Bugün - 28 Mart 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Sağlık hizmetlerine 200 milyonluk yatırım!

2019 yılında Mersin’de sağlık hizmetlerine 200 Milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, kentte 13 bin sağlık personeli ve 11 kamu hastanesinde vatandaşa en kaliteli sağlık hizmetinin verilmeye çalışıldığını belirterek, " 2019 yılında Mersin'e sağlık alanında 200 milyon liralık yatırım yapıldı. Bu anlamda şehir hastanesi kimseye rant sağlamak için yapılmış bir yer değil, vatandaşa hizmet için yapılmıştır" dedi.

Sağlık Haberi - 26 Aralık 2019 Perşembe - 15:42
2019 yılında Mersin’de sağlık hizmetlerine 200 Milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, kentte 13 bin sağlık personeli ve 11 kamu hastanesinde vatandaşa en kaliteli sağlık hizmetinin verilmeye çalışıldığını belirterek,
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Bahar Aydınlı ile birlikte Mersin Şehir ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlediği toplantıda, kentte sağlık alanında yapılan çalışmalar ve yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

“112’NİN ŞEHİR İÇİ VE İLÇELERDE HASTAYA ULAŞIM ORANI ÇOK İYİ”

Hastanenin tanıtım videosunun gösteriminin de yapıldığı toplantıda, Türkiye'de ilk defa Mersin Şehir ve Araştırma Hastanesi'nde uygulamaya konulan navigasyon sistemine vurgu yapıldı. Hastanın randevu sürecinden eczaneye uzanan yolculuğunu, cep telefonu sayesinde kaybolmadan ve hızlı yönlendirmelerle sağlayan navigasyon uygulamasının 2018 yılı başında hayata geçirildiğini hatırlatan Bahçacı, tamamen milli bir yazılım olan uygulamanın, planlama sistemini de içerdiği için dünyada sağlık alanında bir ilk olduğunu söyledi. Sağlık Müdürlüğü olarak 5 başkanlıkla hizmet verdiklerinin bilgisi veren Bahçacı, bunlardan Destek Hizmetleri Başkanlığı'nın 13 bin sağlık personelinin atama işlerini yürüttüğünü kaydetti. Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı'nın da merkezden tutun da Anamur'a, Çamlıyayla’ya kadar sağlık hizmetlerinin sunumunu sağladığını dile getiren Bahçacı, "Sadece 112 Acil birimimizde bin 100 personel görev yapmaktadır. 112’nin şehir içi ve ilçelerde hastaya ulaşım oranı çok iyi. Şehir içinde 100 hastadan 92’sine 10 dakikadan daha kısa sürede ulaşmışız. İlçelerde de bu süre 30 dakikadır. Onda da 100 hastadan 91 tanesine bu sürenin altında müdahale etmişiz. Mersin’in coğrafi şartları göz önüne alındığında bu süre özellikle ilçeler hesaba katıldığında çok önemli" dedi.

“KIŞIN ACİL SERVİSLERDE PATLAMA OLUYOR”

