Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Akdeniz Belediyesi gönüllere dokunuyor

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, maddi zorluklar yaşayan anneleri evlerinde ziyaret ederek, eksikliklerini ve taleplerini yerine getirdi. Ziyaretlere, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak’ın eşi Behiye Gültak da katıldı.

Yaşam Haberi - 7 Şubat 2020 Cuma - 13:18
Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, maddi zorluklar yaşayan anneleri evlerinde ziyaret ederek, eksikliklerini ve taleplerini yerine getirdi. Ziyaretlere, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak’ın eşi Behiye Gültak da katıldı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekibi, ilk olarak Müfide İlhan Mahallesinde yaşayan ve ocak ayındaki selde tek geçim kaynağı olan tavukları telef olan Hatice Ayar’ı ziyaret etti. Oğlunu yaklaşık 2 yıl önce elektrik çarpması sonucu kaybettiğini, 13 ve 15 yaşlarındaki iki torununa kendisinin baktığını ifade eden Hatice Ayar duygu dolu anlar yaşadı.

GEÇİMİNİ SAĞLADIĞI TAVUKLARA KAVUŞTU

Sel afeti sonrası Başkan Mustafa Gültak’ın da ziyaret ettiği Hatice Ayar, tek isteğinin eskisi gibi tavuk beslemek ve bu sayede geçimini sağlamak olduğunu dile getirmişti. Bunun üzerine aileyi ziyaret eden görevli ekip ve Behiye Gültak, selde tüm tavuklarını kaybeden kadına, 15 tavuk ve bir de horoz hediye etti. Aileye ev eşyası ve erzak yardımı da yapıldı. Kendisine hediye edilen tavuklar ve horoz nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getiren Hatice Ayar, Başkan Gültak ile eşi Behiye Gültak’a teşekkür etti.

RESMİ NİKAHLARI KIYILACAK

Ekipler, daha sonra Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında, tek odada yaşayan Çalar çiftini ziyaret etti. Ziyarette Behiye Gültak, içinde Ali bebeğin ve annenin birçok ihtiyacının bulunduğu çantayı anneye hediye etti. Geçen ocak ayında kentte yaşanan selde evleri zarar gören aileye, ev eşyaları ve maddi yardım da temin edilirken, resmi nikahsız yaşayan Melek ve Namık çiftinin resmi nikahı da yine Akdeniz Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından yapılacak. Müdürlük ekibi ve Behiye Gültak, son olarak boğazı ve damağından birçok kez ameliyat olan oğlu Yahya ile birlikte yaşayan bir anneyi evinde ziyaret etti. Henüz 12 yaşındayken yaşça büyük birisiyle kuma olarak evlendirildiğini söyleyen anne, bu evliğinden 4 çocuğu olduğunu söyledi. Eşi vefat edince de töreye göre kayınıyla evlendirilmek istendiğini belirten anne, reddedince tehdit edildiğini, bu nedenle çocuklarını bırakıp Mersin’e kaçmak zorunda kaldığını anlattı. Mersin’deki evliliğinden de adını Yahya koydukları bir çocuğu olduğunu belirten anne, eşinin de cezaevinde olduğunu ifade etti. Kederli anne, ailesiyle iletişiminin olmadığını ve 4 çocuğunu yıllardır göremediğini dile getirdi. Öte yandan Başkan Gültak’ın talimatıyla anne ve oğlunun yaşadığı eve, televizyon, soba, koltuk gibi ev eşyalarının yanı sıra maddi yardımlar da sağlandı.

 
Anahtar Kelimeler:Akdeniz, Belediyesi, Kadın, Aile, Hizmetleri, Müdürlüğüne, bağlı, ekipler, maddi,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yaşam Haberleri
“ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU YARINLAR BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AKDENİZ’DE PAZARCI ESNAFI DENETLENİYOR
TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları
Genç kıza ‘Umut’ oldu
Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi
BÜYÜKŞEHİR'E ASFALT İSYANI!
Türkiye su yoksulu!
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,83ms