Bugün - 25 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Mersin milletvekillerinden çiftçiye destek çağrısı

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'de dolu afetinden zarar gören üreticilere devletin şefkat elinin uzatılması ve yaralarının sarılması gerektiğini söyledi. CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen de son günlerde etkili olan dolu afeti nedeniyle tarım alanları zarar gören çiftçileri ziyaret etti.

Siyaset Haberi - 4 Mayıs 2020 Pazartesi - 15:06
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'de dolu afetinden zarar gören üreticilere devletin şefkat elinin uzatılması ve yaralarının sarılması gerektiğini söyledi. CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen de son günlerde etkili olan dolu afeti nedeniyle tarım alanları zarar gören çiftçileri ziyaret etti.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu afeti nedeniyle tarım alanları zarar gören çiftçileri ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ile CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır’ın bulunduğu heyetle Mersinli çiftçilere geçmiş olsun ziyaretine giden Gökçel, hasar tespitlerinin bir an önce yapılarak çiftçilerin mağduriyetlerinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Benzer afetlerin geçtiğimiz yıllarda da yaşanmasına karşın çiftçilerin destek alamadığına dikkat çeken CHP’li Gökçel, “Umuyorum ki bu defa yetkili makamlar duyarlılık gösterirler ve çiftçimizin kara gününde yanında olabilirler.” dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi de veren Gökçel, tarım sigortası olsun olmasın tüm çiftçilerin üretimde tutulacak şekilde desteklenmesi gerektiğini belirterek “Covid-19 salgını ile mücadelenin de gösterdiği gibi, tarımsal üretim ülkemizin en öncelikli konularından biri olmalı, çiftçi mutlaka desteklenmeli ve üretimin devamlılığı sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ ŞİMŞEK: “BU ÜRETİCİLERE ACİL NAKDİ YARDIM GÖNDERİLMELİDİR”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de, Erdemli ilçesinde şiddetli dolu yağışının afete dönüştüğü Esenpınar Mahallesi'nde zarar gören bahçe ve tarlalarda incelemelerde bulundu. Şimşek, beraberinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile birlikte üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İncelemeler esnasında konuşan Baki Şimşek, "Sanki kar yağmış gibi bir görüntü var. Bahçe tesislerinin çoğu örtülü, ancak o kadar şiddetli bir dolu yağmış ki fileleri, seraları yıkarak altındaki elma bahçelerine zarar vermiş. Korona virüsten dolayı ülkenin en çok üretime ihtiyaç duyduğu bir zamanı yaşıyoruz. Taşın içinde ekmek mücadelesi yapan bu insanların zararı devletimiz tarafından telafi edilmelidir. Bu üreticilere acil nakdi yardım gönderilmelidir" dedi.

"ÇİFTÇİLERİN YARALARININ SARILMASI LAZIM"

Konuyu Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde de gündeme getireceklerini ifade eden Şimşek, "Buradaki üreticilerin tapuda miras konusundan, 2B durumundan dolayı çoğunun sigortası yok. Zarar gören arazilerin çoğu kırsal bölge zaten. Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yerinde tespitlerle beraber buradaki köylülerin, çiftçilerin yaralarının sarılması lazım" diye konuştu. Meyve ve sebzelerin dolu yağışıyla telef olduğunu dile getiren Şimşek, "Açıktaki meyve sebzelerin tamamı, örtü altındaki ürünlerin yüzde 80'i, 90'ı telef olmuş durumda. Üreticilerin yeniden bir şeyler ekmeye takati, dermanı kalmıyor. Domates ekenler, biber ekenler, açıkta üretim yapanların her şeyi yerle bir olmuş. Buradan yetkililere sesleniyorum, devletin şefkat elini buradaki insanlara uzatalım, yaralarını saralım" şeklinde konuştu. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "İnsanlar hep fiyatı görürler ancak çiftçinin sıkıntısını asıl problemlerini kimse görmüyor. Yetkililerden bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz. Üreticilerin kredi borçlarının ötelenmesi gerekiyor, ek kredi verilmesi gerekiyor. Çiftçilerimizin desteklenmesi lazım" dedi.

 
Anahtar Kelimeler:MHP, Mersin, Milletvekili, Baki, Şimşek, Mersinde, dolu, afetinden, zarar, gören,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,88ms