Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

MER-EK’ten çölyak hastalarına çağrı

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikasında, çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretiliyor. Şu ana kadar 120 çölyak hastasına ulaşarak glütensiz ekmekle buluşturan Halk Ekmek Fabrikası yetkilileri, kentteki yaklaşık 3 bin hastaya da başvuru çağrısı yaptı.

Sağlık Haberi - 9 Ocak 2020 Perşembe - 12:08
Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikasında, çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretiliyor. Şu ana kadar 120 çölyak hastasına ulaşarak glütensiz ekmekle buluşturan Halk Ekmek Fabrikası yetkilileri, kentteki yaklaşık 3 bin hastaya da başvuru çağrısı yaptı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, vatandaşları kaliteli, lezzetli ve ekonomik ekmeklerle buluştururken, çölyak hastalarını da ihtiyaç duydukları glütensiz ekmeğe kavuşturuyor. Kısa süre önce çölyak hastalarına çağrıda bulunarak başvurularını almaya başlayan MER-EK, şu anda 120 hastaya haftada yaklaşık bin 700 adet glütensiz ekmek ulaştırıyor. Çölyak hastaları, ikamet ettikleri noktalara en yakın ekmek büfelerinden glütensiz ekmeklerini alabilirken, MER-EK çölyak hastalarının başvurularını almaya devam ediyor.
MER-EK, İstanbul Halk Ekmek A.Ş. bünyesinde üretilen 50’şer gramlık glütensiz ekmekleri hiçbir kar elde etmeden Mersin’de yaşayan çölyak hastalarına tanesi 50 kuruştan ulaştırıyor.

“Glütensiz ekmeğe ulaşmam çok zor oluyordu”
MER-EK’e başvurarak glütensiz ekmek talebinde bulunan 53 yaşındaki çölyak hastası Yakup Maskan, haftada bir gün Akdeniz ilçesi Yeni Mahallede bulunan ekmek büfesinden bir haftalık ekmek ihtiyacını karşılıyor. Aynı zamanda 25 yıldır Tip 2 diyabet hastalığı da bulunan Maskan, Büyükşehir Belediyesinin sağladığı hizmetten memnuniyetini dile getirerek, “Ben çölyak ve 25 yıldan beri Tip 2 diyabet hastasıyım. Glütensiz ekmeğe ulaşmam çok zor oluyordu. Büyükşehir Halk Ekmek sayesinde buna kolaylıkla sahip olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in şahsında Mersin Halk Ekmek ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Gayet mutlu ve rahat bir şekilde kullanmaktayım. Sindirim sistemim de rahatladı. Şu anda memnunum, mutluyum” diye konuştu.

“Bunu kullandığımız zaman sindirimimizde hiçbir sıkıntı olmuyor”
Glütensiz ekmeğe duyduğu ihtiyacı da anlatan Maskan, “Beyaz ekmek, buğday ekmeği, buğday türevleri veya çavdar ekmeği sindirim sistemlerinde hazımsızlık yapıyor, halsizlik veriyor. Bunu kullandığımız zaman sindirimimizde hiçbir sıkıntı olmuyor ve dinçlik veriyor. Bu şekilde onun faydalarını gördüm. Bunun için de düzenli olarak her hafta geliyorum, 7 tane alıyorum. Sabahları bir tane kahvaltıda tüketiyorum” ifadelerini kullandı.

“Büfeye gittim, kaydımı yaptım”
Glütensiz ekmek çağrısına kulak verip başvurusunu gerçekleştirdiğini belirten Maskan, “Halk Ekmek Fabrikasının büfelerine geldim, sordum. Takip ettim. Onlar da geleceğini, böyle bir çalışmaları olduğunu söylediler. Bunun üzerine ben de büfeye gittim, kaydımı yaptım, adımı, soyadımı, telefonumu bıraktım. Cumadan cumaya da temin etmekteyim” dedi.

MER-EK’in çağrısı ve başvurular sürüyor
Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Mersin’de sayısı yaklaşık 3 bini bulduğu tahmin edilen çölyak hastasının tamamına ulaşmayı amaçlıyor. Çağrıyı sürdüren MER-EK yetkilileri, çölyak hastalarını kendilerine en yakın ekmek büfelerine başvuruda bulunmaya veya 0324 221 52 55 numaralı telefonla aramaya çağırdı. 

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Büyükşehir, Belediyesi, MEREK, Halk, Ekmek, Fabrikasında, çölyak, hastal,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Sağlık Haberleri
Uzman psikologlar depremzedelerin yanında!
Dikkat! Bu virüsler çok yaygın!
Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”

Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”
Akdeniz’de çocuklara “Oyun Terapisi” hizmeti
Uzmanından kalp hastalarına uyarı ‘Soğuk havaya dikkat edin, önleminizi alın’
Şen: "Aile hekimliği Türkiye modeli iflas noktasında"
Mersin'de sağlık çalışanları maaş promosyonlarının yenilenmesini istiyor
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,84ms