kaya tutuklandı

Mersin’de yakalanan Yunus Kaya tutuklandı
Kaçan müteahhitler için polis ve jandarma teyakkuzda
Mobilya üretim atölyesinde yangın
Hırsızın rahatlığı ‘PES’ dedirtti
Uyuşturucu tırına nefes kesen operasyon
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,96ms