Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

CHP GENEL BAŞKANLIĞINA SÜRPRİZ ADAY!

CHP Eski Mersin Milletvekili ve CHP Parti Okulu Eğitmeni Prof. Dr. Aytuğ ATICI, CHP 37. Olağan Kongresi için CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Siyaset Haberi - 26 Şubat 2020 Çarşamba - 14:15
CHP Eski Mersin Milletvekili ve CHP Parti Okulu Eğitmeni Prof. Dr. Aytuğ ATICI, CHP 37. Olağan Kongresi için CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

CHP'de devam eden kongre süreçlerinin sonuna gelinmesinin ardından gözler genel başkanlık yarışına çevrilirken, CHP Eski Mersin Milletvekili ve CHP Parti Okulu Eğitmeni Prof. Dr. Aytuğ ATICI, CHP 37. Olağan Kongresi için CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı. CHP İl Binasında düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi şölenine dönüşeceğine inandığım 37. Olağan Kurultayı’na hazırlanıyor. CHP Kurultayları Genel Başkan ve Parti Meclisi Üyeleri seçiminin yanı sıra partinin ve ülkenin sorunlarına çözüm arandığı; geçmişin muhasebesinin yapılarak, geleceğin inşa edilmeye çalışıldığı önemli bir buluşmadır. Türkiye’nin en eski ve köklü partisi CHP, kurtuluşta ve kuruluşta üstlendiği görevi bugün ülkemizin demokrasiye ulaşmasında da üstlenmelidir. Türkiye’yi tam demokrasiye taşıyacak olan Cumhuriyet Halk Partisi öncelikle kendi içerisinde demokrasi anlayışını daha da üst düzeylere taşımalı, diğer partilere örnek olmalı ve Türkiye’yi uluslararası düzeyde layık olduğu konuma taşımalıdır” diye konuştu.

“YEPYENİ BİR ÖYKÜ YAZMALIYIZ”

“Partide karar mekanizmalarının tabandan tavana doğru işlediği, CHP’nin ilkeleri ve değerlerinden ödün vermeden, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, günün değişen koşullarına göre yeniliklerin yapıldığı yepyeni bir öyküyü Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş her bir birey ile birlikte yazmalıyız” diyen Atıcı, “Yeni yazacağımız bu öykü; buram buram demokrasi kokmalı, özgürlük ve eşitlik melodileriyle bezenmeli, her satırında adalet duygusunu hissettirmeli, partililerin dayanışma içinde olmasını sağlamalı, sosyal demokrasiye uygun davranışların gelenek haline gelmesine zemin hazırlamalı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesine sıkı sıkıya bağlı olmalıdır. Bu yeni öyküde kadın aklı ve emeği hissedilmeli, en önemlisi gençliğe ve geleceğe güven duyulmalıdır” dedi.

CHP’DE REFORM HAREKETİ

CHP’ye üye olan veya sadece oy vererek destek olan dostlarının partide reform niteliğinde ciddi değişiklikler istediği, hatta bu isteği yüksek sesle haykırdığını kaydeden Atıcı, “Üyelerimizin ve oydaşlarımızın değişim isteğinin Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) veya Parti Meclisi (PM) ile sınırlı olduğunu zannetmek büyük bir eksiklik olur. Tabandaki değişim isteğinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetim şekliyle yani parti tüzüğü ile ilgili olduğu, daha demokratik bir yönetim sistemi ve değerler dizisiyle evrensel sosyal demokrasiye ulaşma arzusu olduğu aşikârdır. Parti içi demokrasiyi istenilen düzeye getirebilmek için bir dizi ciddi, samimi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişine yakışır reformlar yapılması gerekmektedir. Özgürlük, eşitlik, adalet ve dayanışma gibi evrensel sosyal demokrasi değerlerinin, toplumumuzun gelenek ve görenekleriyle harmanlanmasıyla yapacağımız reformlar gerçekçi, sürdürülebilir ve Türkiye’nin siyasi kültürüne örnek olabilecek nitelikte olacaktır. Delegelerin, üyelerin tamamı tarafından seçimle belirlenmesi; tüm kademelerdeki parti yöneticilerinin çarşaf liste ile belirlenmesi, blok liste ile seçimlerin tamamen kaldırılması; milletvekili/ belediye başkanı/meclis üyesi adaylarının bütün üyeler tarafından belirlenmesi; cinsiyet ve gençlik kotalarına uyulması ile başlatacağımız reformlar partimize rahat bir nefes aldıracak ve partililerimizin öz güvenini artıracaktır. Bununla da yetinmeyerek ilçe ve il başkanları ve yöneticilerinin, hatta genel başkan ve genel merkez yöneticilerinin de tüm üyelerin katılımıyla belirlenebilmesi için alt yapı çalışmaları derhal başlatılacaktır. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Aday Adayı 24-26. Dönem CHP Mersin Milletvekili Partimizin Cumhurbaşkanı adayı tüm üyelerin katılımıyla yapılacak olan ön seçimle belirlenecektir. Genel veya yerel seçimlerde Parti’nin kendi adına aldığı oy oranı (doğrudan veya dolaylı ittifak olmadan), bir önceki genel veya yerel seçimlere göre aldığı oy oranından daha az ise ilgili il/ilçe başkanı ve yöneticilerinin istifa etmesi sağlanacaktır. Başarısızlık ülke genelinde ise Genel Başkan ve Parti Meclisi istifa edecektir” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜCÜYLE YÜKSELEN BİR CHP MÜMKÜN”

