Bugün - 19 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Mersin, vergi tahsilatında üçüncü, vergi gelirinde altıncı sırada

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin'in, yüzde 87.5'lik tahsilat oranı ile vergi tahsilatında üçüncü, 18.6 milyarlık tahakkuk ile de vergi gelirinde 6. sırada yer aldığını belirterek, "Kentimiz sahip olduğu bu gelir seviyesi ile Antalya, Hatay, Adana, Konya, Gaziantep ve Kayseri gibi komşu ve yakın illerden daha yukarıda bulunmaktadır" dedi.

Ekonomi Haberi - 3 Mart 2020 Salı - 23:28
Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin'in, yüzde 87.5'lik tahsilat oranı ile vergi tahsilatında üçüncü, 18.6 milyarlık tahakkuk ile de vergi gelirinde 6. sırada yer aldığını belirterek,
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Özdemir, geride kalan Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen ve bu yıl 31.’si kutlanan Vergi Haftası’nda, Gelir İdaresi Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerinin, vergi bilincinin oluşturulması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede duyarlılığının yaygınlaştırılması açısından önemli olduğunu söyledi.
Açıklamasında, Mersin'deki gelir vergisinin genel bütçeye yansımasını da değerlendiren Özdemir, "2019 yılında Mersin'de tahakkuk eden verginin 18.6 milyar TL olduğu görülmektedir. Tahsil edilen vergi ise 16.3 milyar TL düzeyindedir. Başka bir ifade ile kentimizin tahsilat oranı yüzde 87.5’dir. Bu oran, yüzde 80.9 olan Türkiye ortalamasının 6.6 puan daha üzerindedir. Üstelik Mersin bu oran ile ülke genelinde üçüncü sırada yer almaktadır. Diğer yandan, 16.3 milyar TL brüt tahsil edilen vergi geliri ile Mersin, Türkiye genelinde altıncı sırada bulunmaktadır. Kentimiz sahip olduğu bu gelir seviyesi ile Antalya, Hatay, Adana, Konya, Gaziantep ve Kayseri gibi komşu ve yakın illerden daha yukarıda bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
"Gelir İdaresi Başkanlığımız önemli çalışmalara imza atıyor"
Kayıt dışı ekonominin varlığının herkesçe kabul edildiğini, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bu yönde önemli çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Özdemir, "Bu kapsamda ülkemizin değişik illerinde farklı sektörler için çeşitli çalıştaylar düzenlenmiştir. Kayıt dışı faaliyetlerdeki 5-6 puanlık azalma bile şu an ülkemizin en önemli sorunlarından olan 124 milyar TL düzeyindeki bütçe açığı sorununu bitirebilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığımız vergi uygulamalarında da dijital dönüşüm açısından özellikle son iki yılda çok önemli mesafe kat etmiştir. Paneller, eğitimler ve seminerler gibi çok çeşitli bilgilendirme faaliyetleri ile bu süreç hakkında mükelleflere bilgilendirme yapılmaktadır. Bu tür uygulamalar mükelleflerin vergi dairelerine gitmeden tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları açısından önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Böylece önemli bir zaman ve maliyet avantajı oluşmaktadır" diye konuştu.
"Vergi bilincinin artarak devam etmesini umuyorum"
Vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirerek ülkenin gelişmesine katkı sağlamanın, vergi mükelleflerinin en asli sorumluluklarından biri olduğuna değinen Özdemir, "Böylece 1 trilyon 12 milyar TL düzeyindeki tahakkuk tutarı ile 820 milyar TL'lik tahsilat tutarı arasındaki makasın kapanacağı ve kayıt dışı ekonomi değerlerinde önemli gelişmeler kaydederek bütçe açığı gibi çeşitli sorunlarımızı aşabileceğimiz kanısındayım. Bu bilincin önümüzdeki dönemde çok daha artarak devam etmesini umuyorum" şeklinde konuştu.

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Ticaret, Borsası, Başkanı, Abdullah, Özdemir, Mersinin, yüzde, 875lik, t,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Ekonomi Haberleri
Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu'nda yapılan değişikliklere destek
Mersin Limanı doldu taştı
Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti

Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti
Kiraları ev sahipleri artırıyor!
Konut kiralarında fahiş fiyat uygulayanlar mercek altında
Mersin’de ev kiraları 2-3 kat arttı
Mersin’in ihracatı 6 milyar doları buldu
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,92ms