Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Gıdacılar denetim ve eğitime odaklandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 24 No'lu Lokanta, Kafeterya ve Pastaneler Meslek Komitesi, 2020 yılında sektörün kalitesini daha da artırmak, turizm kenti Mersin'de müşteri beklentilerini üst seviyelere çıkarabilmek adına denetim ve eğitime odaklanıyor.

Gündem Haberi - 4 Şubat 2020 Salı - 16:11
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 24 No'lu Lokanta, Kafeterya ve Pastaneler Meslek Komitesi, 2020 yılında sektörün kalitesini daha da artırmak, turizm kenti Mersin'de müşteri beklentilerini üst seviyelere çıkarabilmek adına denetim ve eğitime odaklanıyor.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 24 No'lu Lokanta, Kafeterya ve Pastaneler Meslek Komitesi Meclis Üyeleri sektöre ilişkin değerlendirmeler yaparak 2020 yılında üzerinde çalışmayı planladıkları projelerini anlattı. Son dönemlerde sektörde artan denetimlere değinen MTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Dondurmacı Halil Firmasının Sahibi Halil Kürek, sektörün gelişmesi ve kalitesinin artması adına bu denetimleri önemsediklerini vurguladı. Özellikle Maliye tarafından kasa tespitleri ve adisyon denetimleri, sigorta tarafından Suriyeli çalışanlar ve sigortasız personel denetimlerinin arttığını kaydeden Kürek, bunun yanında sahte alkol ve kapalı alanda sigara içilmesine yönelik denetimlerin de devam ettiğini bildirdi. "Bu denetimler önemli ancak bir sistematik getirilmeli ve sonuç odaklı çalışma yürütülmeli" değerlendirmesini de yapan Kürek şunları söyledi:  "Denetim önemli ancak sık yapılan uygulamalar hem müşteriyi rahatsız ediyor hem de işletmelerin sıkıntı yaşamasına neden olabiliyor. Bunun belirli bir sistematiğinin olması, sonuç odaklı hareket edilip üst üste denetimlerin önüne geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu durum sektörümüzde ciddi sıkıntı oluşturuyor." Bu yıl komite olarak üye ziyaretlerine ağırlık vermeyi planladıklarını da anlatan Halil Kürek, üye işyerlerini ziyaret edip sorunlarını dinleyip kendilerine bir yol haritası çizerek çözüm odaklı çalışmalar yürütmek istediklerini dile getirdi.

ATİLLE: "EĞİTİM TALEPLERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK"

Meclis Üyesi ve Asilzade Yemekçilik Firmasının Sahibi Mehmet Atille ise eğitime yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerine değindi. Kalifiye eleman bulma noktasında ciddi sorunlar yaşandığını kaydeden Atille, "Mersin, Türkiye'nin en çok yerli turist alan şehirlerinin başında geliyor. Turizm hareketliliğinin devamı noktasında lokanta ve kafeteryaların rolü yadsınamaz. Bu alandaki potansiyelimizi sürdürebilmemiz adına müşterilerin beklentisini karşılayabilmemiz önemli. Bunu sağlama noktasında ise kalifiye elamanlarla çalışmamız büyük önem taşıyor" dedi. Sektördeki bu açığı kapatabilmek için 2020 yılında eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurgulayan Attile, yıl içerisinde bulaşıkçı, komi, garson, aşçı yamağı, et ve sebze doğramacısı, servis elemanı başta olmak üzere yardımcı eleman yetiştirmeye yönelik kurslar düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Bunun için üyelerden talep topladıklarını bildiren Atille, hangi alanda daha fazla talep alınırsa önceliğin bu alana verileceğini söyledi. Hijyen eğitimi organize etmeyi planladıklarına da dikkat çeken Atille, talep ve başvuruların meskom@mtso.org.tr mail adresi üzerinden gerçekleştirilebileceğini duyurdu.

CEYLAN: "FİYAT TARİFELERİ MUTLAKA OLUŞTURULMALI"

Sektörde yaşanan bir diğer sorun olarak restoranlarda fiyat tarifesi ve menü bulunmamasını gösteren Meclis Üyesi ve Gül Cafe Sahibi Zeyni Ceylan, sektörde belli bir standardın yakalanabilmesi adına bu konuda da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.  Bu alanlarda da ciddi denetimler yürütüldüğünü kaydeden Ceylan şunları söyledi:  "Yapılan denetimlerde kağıt üzerinde tüm mekanlarda fiyat listesi ve menü bulunduğu görünüyor ancak maalesef masalara menü gitmiyor. Her işletmenin sabit bir menüsü yok. Bu durumda tüketici zaman zaman sürprizlerle karşılaşabiliyor. Yaşanan bu sürpriz ise sadece mevcut firmayı değil, sektörü olumsuz etkiliyor. Bu nedenle ulusal markalarda olduğu gibi işletmelerimizin tümünde fiyat tarifesinin yer aldığı menüler olması gerekiyor. Bu uygulamanın hayata geçirilmesi halinde hem tüketici hem de işveren karlı çıkacaktır. Aksi uygulamaların markalarımızı zedelediği unutulmamalı. Müşteri içeri girip siparişini verirken ne ödeyeceğini önceden bilmeli ki memnuniyet artsın."

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Ticaret, Sanayi, Odası, (MTSO), 24, Nolu, Lokanta, Kafeterya, Pastaneler,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Gündem Haberleri
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
MMO Yönetiminde görev değişimi!
MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ali Ateş’ten 10 Kasım mesajı
Şehit oğluna sürpriz doğum günü kutlaması
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,90ms