Kentte 11 tane kamu hastanesi olduğunu söyleyen Bahçacı, "Anamur’da 150 yataklı yeni bir hastane açtık, yeni binasına taşıdık. Bozyazı’da 30, Aydıncık’ta 30, Silifke’de 200 yataklı bölge hastanesi gibi bir hastanemiz var. Güçlendirilmiş ilçe hastanesi bu hastane. Yatak sayısı ve uzman hekim sayısı daha fazla. Gülnar’da yine aslında kapasitesi büyük ama tescilli 30 yataklı, Mut’ta 125 yataklı bir hastanemiz var, Tarsus’ta şuan 544 yataklı 2 binada hizmet veren bir hastanemiz var. Ama temeli 2018 atılan 600 yataklı, 850 yatak kapasiteli bir hastane yapımı hızla devam ediyor. Şuanda yüzde 75’i tamamlandı. Normal bitim süresi 2021 yılı Mayıs ayı idi. Bunu 6 ay öne çektik ve 2020 yılı Ekim ayında açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. Özellikle kış mevsiminde aralık, ocak ve şubat aylarında acil servislerdeki hasta sayısının yoğunluğuna dikkat çeken Bahçacı, "Bu dönemde acil servislerde patlama oluyor. Bu durumda öncelikle vatandaşlarımızın birinci basamak sağlık hizmetini kullanmalarını arzu ediyoruz. Mersin’de kayıtlı olmayan hiç kimse yok ama henüz aile hekimini tanımayan vatandaşlarımız var. Baktığınızda birinci basamak sağlık hizmetleri yüzde 80’ini karşılar. Yani acil servislere gelip de dolduran hastalarımızın tamamı birinci basamakta çözülebilen hastalardır. Hastalarımızın tercihinde 2. veya 3. basamak olsa da bir gribal enfeksiyon dahil olsa hemen bir hastane ihtiyacı hissediyor. Oysa aile hekimleri daha önce acil servislerde çalışmış, tecrübe sahibi insanlardır. Buralarda koruyucu sağlık hizmetleri veriliyor. Aşı yapılıyor, kanser tarama testleri yapılıyor. KETEM dediğimiz merkezlerimiz var ki, kentimizde 6 noktada var. 2013’ten bu tarafa 140 bin hastada meme kanseri taraması yapılmış ve bundan 161 tanesinde kanserde erken tanı elde edilmiştir. Rahim ağzı kanserine karşı 190 bin kadın taranmış ve 27 kadına kanser tanısı konulmuştur. 330 bin erkeğe kalın bağırsak kanser taraması yapılmış ve 31 kişiye kanser teşhisi konulmuştur. Kanser tedavisi hem hastaya hem devlete yük getiren hastalıklardır. Hastanın maddi gücü yerinde olsa da olmasa da psikososyal sıkıntılara neden olabiliyor. Erken tanı ile insanımızı daha konforlu bir yaşama kavuşturmuş oluşturuyoruz" şeklinde konuştu. Mersin merkez ve ilçelerde sağlık alanında yapılan yatırımları anlatarak, 2019 yılında il genelinde toplam 200 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldığını kaydeden Bahçacı, hekim ve sağlık hizmeti sunumunda hiçbir bölgede eksiklik olmadığını ifade ederek, "Türkiye'deki 10 sağlık üssünden biridir Mersin. Şehir Hastanesi kimseye rant sağlamak için yapılmış bir yer değildir. Bunu göremeyenlere ne diyelim?" şeklinde konuştu.

AYDINLI: "7 GÜN 24 SAAT VARIZ"
Başhekim Bahar Aydınlı ise 3 Şubat 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Mersin Şehir ve Araştırma Hastanesi'nin, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olduğunu hatırlatarak, bir kaç ay sonra 3. yılını dolduracağını kaydetti. Dev bir kompleks olan hastanenin, 374 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu, akıllı bina sistemine sahip olduğunu belirten Aydınlı, "51 ameliyathane, bin 300 yatak kapasitesi, 3 vip oda, 21 suit oda, 546 tek kişilik hasta odası, 252 çift kişilik hasta odası, 204 yoğun bakım odamız, 280 poliklinik, 3 bin 940 araç kapasiteli otopark, ücretsiz vale, hasta ve yakınlarının yararlanabileceği sosyal tesislerimiz var. Hastanemizin A kapısında 3 bin 940 araç kapasiteli ücretsiz otoparkımız var. Sosyal alanlarımız var. Biz sağlık hizmeti için 7 gün 24 saat varız diyoruz. Hemen hemen tüm branşlarda dönüşümlü olarak hizmet veriyoruz" dedi. "Hasta memnuniyeti bizim için önemli" diyen Aydınlı, yapılan ankette memnuniyet oranının yüzde 96-97 düzeylerinde olduğunu söyledi. 

 
Anahtar Kelimeler:2019, yılında, Mersin’de, sağlık, hizmetlerine, 200, Milyon, liralık, yatırım, y,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Sağlık Haberleri
Uzman psikologlar depremzedelerin yanında!
Dikkat! Bu virüsler çok yaygın!
Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”

Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”
Akdeniz’de çocuklara “Oyun Terapisi” hizmeti
Uzmanından kalp hastalarına uyarı ‘Soğuk havaya dikkat edin, önleminizi alın’
Şen: "Aile hekimliği Türkiye modeli iflas noktasında"
Mersin'de sağlık çalışanları maaş promosyonlarının yenilenmesini istiyor
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,10ms