Bugün - 17 Nisan 2024 Çarşamba
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

SEL YIKTI GEÇTİ

Mersin’in özellikle Çamlıyayla, Erdemli, Silifke ve Mut ilçelerinde sel ve heyelan afeti yaşandı. Çamlıyayla’da aşırı yağışlara bağlı olarak yer yer sel ve heyelan meydana gelen ilçede hayat olumsuz etkilendi. İ

Yaşam Haberi - 9 Şubat 2020 Pazar - 15:07
Mersin’in özellikle Çamlıyayla, Erdemli, Silifke ve Mut ilçelerinde sel ve heyelan afeti yaşandı. Çamlıyayla’da aşırı yağışlara bağlı olarak yer yer sel ve heyelan meydana gelen ilçede hayat olumsuz etkilendi. İ
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin’de belediyeler etkisini gösteren yağış ve fırtınaya karşı tüm ekipleriyle teyakkuza geçti. Oluşturulan kriz masası ile gelen şikayetleri anında değerlendiren belediye ekipleri, yağışın etkisiyle su seviyesi yükselen ve taşan derelere müdahale ederek, oluşabilecek hasarları en aza indiriyor. Erdemli ilçesinde Doğusandal Mahallesi’nde bulunan Müğlü yaylasında ve Sarıyer Mahallesi’nde dere taşkınına müdahale eden ekipler, Şahna, Koramşalı ile Fakı mahallelerinde kapanan yolları temizledi. Çalışmalar kapsamında Koramşalı Mahallesi Çerçili yolu, Gücüş Mahallesi ile Türbe Mahallesi arasındaki yol, Elbeyli Mahallesi yağda yolu tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. Silifke ilçesinde de sorun olan noktalara anında müdahale eden ekipler, Bükdeğirmeni, Yenibahçe ve İmamlı mahallelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

MUT’TA DERELER TAŞTI

Mut ilçesinde, sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, heyelan nedeniyle mahalle yolları kapandı, bahçeler de su baskınlarına maruz kaldı. İlçede etkili olan yağış ve yüksek kesimlerindeki karların erimesi sonucu Mut Kozlar yaylası yolu heyelan nedeniyle kapandı. Ayrıca Mut Çivi, Güme yolu sel nedeniyle kapandı. Sertavul Yaylası, Çivi ve Güme mahallelerinde derelerin taşması sonucu bahçeler sular altında kaldı. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker yaptığı açıklamada, “Aşırı sağanak yağış ve yüksek kesimlerdeki karların erimesiyle dereler taştı. Mut Kozlar yaylası yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Mut Çivi, Güme Mahalle yolu ise sel nedeniyle ulaşıma kapandı. Yüksek kesimdeki Mahalle yolları zarar görürken bahçeler ise sular altında kaldı. Yayla Mahallelerinde ise bazı evlerin ve iş yerlerinin çatıları zarar gördü” dedi. Başkan Şeker, havaların düzelmesiyle birlikte yolların açılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

ÇAMLIYAYLA’DA HEYELAN MEYDANA GELDİ

Mersin’in Çamlıyayla İlçesinde 5-6 Şubat tarihlerinde etkili olan aşırı sağanak yağış nedeniyle bölgede afet yaşandı. Aşırı yağışlara bağlı olarak yer yer sel ve heyelan meydana gelen ilçede hayat olumsuz etkilendi. İlçe genelinde bastıran yağış dereleri taşırdı, yer yer yolu trafiğe kapadı. İlçe merkezinde bazı yerlerde ise heyelan meydana geldi. İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri alınan tedbirlere ve gelen bilgilere göre muhtelif noktalarda meydana gelen heyelan ve su baskınlarına anına müdahale ederken İlçe Kaymakamı Resul Yıldırım ve Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, yapılan çalışmaları anbean takip etti.  Yağmurla birlikte eriyen kar sularının neden olduğu sel ve heyelan nedeniyle teyakkuz halinde olan Çamlıyayla Belediyesi ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Afet nedeni ile kentin muhtelif yerlerinde maddi hasarın meydana geldiğini bunların giderilmesi için ise Fen İşlerine bağlı ekiplerce çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, “Aşığı yağıştan dolayı ilçe merkezimiz köylerimizde yer yer toprak kaymaları var. Belediye olarak teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

“UZUN ZAMANDIR BÖYLE ZORLUK YAŞAMADIK”

İlçenin uzun zamandır yaşamadığı bir zorlukla karşı karşıya olduğunu ifade eden Başkan Tepebağlı, “Daha geçtiğimiz günlerde şiddetli kar yağışının ilçemize verdiği hasarları saramamışken ardından yaşanan bu şiddetli yağışın doğal afet boyutuna ulaşması ilçemiz genelinde endişeye sebebiyet vermiştir. Belediyemiz olarak İlçe kaymakamlığımız ile koordineli bir şekilde derhal acil durum planı uygulamaya konulmuş tüm kurum kuruluşlarımız teyakkuz haline geçirilmiştir. Belediyemiz personelleri başta olmak üzere tüm kamu kurumları aralıksız çalışmalarını sürdürerek ilçemizde oluşan bu felaketin yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Takdir buyurursunuz ki maddi ölçekli hasarımız çok büyüktür, sayısı yüze yakın ara ve ana yol güzergahında toprak kayması, su taşkınına bağlı yol tahribatı yaşanmış veya yaşanma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Gerekli önlemler ve çalışmalar ekiplerimizce tüm titizliğiyle yürütülmektedir. Buradan sizler aracılığı ile ilçemiz halkına büyük geçmiş olsun diyor bu hasarlarında Devletimiz belediyemiz ve Aziz Çamlıyayla halkı olarak ele ele vermek suretiyle sarılacağını dile getirmek istiyorum. Akabinde Benimle Birlikte 24 saattir uyku nedir bilmeksizin tüm sahaya yetişmeye çabalayan ilçe kaymakamımız Resul Yıldırım’a fedakar kaymakamlık personeline ve belediyemizi hiçbir zaman mahcup etmemiş her olumsuzlukta olduğu gibi bunda da uyku nedir bilmemiş fedakar personellerime ilçemiz halkı adına teşekkür ediyorum. Çamlıyayla Belediyesi her zaman olduğu gibi şov ile hizmetin, sahadaymış gibi yapmakla gerçekten o sokaklarda fedakarca hizmet vermenin ne demek olduğunu, kısıtlı maddi imkanlara aldırmaksızın elinden gelenin en iyisini yapmanın imkanı olanlara inatla değil milletine olan hizmetin ibadet şuuru imanıyla bu mücadelenin de altından kalkacaktır. Böylesi olayların bir daha yaşanmamasını Allah’tan niyaz ediyor, geçmiş olsun dileklerimle birlikte tüm Çamlıyayla halkına sabırlıklar diliyorum’’ dedi. 

Haberin Diğer Fotoğrafları
 
Anahtar Kelimeler:Mersin’in, özellikle, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut, ilçelerinde, sel, heyel,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,79ms