Bugün - 19 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

BASKILARA KARŞI GERİ ADIM ATMAYACAĞIM!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı adaylığını açıklayan Eğitimci Alptekin Eser, tabanın sesi olarak İl Başkanlığına aday olduğunun altını çizerek, “Emek, demokrasi ve özgürlük için çıktığımız yolda Adil Aktay’ın karşısında tek rakip olarak adayım. Tüm dayatma ve baskılara karşı adaylık konusunda geri adım atmayacağım” dedi.

Siyaset Haberi - 12 Şubat 2020 Çarşamba - 16:45
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı adaylığını açıklayan Eğitimci Alptekin Eser, tabanın sesi olarak İl Başkanlığına aday olduğunun altını çizerek, “Emek, demokrasi ve özgürlük için çıktığımız yolda Adil Aktay’ın karşısında tek rakip olarak adayım. Tüm dayatma ve baskılara karşı adaylık konusunda geri adım atmayacağım” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre süreci devam ediyor. 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulda Alptekin Eser, CHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. CHP İl Binası’nda gerçekleştirdiği adaylık açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi. Burada partililere seslenen Eser, “Tabanın sesi olarak İl Başkanlığına aday oldum. Emek, demokrasi ve özgürlük için çıktığımız yolda Adil Aktay’ın karşısında tek rakip olarak adayım. Tüm dayatma ve baskılara karşı adaylık konusunda geri adım atmayacağım” ifadelerini kullandı.

“BAŞARACAĞIMIZA KESİNLİKLE İNANIYORUM”

Kongrede başarılı olacaklarının altını çizen Eser, “Başaracağımıza kesinlikle inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi 4 duvar arasında verilen bir dilekçeyle kurulmadı. Dünyada tek özel ve özgür partidir. Savaş meydanlarında, cephelerde kuruldu. Başta Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yol arkadaşlarıyla birlikte kuruldu. Kurtuluş Savaşı dünyada tek örnektir. Dünyanın bütün emperyalist günlerine karşı koyan ilk ve tek partidir. Bu partinin ilk başkanı 4 duvar arasında açıklama yapmamalıdır. Meydanlarda olmalıdır. Tabanıyla örgütüyle beraber yapmalıdır. Bu parti, kanla, gözyaşıyla kuruldu. Mersin’de bu partiyi en ileri noktalara götürmek için hep birlikte hareket edeceğiz. Hepinize saygılar sunuyorum. Değerli arkadaşlarım, bu ülkeye demokrasiyi getiren bizim partimiz halk partisidir. Seçme seçilme hakkını dünyanın birçok batı ülkesinden daha da önce Mustafa Kemal Atatürk, 1934  yılında vermiştir. Biz de bu partimizin temel ilkesi olan seçme seçilme hakkını da uygulamak üzere kongrede  Pazar günü 16 Şubat’ta yapılacak olan CHP Mersin İl Başkanlığı adaylığını açıklamak üzere toplandık. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

ALPTEKİN ESER KİMDİR?

Tarsus-Yenice'de doğdu. İlkokula Yenice'de başladı. CHP'li bir yapıdan gelmesi nedeniyle memur olan babasının sağ iktidarlar tarafından sürekli olarak tayininin çıkarılması nedeniyle, öğrenimini bölgenin değişik kentlerinde sürdürdü. İlkokulu Hatay-Rayhanlı'da, Ortaokulu Kahramanmaraş'ta, lise eğitimini ise Adana Erkek Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenim için girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nde üniversite öğrenci derneğinde yöneticilik yaptı. Ecevit Hükümeti'nin devrilip, 1. Milliyetçi cephe hükümetinin kurulmasıyla yoğunlaşan siyasi baskılar sonucunda öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. 1977-1978 Yıllarında Ecevit'in yeniden hükümeti kurmasıyla öğrenimini bugünkü Adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde sürdürdü ve buradan mezun oldu. Adana'daki üniversite yıllarında uğradığı saldırı sonucu ağır yaralandı, 10 gün komada kaldı. Ölümün kıyısından dönerek yaşamına ve mücadelesine devam etti. Ankara’da öğrenimini yarıda bırakıp Yenice'ye dönüşüyle birlikte Yenice Halk Evleri'nin kuruluşunda yönetici olarak görev aldı. Halk Evi'nin Yenice'nin yakın tarihinde önemli bir yeri vardır. Burada yapılan sosyal ve kültürel çalışmalar Yenice gençliğinin siyasal dönüşümünün alt yapısını da hazırladı. Yenice Halk Evi Tarım İşçilerinin sorunlarına çözüm üretmekten yoksul halka her türlü yardımda bulunmaya kadar birçok alanda örnek çalışmalar yaptı. İmece usulü ile yapılan bu çalışmaların Alptekin Eser'in toplumcu kişiliğinin oluşumuna büyük katkısı oldu. Eğitim hayatı sonunda öğretmenlik hakkını kazanan Alptekin Eser 2. Milliyetçi Cephe Hükümetinin kurulması ile daha bir kaotik hal alan ülke ortamında öğretmenlik yapma imkanı bulamadı. Hayatını kazanabilmek için ailesinden kalma imkanlarla ticaret hayatına atılan Alptekin Eser CHP Gençlik Kollarında çalışmaya başladı. Büyük amcası Yenicede yıllarca CHP'nin Ocak Başkanlığını yapmış ve birkaç kez partinin belediye başkan adayı olmuştur. Babası da memuriyetten emekli olduktan sonra Tarsus CHP'de yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. CHP 1970'li yıllardaki efsane gençlik kollarında kardeşi de yönetici olarak aktif görevlerde bulunmuştur. 1980'de yapılan 12 Eylül Askeri Darbesi sonucu gözaltına alındı. 1983 Yılında siyasi hayatın yeniden başlaması aşamasında babası Necmettin Eser Halkcı Partinin kuruluşunda görev aldı ve yönetimde bulundu. Kendisi ise Erdal İnönü başkanlığında kurulan Sosyal Demokrat Halk Partisi’nde kurucu üye olarak görev aldı. 1984 yılında yapılan yerel seçimlerdeki siyasi mücadelede ailesinin birçok ferdiyle birlikte gözaltına alındı. SODEP-Halkçı Parti birleşmesi ile oluşan SHP'de çalışmalarına devam etti. SHP'de Tarsus İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 1991 yılı genel seçimlerinde bu partiden milletvekili aday adayı oldu. Siyasi çalışmalarına SHP-CHP birleşmesi sonucunda CHP çatısı altında kesintisiz olarak devam etti. Eser, Evli ve 2 çocuk babasıdır. 

 
Anahtar Kelimeler:Cumhuriyet, Halk, Partisi, (CHP), Mersin, İl, Başkanlığı, adaylığını, açıklayan, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,91ms