Bugün - 19 Nisan 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

TEMSA, BİR SİMİT KADAR ÖNEMSENMEDİ!

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, Bütçe Kanunları ile Kesin Hesap Kanunları ve Bu Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında Genel Kurul’da yaptığı konuşmada; “TEMSA yılda 11.500 araç üreten, 66 ülkeye, tamamen Türk mühendislerinin tasarımı otobüslerimizi ihraç eden, elektrikli otobüste muadil firmaların önüne geçmiş bir değerimizdir. TEMSA’ya sahip çıkmak, Simit Sarayı’ndan daha önemlidir. TEMSA ile Adana’da binlerce ocak tütmektedir.” dedi.

Ekonomi Haberi - 18 Aralık 2019 Çarşamba - 13:50
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, Bütçe Kanunları ile Kesin Hesap Kanunları ve Bu Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında Genel Kurul’da yaptığı konuşmada; “TEMSA yılda 11.500 araç üreten, 66 ülkeye, tamamen Türk mühendislerinin tasarımı otobüslerimizi ihraç eden, elektrikli otobüste muadil firmaların önüne geçmiş bir değerimizdir. TEMSA’ya sahip çıkmak, Simit Sarayı’ndan daha önemlidir. TEMSA ile Adana’da binlerce ocak tütmektedir.” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

KONCUK, “TEMSA, Adana’da faaliyet gösteren, elli bir yıldır otomotiv sektöründe olan, Türkiye’nin medarıiftiharı bir kuruluştur. TEMSA Sabancı ailesinden sonra, 30 Haziran 2018 tarihinde el değiştirerek, Enver ve Rukiye Ünver’in kurduğu İsviçre merkezli True Value Capital Partners fonuna satıldı. TEMSA otobüsleri yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından tasarlanmış otobüslerdir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay açıklamasında "İlk arabayı yakında piyasaya süreceğiz." dedi, aslında TEMSA vasıtasıyla otobüsümüzü zaten piyasaya sürdük. TEMSA Avrupa ve Amerika’daki çalışmalarıyla çok ciddi isim yapmış bir şirket. Yılda 4 bin otobüs ve midibüs 7.500 hafif kamyon olmak üzere tek vardiyada yılda 11.500 araç üretiyor ve ürettiğinin yüzde 80’ini ihraç ediyor. Fransa, Almanya, İngiltere, Avusturya, İtalya, İsveç, Litvanya, Benelüks gibi 66 ülkeye, Türk Cumhuriyetleri de bu ülkelerin içerisindedir. Kendi segmentinde Avrupa’da ilk 8’in içinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk 4’te yer alıyor. TEMSA Adana’da ve Türkiye’de elektrikli üretimde, otobüs üretiminde kendi muadillerinin teknolojik bakımdan önüne geçmiştir.”

KONCUK; “On beş gün önce TEMSA’nın CEO’su Aslan Uzun hedeflerini şöyle ortaya koyuyor: "Beş yılda en az 5 kat daha büyüyeceğiz. 2020’de yüzde 30’un üzerinde büyüme planlıyoruz. Türkiye’de pazar lideri biziz, Türkiye yollarında gezen her 3 otobüsten 1’i TEMSA’ya ait. On yıl sonra sadece Türkiye’de değil, Amerika’da da üretim yapacağız. Hem ciroda -bu cümle önemli- hem adette hedeflerimizi tutturuyoruz." On beş gün önce TEMSA’nın CEO’su bunları söylerken on beş gün sonra TEMSA batıyor -söylentilere göre, duyduklarımızdan hareketle söylüyorum, bir resmî bilgi veren de yok. Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a sordum ama tek bir cümle cevap vermedi, basından aldığımız bilgilerle TEMSA’nın içinde bulunduğu ödeme güçlüğünü öğreniyoruz. Bir bankadan aldığı krediyi bankanın öne çekmesi sebebiyle. Kredinin öne çekilme sebebi nedir? Hangi bankadan kredi çekilmiştir? Acaba dünya piyasasında, Amerika’da ilk 4’te, Avrupa’da ilk 8’de olan bir Türk kuruluşunun rekabet dolayısıyla birtakım eller tarafından batırılması mı söz konusudur? Adana tabiriyle bir üçkâğıt mı var bilmiyoruz? Hükûmetimizden bu konuda bir bilgi yok ve 1.500 kişi çalışıyor. Yan sanayi eklemeleriyle binlerce insan Adana’da, TEMSA’dan ekmek yiyor. Aslında TEMSA, ürettiği değerle sadece Adana’nın medarıiftiharı değil Türkiye’nin medarıiftiharıdır.” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, “Ziraat Bankası olarak Simit Sarayı’na 500 milyon vererek ortak oluyorsunuz. TEMSA gibi bir dünya devi olmuş şirketi kurtarmak adına, Hükûmetin ne yapacağını merak ediyorum. Türkiye’nin değeri ve binlerce insan buradan ekmek yiyor. Basının da TEMSA konusuna Simit Sarayı kadar dikkat etmediğini, haber dahi yapmadığını görüyorum. Bu, hepimizi ilgilendiren bir durumdur, onun sahibinin kim olduğu bizi ilgilendirmiyor, o batmış, çıkmış önemli değil ama TEMSA’yı kurtarmak bizim için millî bir görev olarak görülmelidir, diye düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Anahtar Kelimeler:İYİ, Parti, Adana, Milletvekili, İsmail, KONCUK, Bütçe, Kanunları, Kesin, Hesap, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Ekonomi Haberleri
Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu'nda yapılan değişikliklere destek
Mersin Limanı doldu taştı
Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti

Fiyatlar tavan yaptı, devlet harekete geçti
Kiraları ev sahipleri artırıyor!
Konut kiralarında fahiş fiyat uygulayanlar mercek altında
Mersin’de ev kiraları 2-3 kat arttı
Mersin’in ihracatı 6 milyar doları buldu
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,77ms