Bugün - 28 Mart 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Seçer: "Mülteci akınının yönetiminde araştırmalar yapıyoruz"

ersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) bünyesindeki çalışmalar kapsamında Ürdün, Türkiye ve Lübnan’daki Suriyeli mülteci akınının yönetiminde belediyelerin rolü üzerine araştırmalar yaptıklarını söyledi. Seçer, “Bu yıl, göç birimlerinde çalışan belediye personellerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla çalıştaylar yapacağız. Bu çalıştaylar deneyim alışverişi, teknik eğitim ve saha ziyaretleri üzerinde yoğunlaşacak” dedi.

Yaşam Haberi - 13 Mart 2020 Cuma - 13:41
ersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) bünyesindeki çalışmalar kapsamında Ürdün, Türkiye ve Lübnan’daki Suriyeli mülteci akınının yönetiminde belediyelerin rolü üzerine araştırmalar yaptıklarını söyledi. Seçer, “Bu yıl, göç birimlerinde çalışan belediye personellerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla çalıştaylar yapacağız. Bu çalıştaylar deneyim alışverişi, teknik eğitim ve saha ziyaretleri üzerinde yoğunlaşacak” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

UCLG-MEWA Yürütme Kurulu Toplantısı, Nevşehir’de yapıldı. UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin başkanlığını yürüten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2014 yılının Kasım ayında kurulan UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin ırk ve cinsiyet eşitliğini sağlama ve uluslararası hukuka aykırı olan her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etme yolunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Göç Küresel Görev Gücü’nün kurulduğunu da kaydeden Seçer, “Göç Küresel Görev Gücü, imzalanan deklarasyondaki taahhütlerin yerine getirilmesi amacıyla bir takip mekanizması olarak kurulmuştur. Göç Küresel Görev Gücü’nün siyasi liderliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi üstlenecektir” diye konuştu.
Seçer, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi'nin başkanlığını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğünü, komitenin eş başkanlarının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ürdün İrbid Büyükşehir Belediyesi, Lübnan Saida Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi olduğunu kaydetti. Sosyal içermenin, her bireyin haklarının, sorumluluklarının ve üstlendikleri rollerin saygıyla kabul gördüğü “herkes için toplum” vizyonunu temsil ettiğini vurgulayan Seçer, “Toplumsal dışlanma ise bireyleri saygınlık, güvenlik ve daha iyi bir yaşam sürme fırsatından alıkoyabiliyor. Bu nedenle, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nde tüm üyelerimizi, toplumdaki bütün dezavantajlı grupları içerecek ve kimseyi geride bırakmayacak şekilde politikalar ve faaliyetler geliştirmeleri için teşvik ediyoruz” dedi.

“Suriyeli mülteci göçü gündemimizde”
UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin göç konusuna büyük önem verdiğini ifade eden Seçer, “Yerel yönetimlerin göç politikalarını geliştirmelerine destek olmak amacıyla ilgili paydaşlarla işbirliği içinde yürüttüğümüz projeler ve çalıştaylar yer almaktadır. Ayrıca, Türkiye, Ürdün ve Lübnan’daki Suriyeli mülteci akınının yönetiminde belediyelerin rolü üzerine de araştırmalar yürütüyoruz. Şu ana kadar bu araştırmalar 2013, 2016 ve 2019 yılları olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirildi. Bu yıl, göç birimlerinde çalışan belediye personellerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla, Akdeniz Şehirler Arası Göç Projesi (MC2CM), Akdeniz Entegrasyon Merkezi (CMI) ve UCLG ile işbirliği içerisinde çeşitli çalıştaylar düzenleyeceğiz. Bu çalıştaylar deneyim alışverişi, teknik eğitim ve saha ziyaretleri üzerinde yoğunlaşacak” şeklinde konuştu.
UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin, gerçekleştirilen son Başkanlık Divanı Toplantısı’nda komite bünyesinde ‘Göç Küresel Görev Gücü’ oluşturulmasının oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlatan Seçer, 2019 yılının Kasım ayında, Gaziantep’te düzenlenen Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu’nda resmi olarak Göç Küresel Görev Gücü’nün kurulduğunu kaydetti. Seçer, "Göç Küresel Görev Gücü, imzalanan deklarasyondaki taahhütlerin yerine getirilmesi amacıyla bir takip mekanizması olarak kurulmuştur. Göç Küresel Görev Gücü’nün siyasi liderliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi üstlenecektir. Ayrıca, birkaç gün önce, UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi ile işbirliği içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir video hazırladık. Belediye başkanlarının, bu konudaki görüş ve önerilerini yansıtan ifadelerini içeren kısa bir kampanya videosu oldu. Konuşmamı sonlandırırken, tüm üyelerimize, güçlerini birleştirmeleri ve hep birlikte tüm toplumsal grupların hayata daha sağlıklı katılımını sağlamaları çağrısında bulunmak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

 
Anahtar Kelimeler:ersin, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Vahap, Seçer, Birleşmiş, Kentler, Yerel, Y,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,90ms