Seçmenin kurtarıcı bir lider aramaktan öte kendi özünü iyileştirmeyi ve geliştirmeyi istemediğini kaydeden Atıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, hayalleri ve gösterdiği hedefler benimsendikçe, içselleştirildikçe partimizi ve ülkemizi daha da iyi noktalara getirebilmek için başka bir kurtarıcıya ihtiyaç duyulmayacaktır. CHP’nin öz gücü olan üyeleri, değerleri ve oydaşları ile yükselmesi ülkemizi yeniden yönetme onuruna sahip olması mümkündür. Öz gücü ile yükselen CHP’nin çok sayıda yeni oydaş kazanacağı açıktır. Partimizin öz gücünün harekete geçirilmesi adına “Sokak Örgütlenmesi” modeliyle ülkemizdeki tüm sokaklar üyelerimizin desteğiyle öbek öbek örgütlenecektir. Bu çalışmayla birlikte standardize edilmiş, tüm yurtta uygulanabilen, iktidar amacına yönelik, ölçme ve değerlendirmesi yapılabilen bir çalışma modeli ile seçmenle sadece seçim zamanında değil, sürekli olarak iletişim kurulması sağlanacaktır. Barışın, adaletin, kardeşliğin, özgürlüğün ve demokrasinin hâkim olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek zor değildir. Basit siyasi çıkarlar için toplumun kutuplaştırılması yerine birlikte yaşama kültürünün geliştirilerek herkesin kazançlı çıkması mümkündür. Ülkemizde yapılacak olan reformların ana amacı demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk ilkeleri doğrultusunda geliştirmek ve vatandaşlarının huzur ve refah içinde yaşamalarını sağlamaktır. Adil ve bağımsız yargıdan, basın özgürlüğüne; milli eğitimden, ekonomiye; tarımdan, turizme; dış politikadan, sağlığa; çalışma yaşamından, kültür ve sanata; gençlik ve kadınlarla ilgili politikalardan, dezavantajlı grupların sorunlarına kadar yapacağımız reformlar kaynağını toplumsal uzlaşı ile hazırlanmış yeni ve demokratik bir Anayasa’dan alacaktır. Bu reformların yaşama geçirilmesi güçlendirilmiş bir parlamenter sistemle mümkündür. Kuvvetler ayrılığının net bir şekilde kurgulandığı güçlendirilmiş parlamenter sistemin yaşama geçirilmesi için yoğun çalışmalar yapılacaktır. Yukarıda kısaca anlattığım ve ekteki dosyada detaylarını ve yol haritasını sunduğum projeleri hayata geçirmek üzere 28-29 Mart 2020’de yapılacak olan Partimizin 37. Olağan Kurultayı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday adayı olduğumu açıklamaktan onur duyuyorum. Düşünce ve duygularımı paylaşan bütün partililerimizi bu projelere destek olmak üzere birlikte mücadele etmeye davet ediyorum. Kurultay Delegelerimizin partimizde ve ülkemizde yapacağımız reformlara önce imzalarıyla sonra da oylarıyla katkı vermelerini diliyorum.”

 
Anahtar Kelimeler:CHP, Eski, Mersin, Milletvekili, CHP, Parti, Okulu, Eğitmeni, Prof, Dr, Aytuğ, A,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,85ms