Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Rektörden korona virüsü iddialarına yalanlama

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, son günlerde Mersin’de çok sayıda korona virüslü hasta olduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Sağlık Haberi - 28 Şubat 2020 Cuma - 17:58
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, son günlerde Mersin’de çok sayıda korona virüslü hasta olduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Gazetecilerin korona virüsü iddialarına ilişkin sorularını yanıtlayan MEÜ Rektörü Çamsarı, “İlimizde kanıtlanmış bir hasta yok” diyen Çamsarı, sosyal medyada bir bilgi kirliliği olduğunu, hatta ses kayıtları paylaşıldığını belirtti. Mersin’de çok sayıda korona virüslü hasta olduğu iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Çamsarı, “MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Eğitim Hastanemizde yatan ateşli İranlı bir hasta vardı. Onun da sonucu negatif geldi. Bizde olan başka bir hasta yok” ifadelerini kullandı.

“ŞU AN İÇİN KORKULACAK BİR DURUM YOK”

Şu an Türkiye’de kanıtlanmış ve korona virüsten hayatını kaybetmiş bir hasta olmadığının altını çizen Rektör Çamsarı, “Tedbir, burada her şey. Ama tedbir de olsa ülkemize gelebilir. Ölüm oranı domuz gribinden çok da fazla değil. Mesele, bulaşıcılığının biraz daha farklı olması. Burada yapacağımız şey; mümkün olduğunca toplu ortamlardan kaçınma. Mevsimin yaza dönük olması bizim açımızdan bir avantaj. Ne kadar geciktirsek o kadar iyi. Çünkü güneşli havalarda ve toplu kapalı ortamlardan çıkabilme ihtimali artıyor yaza doğru. Mümkün olduğunca sık el yıkayalım, tokalaşma ve öpüşmeden kaçınalım. Şu an için korkulacak bir durum yok. Sağlık Bakanlığı da tüm tedbirleri almış durumda. Tedbir de alsanız, kuluçkası 2-3 hafta uzun olan bir enfeksiyonda gözden kaçabilir. Burada bilmemiz gereken; beslenmeye dikkat etme, kapalı ve toplu ortamlardan biraz uzak durma ve sık sık el yıkama. Bunlar, zaten her zaman önerdiğimiz hijyenler. Korkacak veya panik olacak bir durum yok” şeklinde konuştu.

“BU TÜR İNFİALLERE NEDEN OLMAK İYİ NİYETLİ DEĞİL”

Bu konudaki bilgi kirliliğinin çok üzücü olduğunu dile getiren Çamsarı, toplumda bu tür infiallere neden olmanın iyi niyetli olmadığını ifade ederek, “Ülkemiz çok olağanüstü bir dönemden geçiyor. Suriye’deki şehitlerimize kafa yorarken, dikkat dağıtma veya olmayan şeyleri vererek toplumda bu tür infiallere neden olmanın iyi niyetli olmadığı kesin. Yetkin olmadığı halde bu konuda yorum yapanlar hakkında hem hukuki hem de kolluk güçlerimiz gerekli girişimleri yapacaktır. Çünkü sosyal medyada dolaşan ses kayıtları bile var. Bizim hastanemiz hakkında da var. Kesinlikle iyi niyetli değil bu. Bunların üstüne gidip, yalan bilgi verenlerin neye dayanarak böyle konuştuğunu sorgulamak lazım” şeklinde konuştu. Hastanede korona virüse karşı tedbir alınıp alınmadığı yönündeki soruya da Rektör Çamsarı, “Zaten karantina veya izolasyon yapılacak bölümlerimiz var hastanemizde. Bu, her hastanede olur. Enfeksiyon bölümümüz oldukça yetkin. Birçok hocamız var. En ufak bir şüphe olduğunda Sağlık Müdürlüğümüzle hemen irtibata geçiliyor. Onlar da Sağlık Bakanlığı ile haberleşiyor. Burada yapılamayan bir tahlil olduğunda Ankara'ya gönderiliyor ve hepsi kayıt altına alınıyor. Hastalar da gerektiği kadar gözetim altında tutuluyor. Ama bugüne kadar hiçbir hastada pozitif sonuç çıkmadı, hepsi de sağlıklı şekilde taburcu edildi” dedi. 

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Üniversitesi, (MEÜ), Rektörü, Prof, Dr, Ahmet, Çamsarı, son, günlerde, M,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Sağlık Haberleri
Uzman psikologlar depremzedelerin yanında!
Dikkat! Bu virüsler çok yaygın!
Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”

Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”
Akdeniz’de çocuklara “Oyun Terapisi” hizmeti
Uzmanından kalp hastalarına uyarı ‘Soğuk havaya dikkat edin, önleminizi alın’
Şen: "Aile hekimliği Türkiye modeli iflas noktasında"
Mersin'de sağlık çalışanları maaş promosyonlarının yenilenmesini istiyor
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,06ms