Bugün - 19 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Eroğlu’ndan Akıncı’ya tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, anavatan Türkiye'ye karşı zaman zaman dil uzatanların olabileceğini, her ülkede değişik düşünceler içerisinde anavatan sevgisini veya anavatana olan öfkeyi 'oy'a çevirme düşüncesinde olanların olabileceğini belirterek, "O bizi ilgilendirmez. O gibi düşünceler Kıbrıs Türk halkını temsil edemez. O gibi düşüncelerin temsilcisi de Kıbrıs Türk halkını temsil edemez. Dolayısıyla biz Kıbrıs Türkü olarak anavatana gönülden bağlıyız. Anavatan Türkiye olmadan da KKTC’nin devam edemeyeceğini bilen insanlarız" dedi.

Siyaset Haberi - 13 Şubat 2020 Perşembe - 14:35
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, anavatan Türkiye'ye karşı zaman zaman dil uzatanların olabileceğini, her ülkede değişik düşünceler içerisinde anavatan sevgisini veya anavatana olan öfkeyi 'oy'a çevirme düşüncesinde olanların olabileceğini belirterek,
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Mersin'e gelen Derviş Eroğlu, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesini ziyaret etti. Eroğlu, ziyaretlerde Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, TEMAD Mersin Başkanı Halil Kur, Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız ve gazilerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Eroğlu, “KKTC noktasına sizlerle beraber geldik. 1974 mutlu Barış Harekatı gerçekleşmemiş olsaydı, bugün size hitap eden bir Derviş Eroğlu olmazdı, bu kadar makamlardan gelmiş, geçmiş bir Derviş Erdoğlu olarak hitap edemezdim. Çok şükür 74 Barış Harekatı hem özgürlüğümüzü bize kazandırdı hem oluşturduğu coğrafya üzerinde bir devlet kurmuşuz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti kurmuşuz. Bunlar hepimizin birlikte oluşturduğu eserlerdir” dedi.

“KKTC, ANAVATAN OLMAZSA YAŞAYAMAZ”

KKTC insanının kendisini anavatandaki Türklerden ayrı saymadığını vurgulayan Eroğlu, “Biz 1571’de Kıbrıs’a Osmanlı’nın gönderdiği Türkleriz; siz burada yaşama şansı bulan Türklersiniz. Dolayısıyla anavatan nedir, anavatan olmasaydı ne olurdu? Buralara kimlerle ve nasıl geldik? Bunları bilen bir neslin temsilcisiyim. Onun için KKTC halkının anavatandaki kardeşlerine bağlılığı son derece fazladır. Biz her zaman şunu söyleriz; KKTC, anavatan olmazsa yaşayamaz. KKTC’nin varlığı anavatan ile diyalogdan, işbirliğinden geçer. Türkiye bizim anavatanımızdır. Zaten değişik noktalarda da yaşasak hepimiz Türküz. Kader bizi ayırmış, Osmanlı Kıbrıs’ı fethettiğinde o topraklara da Türk mührü vurulsun diye atalarımızı göndermiş. Orada vurulan Türklük ruhunu bugüne kadar yaşattık. Barış Harekatı ile Türklük mührü daha da güçlü vurulmuştur. O yüzden KKTC, Türkiye’nin yanında yaşayan ikinci bir Türk devletidir. Ne mutlu bize ki, gerçek manada ikinci bir Türk devletinin temsilcileriyiz. Anavatanımız Türkiye’ye karşı zaman zaman dil uzatanlar olabilir. Her ülkede değişik düşünceler içerisinde olanlar olabilir. Anavatana sevgisini ya da öfkesini ‘oy’a çevirme düşüncesinde olanlar olabilir. O bizi ilgilendirmez. O gibi düşünceler Kıbrıs Türk Halkını temsil edemez. O gibi düşüncelerin temsilcisi de Kıbrıs Türk halkını temsil edemez. Dolayısıyla biz Kıbrıs Türkü olarak anavatana gönülden bağlıyız. Anavatan Türkiye olmadan da KKTC’nin devam edemeyeceğini bilen insanlarız ve şükrediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
Anahtar Kelimeler:Kuzey, Kıbrıs, Türk, Cumhuriyetinin, (KKTC), 3’üncü, Cumhurbaşkanı, Derviş, Eroğ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,82ms