Bugün - 28 Mart 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

MEZİTLİ’NİN NÜFUSU ARTIYOR

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Türkiye’nin 2019 yılı nüfus verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Mezitli Mersin’in en hızlı büyüyen ilçesi oldu. Bu büyüme rakamlarına göre Mezitli, 13 ilçe arasında en hızlı büyüyen ilçe olmasının yanında Türkiye büyüme oranının 3 katı, Mersin’in de 5 katı büyüme gösterdi.

Yaşam Haberi - 9 Şubat 2020 Pazar - 15:03
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Türkiye’nin 2019 yılı nüfus verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Mezitli Mersin’in en hızlı büyüyen ilçesi oldu. Bu büyüme rakamlarına göre Mezitli, 13 ilçe arasında en hızlı büyüyen ilçe olmasının yanında Türkiye büyüme oranının 3 katı, Mersin’in de 5 katı büyüme gösterdi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın göreve gelmesinin ardından ortaya koyduğu projelerle sürekli büyüyen bir ilçe olan Mezitli’nin nüfusu 204 bin 240 oldu. Geçtiğimiz yıl 194 bin 019 kişilik nüfus rakamına ulaşan ilçemizde geçen yıla göre büyüme hızı yüzde 5.27 olarak gerçekleşti. Bu rakam’ın Türkiye genelinde önceki yıla göre 1 milyon 151 bin 115 kişi artışla 83 milyon 154 bin 997 kişiye ulaştığı ve oranın yüzde 1.39 olduğu belirtildi. Mersin’de ise nüfus bir önceki yıla göre 25. 957 kişi artarak 1.840. 425 kişi olduğu ve yüzde 1.42 ile nüfus sıralamasında 11. sırada yer aldı.

MERSİN’DE VE TÜRKİYE GENELİNDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLÇE

Mersin’in ilçeleri baz alındığında Mezitli büyümede en üstte yer aldı. Merkez ilçelerde büyüme rakamları Yenişehir’de yüzde 2.86, Toroslar’da ise yüzde 2.16’da kaldı. Merkez ilçeler arasında Akdeniz’de ise nüfus, geçen yıla göre yüzde 0.89 oranında düştü. Merkez dışındaki ilçelerde de durum değişmedi. 2019 yılında nüfusu artan ilçeler arasında Anamur yüzde 0.22, Erdemli yüzde 0.81, Silifke yüzde 1.31, Tarsus yüzde 0.79 oranında nüfusunu artırdı. Geçen yıla göre nüfusu düşen ilçeler ise, Aydıncık yüzde 0.58, Bozyazı yüzde 0.91, Çamlıyayla yüzde 4.06, Gülnar yüzde 1.72, Mut yüzde 0.34 olarak sıralandı. Nüfusta yaşanan artış o kentteki gelişmişlik oranını göstermesi açısından son derece önemli bir yer teşkil ediyor. Belediyenin kente yaptığı hizmetler sonrası diğer bölgelerden vatandaşlar sosyal ve yaşamsal imkânların artması nedeniyle o kente yerleşmeyi tercih ediyor.  Ancak başka bir açıdan bakıldığında ise artan nüfus belediyenin çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Belediyeler, daha az nüfusa göre verilen ödenekle daha fazla insana hizmet götürmek durumunda kalıyor.

“BİR YILDA 10 BİN KİŞİ DAHA MEZİTLİ’YE YERLEŞTİ”

Yaşanan nüfus artışının Mezitli’de ki gelişmeyi göstermesi açsından son derece önemli olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Geçtiğimiz yıldan bu yana 10 bin 221 kişi daha Mezitli’ye yerleşmeyi tercih etmiş. Halkımızın Mezitli’de hayata geçirmiş olduğumuz projeleri görerek kentimize yerleşmesi son derece gurur verici bir olay. İnsanlar bir kenti seçerken elbette ki kentteki gelişmişliğe, eğitim, kültür, sanat ve sosyal yaşamdaki zenginliğe bakıyor” dedi. Nüfusta yaşanan artışın birtakım handikapları da olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, “Belediye olarak planlamamızı 194 bin kişiye hizmet etmek üzerine yapıyoruz. Ancak 1 yıl gibi kısa bir sürede yaşanan 10 bin kişinin üzerindeki artışla birlikte kayıtlı ve kayıt dışı Suriyeliler hariç 205 bine yakın insanımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Tüm bunlara karşın bu durumda şikayetçi değil son derece mutluyuz. Mezitli’de yaşamayı tercih eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Anahtar Kelimeler:Adrese, Dayalı, Nüfus, Kayıt, Sistemi, (ADNKS), sonuçlarına, göre, Türkiye’nin, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,00ms