Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

YAĞIŞ VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Mersin’de etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, bazı ilçelerde su taşkınlarına ve derelerin taşmasına neden oldu. Erdemli’de vadi içinden geçen Limonlu Deresi taştı, Limonlu ile Kayacı Mahallelerini birbirine bağlayan yol sel sularının yükselmesi sebebiyle trafiğe kapatıldı. Bölgede yağış devam ederken, sel suları seviyesinin artmasından endişe ediliyor.

Yaşam Haberi - 7 Şubat 2020 Cuma - 16:07
Mersin’de etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, bazı ilçelerde su taşkınlarına ve derelerin taşmasına neden oldu. Erdemli’de vadi içinden geçen Limonlu Deresi taştı, Limonlu ile Kayacı Mahallelerini birbirine bağlayan yol sel sularının yükselmesi sebebiyle trafiğe kapatıldı. Bölgede yağış devam ederken, sel suları seviyesinin artmasından endişe ediliyor.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

DERELER TAŞTI

Mersin’de etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, bazı ilçelerde su taşkınlarına ve derelerin taşmasına neden oldu. Erdemli ilçesindeki dünyaca meşhur Kayacı Vadisi, Toros Dağları'ndaki Aksıfat Bölgesi'nden eriyerek gelen karın oluşturduğu sel suları altında kaldı. Şiddetli yağış Tarsus’u da etkiledi. Tarsus ilçesi Pirömerli, Boztepe ve Böğrüeğri grup yolunda aşırı yağışlar nedeniyle kapanan bölgelere müdahale eden ekipler, güvenliği sağlayarak yolu araç trafiğine açtı. Çiftlik Mahallesinde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucunda kapanan yol da trafiğe açıldı. Tarsus’ta etkisini gösteren yağışlarda zarar gören yol ve kaldırımlar, ekipler tarafından onarılıyor. Öte yandan, Mersin merkez Karaduvar sahili Kazanlı Deliçay Geçişi, taşkın nedeniyle trafiğe kapatıldı. Merkezde etkisini gösteren fırtına nedeniyle Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesindeki bir sitenin içerisinde bulunan araçların üzerine devrilen ağaç, ekipler tarafından kaldırıldı.

3 KEÇİ TELEF OLDU

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, ilçe genelinde ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti. Çamlıyayla’da yağmurun durmasından sonra hasar tespit çalışması yapılmaya başlandı. Çamlıyayla Devlet Hastanesinde meydana gelen su baskını da Büyükşehir ekipleri tarafından giderildi. Silifke’nin en yüksek mahallelerinden olan Saraydın’da Halil Çekme’ye ait çatma tabir edilen bir ev ve 200 küçükbaş keçisinin ağılı tamamen sular altında kalırken, ağılda bulunan 3 keçisi sel suları nedeniyle telef oldu. Ağıllar su altında kaldı için hayvanlarını açıkta beklettiğini ifade eden Çekme, “Selden bizler de büyük zarar gördük. 3 hayvanım telef oldu. Şu anda da başımızı sokabileceğimiz bir yerimiz yok. Her şey suyun içinde” dedi. Sel suları nedeniyle de dereler üzerindeki birçok köprü yıkıldı. Köprüler yıkıldığı için de bazı evlere ulaşım sağlanamıyor. Köprüleri yıkılan vatandaşlar Silifke ve Mersin Büyükşehir Belediyelerinden yardım istediler. Karayolları ekipleri, Silifke Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesine ait ekipler selin meydana geldiği mahallelerde çalışmalar başlattı.

 
Anahtar Kelimeler:Mersin’de, etkili, olan, şiddetli, yağış, fırtına, bazı, ilçelerde, su, taşkınla,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,03ms