Bugün - 25 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Ekibi sürgün edilince harekete geçti

Kendi döneminin bürokratlarına yönelik gerçekleştirilen sürgün harekatına tepki gösteren önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendi döneminde 3 bin 500 kişiyi işten çıkardığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Siyaset Haberi - 7 Şubat 2020 Cuma - 13:40
Kendi döneminin bürokratlarına yönelik gerçekleştirilen sürgün harekatına tepki gösteren önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendi döneminde 3 bin 500 kişiyi işten çıkardığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Son olarak 1 hafta içinde tam bin 200 işçinin savunmasını alarak çıkış sürecini başlatan ardından da önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, döneminde görev yapan üst düzey bürokratları ve daire başkanlarını bir şekilde sürgüne gönderilmesi üzerine tepkiler sürüyor.   Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Burhanettin Kocamaz, kendi döneminde 3 bin 500’ünün işten çıkarıldığı iddialarını yalanladı.

“BİZ DEVRALDIĞIMIZDA TOPLAM 3 BİN 200 PERSONEL VARDI!”

Kendi dönemiyle ilgili haksızca yorumlar ve paylaşımlar yapıldığını söyleyen Burhanettin Kocamaz, “Biz Belediyeyi devraldığımızda Büyükşehir Belediyesinde memur ve işçi olarak 3 bin 200 kişi çalışıyordu.6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte Özel İdareden, İlçe Belediyelerinden ve kapanan Belde Belediyelerinden 3 bin civarında işçi ve memur aktarımı oldu. Ayrıca bizden önce Büyükşehir merkezdeki 4 İlçeden sorumlu idi. Bizimle birlikte 13 ilçenin tamamından sorumlu hale geldi. Biz Belediyeyi devrederken de 6 bin 820 kişi olarak devrettik” dedi. Göreve geldiklerinde Parkomat uygulamasını kaldırdıklarını kaydeden Burhanettin Kocamaz, “Parkomatı işleten firma 185 kişinin işine son verdi.100 civarında bankamatikçi kendiliğinden Belediyeye gelmedi. 50 civarında yüksek maaşlı işçi emekli oldu. Belki 80 civarında kendisini iyi solcu diye nitelendiren kişi MHP’li Belediyede çalışmam diyerek işe gelmedi. Yani taşeronlarla birlikte çeşitli nedenlerle toplamda 400-450 arası işçi Belediyeden ayrılmış oldu” diyerek CHP’li trollerin “Kocamaz döneminde 3 bin işçi çıkarıldı” yalanını da deşifre etmiş oldu.

“YENİ YÖNETİM TAZMİNATSIZ İŞÇİ ÇIKARIYOR!”

Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şimdi sosyal medyada Kocamaz’ın 3 bin-3 bin 500 kişiyi işten çıkardığı şeklinde paylaşımlar görüyorum. Bu tamamen yanlış ya da yalan bilgidir. Ayrıca bizim dönemimizde taşeronlardan işçi çıkışı olurken şu anda çıkarılan işçilerin tamamı Belediye şirketlerindeki kadrolu işçilerden. Ayrıca bizim dönemimizde işten çıkan işçilerin tamamı tazminatlarını almıştır. Şu anda işten çıkarılanlar ölçütü belli olmayan sözde performans değerlendirmeleri ile rencide edilerek, işsizlik maaşı dahi alamayacak şekilde tazminatsız olarak işten atılmaktadır. İşten atılan işçiler bu tutanaklar bahane edilerek başka bir yerde de işe alınmamaktadır. Şu anda çıkarılan işçilerin yerine alınanlarla birlikte Belediyedeki personel sayısı devrettiğinizden çok daha fazladır. Oysa işçi çıkarırken yerine işçi alınması yasal bir olayda değildir. Lütfen paylaşımları yaparken bu gerçekleri göz önüne alarak yapın ki hem şahsıma hem de işten çıkartılan işçilere haksızlık yapmamış olun. Kamuoyuna saygıyla sunulur.”

 
Anahtar Kelimeler:Kendi, döneminin, bürokratlarına, yönelik, gerçekleştirilen, sürgün, harekatına, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,97ms