Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Sağlık alt yapımız çok sağlam

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, korona virüsü ile mücadele kapsamında kentte pandemi kurulunun olduğunu ve bu kurulun düzenli bir şekilde çalıştığını söyledi. Şehir hastanelerinin öneminin bu tür durumlarda daha çok anlaşıldığını kaydeden Bahçacı, şu anda kentte bir sıkıntı olmadığını, vatandaşların kurallara uymaya devam etmesini istedi.

Bilim Haberi - 19 Mart 2020 Perşembe - 11:24
Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, korona virüsü ile mücadele kapsamında kentte pandemi kurulunun olduğunu ve bu kurulun düzenli bir şekilde çalıştığını söyledi. Şehir hastanelerinin öneminin bu tür durumlarda daha çok anlaşıldığını kaydeden Bahçacı, şu anda kentte bir sıkıntı olmadığını, vatandaşların kurallara uymaya devam etmesini istedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Korona virüsü ve Mersin'in sağlık alt yapısıyla ilgili konuşan Müdür Bahçacı, küresel bir sorunla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Virüsün ilk çıktığı günden bugüne kadar Sağlık Bakanlığı ve kurumların tüm tedbirleri aldığını ve almaya devam ettiğini kaydeden Bahçacı, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin ilimizde de bütün kurum ve kuruluşlar alınan tedbirlere uydu, uyuyor. Mersin’de korona virüsle mücadele bütün kurum ve kuruluşlarla birlikte Valimizin başkanlığında koordineli bir şekilde devam etmektedir. Burada tabi büyük yatırımların ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Yatırım konusunu planlarken 3-5 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde değil de devletin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak uzun yıllarca halkımıza hizmet edecek yatırımlarda bulunmak gerekiyor. Mersin için yapılan en önemli ve büyük yatırımlardan birisi de Mersin Şehir Hastanesi’dir. Şu anda bu hastanenin varlığı her şeyden önce Mersin ilinin sağlık alt yapısının sağlım olduğunu göstermektedir. Bu yatırım olmasaydı revize edebileceğimiz yataklarımız olmayacaktı. Çin’in sonradan harekete geçmesi, İtalya’nın hedefine ulaşamaması bundan kaynaklandı. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Elimizde alt yapısıyla, yoğun bakım yataklarıyla ve izole edilmiş alanlarıyla kullanabileceğimiz büyük bir hastanemiz var. Mersin halkı emin ellerde. Sadece yetkililerin söylediklerine uysunlar” diye konuştu.

"Resmi açıklamalar dışındaki açıklamalara kulan vermeyin"
Mersin’de bir pandemi kurulunun olduğunu vurgulayan Bahçacı, “Bu kurul her gün düzenli olarak çalışmalarını devam ettiriyor. Vatandaşlarımız resmi kaynaklardan ve kurumlardan yapılan açıklıma dışında yapılan açıklamaları, paylaşımları lütfen dikkate almasın. Halkımızda bir korona fobinin oluşmaması için, koronadan daha öne geçen bir panik ve korkunun oluşmaması için vatandaşların resmi açıklamalar dışında yapılan açıklamalara kulak vermemeleri gerekiyor. Bunun dışında kişisel hijyene, ortam temizliğine dikkat etsinler. İnsanlarla bir süre yakın temastan uzak kalsınlar. Birde evde sabun ve su varken, el dezenfektenine ihtiyaç yoktur. Bu arada evden çıkmayan insanlarda bu zamanı doğru ve güzel değerlendirsin. Sadece televizyon ekranlarına bağlı kalmasınlar. Bu süreçte kitaplar okusunlar, ailemizle ve çocuklarımızla sohbet edelim" şeklinde konuştu.  

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, İl, Sağlık, Müdürü, Sinan, Bahçacı, korona, virüsü, mücadele, kapsamında,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Bilim Haberleri
Akdeniz’de bir ilk daha
Doğu Akdeniz’de yoğunlaşan denizanaları, balıkçıların kabusu oldu
TSK’ya yeni lojistik destek aracı

TSK’ya yeni lojistik destek aracı
Model Fabrika tanıltıldı
Mezitli Belediyesinin Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi projesi ödül aldı
İstilacı, zehirli aslan balığı Akdeniz’i tehdit ediyor
Başkan Gültak, Model Fabrikayı gezdi
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,03ms